Şirket Haberleri

Parex tamamen Sabri Yiğit’e geçti

Parex markasıyla tanınan yerli temizlik ürünleri şirketi Provel’de hisse satışı oldu. Şirket beş yıl önce Ferhat Sucu ve Sabri Yiğit tarafından yüzde 50-50 ortaklıkla kurulmuştu. Geçen yıl yüzde 25 hissesini Yiğit’e satan Sucu, kalan hisselerini de ortağına satıp şirketten tamamen çıktı. Provel, yeni döneme yatırım planlarıyla giriyor. Bu planlar içinde Cezayir’de fabrika kurmak da var.

Türkiye temizlik sektörünün en hızlı büyüyen yerli gruplarından olan ve Parex markası ile bilinen Provel Temizlik Ürünleri’nde önemli bir hisse değişimi yaşandı. Provel, beş yıl önce, Ferhat Sucu ve Sabri Yiğit tarafından, yüzde 50-50 ortaklıkla kurulmuştu. Ferhat Sucu, geçen yıl hisselerinin yüzde 25’ini ortağı Sabri Yiğit’e satmış ve yönetimden ayrılmıştı. Şimdi ise kalan hisselerini de ortağı Sabri Yığit’e devrederek, Provel’den tamamen ayrıldı. Temizlik ürünlerinde son yılların en önemli girişimcisi olarak kabul edilen Ferhat Sucu yoluna yeni projelerle devam edecek. Sabri Yiğit ise Pro-vel’de artık tek hissedar olup yeni yatırımlarla şirketi büyütmeyi hedef liyor.

Provel

Parex, 2011 yılında sektöre hızlı bir giriş yapmıştı. Vileda, Scotch Brite, Ba-nat gibi tanınmış markalarla rekabete giren şirket, Türkiye’nin en hızlı büyüyen FMCG (hızlı tüketim ürün grubu) markalanndan oldu. Beş yılda 170 milyon TL ciroya ulaşan marka, 30 ülkeye de ihracat yapar duruma geldi.

YURTDIŞINA AÇILACAK

Provel’de yürütülen satış operasyonunun ardından yeni bir yatırım planlaması devreye sokulacak. Niel-sen raporuna göre mart ayı itibariyle pazar liderliğine ulaştıklarını söyleyen Sabri Yiğit’in verdiği bilgiye göre, Pro-vel’in en önemli projesi yurtdışı yatırımı olacak. Yiğit, “İhracat hedeflerimiz büyüdü ve yatırımlarımız artacak. 2016 sonu ya da 2017 ilk çeyreğinde Cezayir’de üretim tesisi yatırımı gerçekleştireceğiz. Ardından Suudi Arabistan, Batı Afrika ve İran’da üretim hamlesi yapmak da hedeflerimiz içerisinde” diyor.

BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 50

Parex, 2015 yılını 170 milyon TL ciro ile kapattı. 2016 yılında cirosunu yüzde 50 artırmayı hedefliyor. Şirket, şu anda aylık bin 300 tonluk üretim kapasitesine sahip. Yapacakları yeni yatırımlarla üretim kapasitelerini artırmayı planladıklarını söyleyen Sabri Yiğit, “Mevcut üretim kapasitesimizle Parex’in iç pazar ve ihracat pazarı taleplerine ancak yetişiyoruz. Tesisleri büyütmek olmazsa olmaz. Kurulduğundan bugüne kadar Parex için 120 milyon dolarlık yatırım yaptık” diyor.

300 çalışanı bulunan Parex’in bugün dört ana kategoride 275 ürünü mevcut. Şirket, geçen yıl markalı ihracat başladı. Bugüne kadar 30’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirildi. Cezayir, Makedonya ve Kosova şirketin önemli pazarlan. Bu yılın sonuna ilişkin hedef ise 50 ülkeye ihracat gerçekleştirmek.

İnşaatta yeni proje geliyor

Digicom Holdingin patron olan Sabri Yiğit’in aynı zamanda gayrimenkul projeleri de var. Bugüne kadar Star Life Göktürk, Star Life Silivri ve ‘yooistanbul’ projelerini hayata geçiren, bunun yanı sıra ‘Sandoz Yalısı’nı restore eden Digicom Holding bünyesindeki Say Yapı Teknoloji, önümüzdeki yıllarda gayrimenkul alanında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 400 milyon dolarlık inşaat yatırımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Sabri Yiğit, şunları anlatıyor: “Yıl sonuna kadar yooistanbul’un yüzde 70″ı satmayı hedefliyoruz. Ayrıca Say Yapı Teknoloji’yi gayrimenkul yatırım fonuna dönüştürmeyi planlıyoruz. Gayrimenkul yatırım fonu olarak, hem yatırım yapmaya hem de kendi projelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. 2017 yılında yeni bir projenin daha startını vereceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu