Şirket Haberleri

Sanko, Gambiya’da iş kurmak isteyen gençlere eğitim veriyor

Sanko, Gambiya’da ihtiyaç sahiplerine destek sağlıyor. Sen De Gel Derneği ile işbirliği içerisinde, Gambiya’da iş kurmak isteyen 60 genç, girişimcilik, planlama, pazarlama, bütçe yönetimi gibi konularda eğitimden geçirildi.

Sanko Holding, Sosyal ve Ekonomik Yaşamda Nitelikli Değişim ve Gelişime Destek Demeği (Sen De Gel) işbirliği ile Afrika ülkelerinden Gambiya’da ihtiyaç sahiplerine çeşitli destekler sağlıyor. Bu kapsamda Sanko desteği ile yürütülen İşe Başlıyoruz Programı ile, Gambiya’da iş kurmak isteyen gençlere girişimcilik, planlama, pazarlama, bütçe yönetimi, satış teknikleri ve marka oluşturmaları konularında eğitimler verildi. Gumjur, Sanyang, Madi-na, Kartong, Kunkujang, Berending, Tujereng ve Tanje köylerinde üç günlük eğitim programına katılan 60 Gambiyalı genç, eğitim sonunda kendi iş planlarını yazıp uygulayacakları kazanımlan elde ettiler.

Bunun yanı sıra ‘Umut Ekiyoruz’ projesiyle de küçük kadın çiftçilerin en büyük sorunu olan kaliteli tohuma ulaşma, tohum bankaları yoluyla saklama, sulama, çitleme ve eğitim konularında güçlendirilmeleri hedefleniyor.

sanko

KADINLARA TARIM EĞİTİMİ

Dünyada tarımın yüzde 50’sinden fazlasının küçük çiftçiler tarafından yapıldığını söyleyen Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konu-koğlu, küçük çiftçilerin Sahra Altı Afrika’da birçok güçlükle mücadele ettiklerini vurguluyor. Konukoğlu, küçük çiftçilerin güçlendirilmesinin, yüzde 78’i tarım yapan Afrika’da açlığın ve yoksulluğun önlenmesi noktasında hayati önem taşıdığına işaret ediyor. Bu kapsamda kadınların sorumluluk üstlendiği bahçelere tohum desteği, birkaç köyün kullanacağı tohum bankaları, güneş enerjisiyle çalışan sulama sistemleri, hayvanların bahçeye girişlerini engelleyecek çitleme sistemleri ve doğal tarım yöntemlerini içeren kapsamlı eğitimler sunulduğunu ifade ediyor.

Sanko – Sen De Gel işbirliği ile Kacumeh Köyü’nde 87, Kombo Kubuneh Köyü’nde 120 olmak üzere toplamda doğrudan 207 kadının, dolaylı olarak ise yaklaşık bin 500 kişinin yararlanacağı sürdürülebilir tarıma giriş eğitimleri düzenlendi. Köylerdeki bahçelerin etrafları temizlenip tarım alanı iki katına çıkarıldı ve çitleri takıldı.

Suyla hayat veriyor

Zeki Konukoğlu, Gambiya ve Senegal’de nüfusun yüzde 50’sinden fazlasının içme suyuna ulaşamadığını, buna bağlı çocuk hastalıkları ve ölümleri yaşandığını ifade ediyor. Konukoğlu, temiz suya ulaşamayan köylere ek olarak yıllar önce farklı STK’lar veya devlet tarafından yapılan ve şu anda çoğunlukla pompa konusunda tamir ihtiyacı olan onlarca su kuyusu olduğuna dikkat çekiyor. Zeki Konukoğlu, “Yüzde 52’si günlük 1,5 doların altında gelirle yaşamak zorunda olan köylülerin bakım için gerekli parayı bulma imkânları yok” diyor. Konukoğlu, ‘Hayat veriyoruz’ su programı kapsamında Sanko işbirliği ile dokuz köyde 7 bin 978 kişinin faydalanacağı atıl durumda olan toplam 11 su kuyusunun pompa tamirlerinin yapıldığını belirtiyor.

İranda Ticaret Yapmak başlıklı yazımızda ilginizi çekebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu