Şirket Haberleri

Ekin Technology, Dünyaya Teknoloji İhracatı Yapıyor

teknoloji ihracatiSuç, terör, stratejik yerlerde oluşabilecek olağanüstü durumlar ve trafik kontrolü üzerine geliştirdiği teknolojilerle içişleri Bakanhğı gibi devletin kritik birimleri için yazılımlar ve ürünler üreten Ekin Technology, bugün üç kıtaya ihracat yapıyor. Geçen yıl 14,5 milyon dolar ihracat yapan şirket bu yıl ihracatı 30 milyon dolara çıkarmayı ve 100 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Artık Türkiye’deki teknoloji şirketleri de dünyaya yazılım ihraç eder hale geldi. Bu gelişmede kuşkusuz teknoparkların özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) üzerinde yarattığı sinerjinin katkısı büyük. Teknoparklar kendi içerisinde yarattıkları girişimcilik ekosistemiyle artık adını dünya çapında duyurmayı başaran şirketler çıkarmaya başladı.

Küçük ölçekli bir firma olarak kurulan Ekin Technology, bu şirketlerden birini oluşturuyor. Ekin Technology, bugün devletin kritik birimlerine yazılım ve ürün satıyor. Ayrıca üç kıtadaki birçok ülkeye de ihracat yapıyor. İhracat yaptığı ülkeler arasında Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Ukrayna, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan ile Kuzey Afrika ve Avrupa ülkeleri yer alıyor.

ODTÜ Cyberpark’ta bulunan Ekin Technology, kritik bölge güvenlik kontrol, kent güvenlik ve trafik kontrol çözümleri alanında faaliyet gösteriyor. Özellikle suç, terör, stratejik yerlerde oluşabilecek olağanüstü durumlar ve trafik kontrolü üzerine yaptığı çalışmalarla tüm hesaplanabilir risklerden bireyleri korumak için yenilikçi çözümler üretiyor. Mesela son olarak ürettiği ve akıllı devriye (intel-ligent patrol) ismini verdiği yeni ürünü gerek tasarımı gerekse opsiyonel yazılımı ile dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

UÇAK MÜHENDİSLİĞİ OKUDU

Ekin Technology’nin kurucusu ve aynı zamanda yönetim kuaılu başkanı olan Akif Ekin, eğitim hayatını Almanya’da tamamladı. Stuttgart Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uçak mühendisi olarak stajını Kanada’da Zenairde yaptı. Sonrasında Almanya’da teknik eğitmen ve danışman olarak çalıştı. Özellikle otomotiv sektörün deki firmaların yönetici gruplarına teknik eğitimler ve pazarlama eğitimleri verdi. Ardından bir güvenlik şirketinde genel müdür olarak görev aldı. 1998 yılında ise Ekin Technology’yi kurdu.

Ekin Technology Yönetim Kumlu Başkanı Akif Ekin, daha çok trafik teknolojileri ve akıllı video yazılımları üzerine çalışmalar yaptıklarını söylüyor. Ekin, bugüne kadar İçişleri Bakanlığı, emniyet müdürlükleri ve trafik müdürlükleri için birçok proje geliştirdiklerini belirtiyor. Kısa sürede hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok başarılı projeye imza atan şirket, şimdi yurtdışına teknoloji ihraç eder duruma gelmiş bulunuyor.

CİRO 100 MİLYONA ÇIKACAK

Geçen yıl 14,5 milyon dolar ihracat yapan şirket, ihracata başladığı 2000 yılından itibaren bu açıdan yüzde 387’lik bir büyüme gerçekleştirmiş durumda. Akif Ekin, bu yıl 30 milyon dolar ihracat yapmayı ve 100 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

Ekin Technology’nin başarısını kendi merkez yazılımını üretiyor olmasına bağlayan Akif Ekin, ürünlerini kullanan müşterilerine hem saha entegrasyon deneyimi hem de yazılım deneyimi aktardıklarını belirtiyor. Tüm projelerde satış sonrası hizmetlerle de müşterilerine hizmet verdiklerini ifade eden Ekin, şöyle devam ediyor: “Biz tüm projelerimizi ve proje ortaklarımızla olan süreçlerimizi sürdürülebilir ilişki düzeyinde tutmaktan yanayız. Eğer müşterilerinize sunduğunuz projede onları memnun edemezseniz, bu gelecekte proje alamamanıza neden olacaktır. Bu zamana kadar devlete birçok proje sunduk. MOBESE ile başlayan bu süreç hala devam ediyor. Kurulduğumuzdan beri devlete hizmet veriyor olmamız, yaptığımız işlerin, sunduğumuz ürün ve hizmetlerin ne kadar doğru ve kaliteli olduğunu kanıtlıyor. Yazılım ve ürün geliştirme, proje satış, müşteri odaklılık ve özellikle satış sonrası hizmetlerdeki devamlılık Ekin Tech-nology’nin en önemli özelliklerini oluşturuyor.”

YURTDIŞINA YAYILIYOR

Ekin Technology Yönetim Kumlu Başkanı Akif Ekin, mart ayı itibariyle New York ve Ottawa’da ofisler açtıklarını kaydediyor. Önümüzdeki dönemde de Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’da merkez ofisler kurmayı planladıklarını ifade ediyor.

Akif Ekin, yurtdışında talep görmelerini şöyle açıklıyor: “Teslim ettiğimiz tüm projelerde satış sonrası hizmet de veriyoaız. Yurtdışından bazı ürünleri serbest bölgedeki depomuza alıp, Türkiye’de üretilen kısımları da burada bir araya getirip ürünlerimizi bu şekilde ihraç ediyoruz. Ancak duruma göre eğer gerekirse çeşitli ülkelerde de ürünleri bir araya getirme ve kurulum esnekliğine sahibiz.”

EN AZ İNSAN KONTROLÜ

Ekin Technology’nin kısa zamanda birçok projeye imza atmasına karşın henüz yolun başında olduğunu söyleyen Akif Ekin, tüm çalışmalarını yürütürken üç temel prensipten yola çıktıklarını ifade ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Prensiplerimiz şunlar: Yaptığımız işlere ciddi anlamda odaklanıyoruz, sürekli iyileştirme yapıyoruz ve her konuya sabırla yaklaşıyoruz. Bu özellikler de beraberinde inovatif ürünlerin doğmasını getiriyor. Başarıya giden yolun püf noktaları bunlar diye düşünüyorum. Bizim için bireylerin güvenliği ve teknolojinin getirdiği yenilikleri gündelik hayata uyarlamak çok önemli. Tüm ürünlerimizi en az insan kontrolü olacak şekilde tasarladık. Bu sebepten ürünlerimizi oluştururken akıllı video analiz sisteminden yararlanıyoruz. Kritik bölge güvenlik kontrol, kent güvenlik ve trafik kontrol çözümlerine kadar çok geniş bir alanda faaliyet gösteriyomz.”

ÇALINTI ARAÇLARA ‘AKILLI ÇÖZÜM’ ÜRETTİ

Ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, dünyadaki ilk akıllı devriye sistemini geliştirdiklerini söylüyor. Ekin, bu sistem sayesinde araçların hareket halinde bile plaka tanımlarının yapıldığını ifade ediyor. Böylece çalıntı, sahte plaka ya da hız tespitlerinin kolayca çözümlenebildiğini belirten Ekin, şöyle devam ediyor: “Sistem, görüş alanındaki tüm plakaları otomatik okuyup sorgulama ve kaydetme özelliklerine sahip. Akıllı devriyeye sahip araçlar birbirleriyle haberleşebiliyor. Harita üzerinden takibin de mümkün olduğu bu sistemde yüz tanıma, hava kirlilik ölçüm algılayıcıları gibi opsiyonel özellikler de bulunuyor. Bu sistemi Paris’te tanıttık. Şu an Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden müşterilerimiz bu teknolojimizi kullanıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu