Şirket Haberleri

Bereket Dönerden Büfe Bereket Konsepti

Perakende sektöründe yeni trend küçük mağazalarla büyümek. Türkiye genelinde 70 şubesiyle hizmet veren Bereket Döner de bu furyaya katıldı. ‘Büfe Bereket’ adında bir konsept geliştiren şirket, deneme yılı olarak gördüğü 2014’te beş, 2015’te ise 30-40 şube açmayı hedefliyor. 20-40 metrekarelik bir büfe ortalama 100 bnı TL’ye açılabilecek.

1988 yılında döner ustası Hayrettin Taş-kıran tarafından İstanbul Beyoğlu’nda küçük bir işletme olarak temelleri atılan Bereket Döner, Türkiye’nin ilk ve en büyük hazır döner üreticisi konumunda. Hadımköy’deki üretim tesisi, konusu döner üretimi olan dünyanın ikinci büyük tesisi olarak tanımlanıyor. Alanında Türkiye’nin en büyük restoran zincirlerinden biri haline gelen Bereket Döner, Türkiye genelinde 70 şubesiyle hizmet veriyor.

bereket doner restorani

2015’te 150, 2018 sonunda ise 300 restorana ulaşmayı hedefleyen şirket, bu ay yeni bir konseptle daha büyümeye başladı. Şirket, Bereket Döner restoranlarının ardından geliştirdiği ‘Büfe Bereket’ konseptiyle de tüm Türkiye’ye yayılmayı planlıyor.

Bu yılın Büfe Bereket için deneme yılı olduğunu belirten Bereket Döner Genel Müdürü Muhammet Nezif Emek, şunları söylüyor: “Bu ay ilk şubemizi İstanbul’da açacağız. Yıl sonuna kadar beş büfeye ulaşmayı planlıyoruz. 2015 hedefimiz ise 30-40 şube açmak. Mevcut büfelerden de dönüşmek isteyenler olacağını düşünüyoruz.”

Bugün 12 ilde 70 Bereket Döner restoranı mevcut. 2014’te dört yeni restoran açan şirketin dört restoranı da yakında hizmete girecek. Bir Bereket Döner restoranı açmak için en az 100 metrekarelik mekan koşulu aranıyor. Bu işin başlangıç sermayesi ise 200 bin TL. Üstelik bir restoranda 9-13 kişi çalıştırılması gerekiyor.

SERMAYE 100 BİN TL

Bu koşullan yüksek bulan küçük yatırımcıları da düşünen şirket, geliştirdiği büfe konseptiyle daha da büyümeyi amaçlıyor. 20-40 metrekarelik bir mekanda Büfe Bereket açmak için ortalama 100 bin TL gibi bir sermaye gerektiğini söyleyen Emek, şunları anlatıyor: “Franchise bedeli, reklam katılım payı, royalty gibi şeyler talep etmiyoruz. Sadece teminat talebimiz var. 3-5 kişilik bir ekip gerekiyor. En kötü senaryo ile yatırımın geri dönüşü iki yıl. Tüm ürünleri Hadımköy tesisimizden gönderiyoruz. Aynca yaptığımız yaklaşık 300 kalemlik alımın indirimlerini de tamamen yatırımcılara yansıtıyoruz.”

Büfe Bereketlerde et ve tavuk dönerin yanı sıra taze sıkılmış portakal suyu, meyve suları ve tost gibi ürünler yer alacak. Aynca ıslak hamburgere rakip olarak ıslak döner satışa sunulacak. Büfelerde salam, sucuk, sosis, pastırma ve kavurma gibi ürünler olmayacak. Bunlara alternatif lezzetler üzerinde çalıştıklarını belirten Emek, “Mesela menemeni farklı yorumladık. İçine döner koyacağız ve ‘Dönermen’ adıyla sunacağız. Patent başvurusunu da yaptık. Dönerle yapılmış farklı ürünlerimiz de olacak” diyor.

İhracat için yeni tesis kuracak

300 çalışanı olan Bereket Döner’in geçen yılki cirosu restoranlarla birlikte 150 milyon TL. 2014 sonunda ise 225 milyon TL ciro hedefleniyor. Günlük 30 tonluk üretimleri olduğunu ve bunun küçük bir kısmını ihraç ettiklerini ifade eden Emek, şöyle devam ediyor: “Bu yıl kısmi olarak ihracata da başladık. Şu anda Kuveyt, Ürdün ve Dubai’ye ihracatımız var. Yakında bir ülkeyle daha anlaşacağız. Hedefimiz mevcut fabrikamız kadar daha bir tesis kurup buradaki üretimin hepsini ihraç etmek. Bu nedenle 20l6’da yeni bir tesis yatırımı gündemimizde.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu