Şirket Haberleri

Akustik pod’un patentini Çin’e sattı

Nurus, geleceğin ofislerini tasarlıyor

Bu yılı yüzde 20lik büyüme ve 200 milyon TL ciro ile kapatmayı planlayan Nurus, geleceğin ofislerini tasarlıyor. Son olarak geliştirdiği ‘Çalma Akustuk Pod’ların patentini Çin’e satan şirket, Çin pazarında etkinliğini artırmayı planlıyor.

Temelleri 1927 yılında Nurettin Usta tarafından bir marangoz atölyesi olarak Ankara’da atılan Nurus, Ankara Sanayi Odası’na kayıtlı ilk kadın sanayici olan kızı Birten Gökyay ve eşi Akın Gökyay’ın işi devralmasıyla gelişmesini sürdürdü. 1990lara gelindiğinizde ise ailenin üçüncü kuşak temsilcileri Re-nan ve Güran Gökyay kardeşler Nurus’u dünya çapında tanınan uluslararası bir marka haline getirdi. Nurus’u ofis markası olarak değil bir AR-GE şirketi olarak konumlandıran Gökyay kardeşler, geleceğin teknolojik çözümlerini üretiyor. Nurus bugün, katma değerli ürünlerini iç pazarın yanı sıra Abu Dabi’den Hindistan’a, İtalya’dan Yeni Zelanda’ya kadar 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Bu yılı yüzde 20 büyüme ve 200 milyon TL’lik ciro ile kapatmayı planladıklarını belirten Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Güran Gökyay, “Açık ofis ortamından ayrılmadan bireysel çalışmaların, video konferansların ve takım çalışmalarının gerçekleştirilebileceği ‘Çalma Akustik Pod’lar geliştirdik. Odaklanabilmeye ve konsantre olabilmeye imkan veren, ofislerde sessiz devrim yaratacak yeni bir tasarıma imza attık. Bu ürünün patentin, dünyada mobilya ihtiyacının sadece yüzde l’ini ithal eden Çin’e sattık. Çin gibi bir ülkeye teknoloji transfer ediyor olmak gurur verici” diyor.

Malezya’da büyüyecek

Şirket, Çin pazarını Türkiye üzerinden beslemeye devam edecek. Malezya’ya da lojistik üs kuran Nurus, iş yeri mobilyasının yüzde 80’ini ithal eden bu pazarda da etkinliğini artırmayı planlıyor. Akustik pod üretiminde dünyadaki en büyük ilk üç üreticiden biri olmayı hedeflediklerini belirten Gü-ray Gökyay, ürünle ilgisi şunları anlatıyor: “Kalabalık ve büyük ofislerde odaklanarak çalışmak, anlık toplantılar ya da dinlenmek için en ideal ve sakin ortamı sağlayan akustik pod’lar; dört farklı tasarımdan oluşuyor; Bunlar; kişisel görüşmeler, video konferanslar, kısa süreli yoğun çalışmalar, hızlı toplantılar, takım çalışmaları ve beyin fırtınaları için sağlıklı yaşam alanları sunuyor. Akustik pod’lar tekerlekleri sayesinde ortak paylaşımlı tüm alanlarda dilediğiniz yere koyu-labilme özelliğine de sahip.”

IGA için 26 bin koltuk

92 yıllık tecrübeye sahip olan şirket uluslararası rakiplerini geride bırakarak İstanbul Ha-valimanı’nın da koltuklarını tasarladı. Yeni havalimanında 26 bin terminal koltuğu bulunan Nurus, bu proje ile bir seferde teslim edilen en büyük koltuk işini üstlenmiş oldu. İGA için dinlenme koltukları da tasarladıklarını söyleyen Gü-ran Gökyay, yaklaşık 500 adetlik bir dinleme koltuğu teslim edeceklerini belirtiyor. Gökay, yurtdışında ise Bahreyn, Kuveyt, Gana, St Petersburg, Makedonya, Kuveyt havalimanlarının koltuklarında Nurus imzası bulunduğunu kaydediyor.

Yurtdışı Payı yüzde 65’e Çıktı

Şirket bugün, birçok kurum ve kuruluşun ofislerindeki dönüşümü üstlenmiş durumunda. Bunlar arasında Beşiktaş Standı’nın locaları da var Medipol Üniversitesi’nin binası da. Daha önceki yalarda işlerinin yüzde 40’ını yurtdışı projelerin oluşturduğunu, bu yıl ise yurtdışınm payım yüzde 65’lere çekmeyi planladıklarım ifade eden Güran Gökyay, şöyle konuşuyor: “Geliştirdiğimiz ürünler sadece Türkiye’de değil yurtdışında da yoğun ilgi gören ürünler. AR-GE ve tasarımlara bütçemizin yüzde 5’ini ayırıyoruz. Üretimimizi Ankara Sincan’daki 45 bin metrekarelik tesisimizde gerçekleştiriyoruz. 500 kişiye istihdam sağlıyoruz.”

Özlem Bay Yılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu