Bayilik Veren Firmalar

İsos Döner Bayilik Veriyor

Hatay merkezli İsos Döner, franchising vererek 10 yıl sonunda 120 restoranlı bir zincire dönüşmeyi hedefliyor. Metrekare başına bin 200 TL ile bin 500 TL arasında kurulabilecek bu iş modelinde şubeler için aylık 17 bin TL ciro hedefleniyor.

Bu sayfalarda sık sık yöresel lezzetlerin yarattığı iş fırsatlarına yer veriyoruz. Fast food zincirinin en hızlı büyüyen segmentlerinden biri olan döner, artık kurumsal bir kimliğe girerek, yarattığı franchising ekosistemiyle girişimcilere de fırsatlar sunuyor. Sektöre her geçen gün yeni bir oyuncu giriyor. Bu oyuncuların hedefleri ise büyük. Yerelde hızla zincirleşip bir an önce yurtdışına açılmak istiyorlar. İşte bunlardan biri olan İsos, aslında 53 yıllık bir marka. Ancak zincirleşrûe atağına yeni başlamış bulunuyor.

İsos Döner

1962 yılında İskenderun/Hatay’ın ilk soslu dönerini yapan Isos, adını Hatay’ın Erzin ilçesindeki 3 bin 500 yıllık geçmişi olan antik kentten alıyor. Et ve tavuk döner, 23 çeşit baharatla 36 saat marine edilerek fabrikada hazırlanıyor.

Hatay’dan sonra ilk şubesini İstanbul’un Üsküdar ilçesinde açan İsos, bugün toplam altı şube ile faaliyet gösteriyor. İsos Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Kaytancı, 2015 yılında öncelikli olarak Marmara Bölgesi’nden başlayarak yayılmayı planladıklarını ifade ediyor. Burada Bolu, Düzce, Bursa, Adapazan, Tekirdağ, Çorlu, Edime ve Kırklareli’ne öncelik tanınıyor.

ROYALTY ALINMIYOR

Franchise giriş bedeli, 35 bin TL + KDV. Bu bedel karşılığında, yerin fizibilitesi hesaplanıyor, kiralama yapılıyor ve açılışa kadar mimari konsept proje takibi, personel temini ve eğitimi veriliyor. Pazarlama desteği de sağlanıyor.

Ortalama 100 ile 130 m2’lik yerler tercih edilirken, yatırımın toplam maliyeti de m2 başına bin 200 ile bin 500 TL arasında değişiyor. Toplam yatırım, kiralanan mağazanın durumuna göre düşüş gösterebiliyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu, ana cadde üzerinde minimum 5 metre cepheli yerler tercih ediliyor.

Murat Kaytancı, bayiler için aylık 17 bin TL ciro hedeflendiğini belirtiyor. Royalty bedeli şube kâra geçene kadar alınmıyor. Sonrasında kademeli olarak cironun yüzde l’inden başlayarak yüzde 4’e kadar yükseliyor. Kâr marjının brüt yüzde 62, net ise yüzde 15-20 arasında olduğu belirtiliyor.

120 RESTORAN HEDEFLİYOR

Yatırımın dönüşünün ortalama 18 ile 24 ay arasında alındığını vurgulayan Murat Kaytancı, yapılan fizibilitede bu geri dönüş süresinin yakalanmaması halinde şubenin açılışının yapılmadığına dikkat çekiyor. Kaytancı, hedeflerinin yılda 12 restoran açarak 10 yıl sonunda 120 restoranlı bir zincire ulaşmak olduğunu ifade ediyor.

Beş yıl içerisinde beş ülkeye master franchising ile giriş yapmayı planladıklarını da söyleyen Kaytancı, bayilerde aradıklan özellikleri şöyle anlatıyor: “Adayları mali yapılan dili şmda, kişisel özelliklerine göre de değerlendiriyoruz. İşinin başında durup çalışacak, restoranı yönetebilecek kişilerle çalışmayı tercih ediyoruz.”

İŞİN AYNASI

Uygun yer: Yaya trafiğinin yoğun olduğu, ana cadde üzerinde minimum 5 metre cepheli yerler tercih ediliyor.

İlk sermaye: Toplam yatırım maliyeti m2 başına bin 200 TL ile bin 500 TL arasında değişiyor.

Ciro hedefi: Aylık 17 bin TL.

Kâr marjı: Yüzde 15-20 arasında değişiyor.

Bayilerde aranan özellikler: işinin başında durabilecek kişiler tercih ediliyor.

Başvuru için: murat@isosdoner.com ya da 0532 43174 28

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu