Bilim - Teknoloji - İnovasyon

Mobil aygıtlar için hareketle kontrol

Microsoft 2010’da Kinect’i çıkartarak hareketle kontrolü popülerleştirdi. Aygıt, çıkışını izleyen 60 gün boyunca, günde 133.000 adet satılarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Üç yıl sonra Leap Motion aynı beceriyi kişisel bilgisayarlara getirdi. Fakat iki aygıt da hareketleri algılamak için sabit algılayıcı kullandığından kullanıcılar fazla uzaklaşamıyordu. Şimdi ultrason, elektromiyografi (EMG) ve eylemsizlik algılayıcılarıyla donatılmış yeni aygıtlar, dokunmatik arabirimleri her yerden kullanmanıza izin veriyor.

mobil

Nod Labs

Kabalık olsun ya da olmasın, parmakla işaret etmek insanlar için evrensel bir hareket. O yüzden de Nod Labs buna destek çıkıyor. Nod yüzüğü, ivmeöl-çer ve jiroskop gibi eylemsizlik algılayıcılarıyla her arabirimde piksel düzeyinde kontrol sağlıyor. Yani akıllı telefonları, tabletleri, dizüstüleri ve TV’leri tek parmağınızı sallayarak ya da daha karmaşık komutlar için iki ya da üç parmak ile kullanabiliyorsunuz.

Elliptic Labs

Elliptic Labs donanım yerine yazılıma odaklanıyor. Firmanın sunduğu teknoloji, akıllı telefon hoparlörlerinin yüksek frekanslı ses dalgası çıkarmasını sağlıyor.

Bir kullanıcı elini ekranın üzerinde hareket ettirince bir mikrofon yansıyan ses dalgalarını yakalayıp komuta dönüştürüyor.

Şirket şimdilerde hoparlörleri daha hassas hale getirmek için üreticilerle çalışıyor.

Thalmic Labs

Thatmic Labs’ın ürettiği Myo, kolunuzun dirsekten aşağısına takılıyor ve beyninizin parmaklarınıza komut yolladığında oluşan elektriksel sinyalleri yakalamak için EMG algılayıcıları kullanıyor. Yazılım, sinyal desenlerini parmak şaklatma, kol kaldırma ya da yumruk yapma gibi hareketler olarak yorumluyor, Myo, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan Bluetooth’lu birçok aygıtla anında çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu