Haberler

İTÜ Çekirdek dünyanın en iyi 18’inci kuluçka merkezi seçildi

İTÜ Çekirdek, UBI Global endeksi tarafından Avrupa’nın en iyi 8’inci, dünyanın ise en iyi 18’inci kuluçka merkezi seçildi. ITU ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılnıda faaliyete geçen ITÜ Çekirdek, üç yılda girişimcilere 7 milyon TL’yi aşkın katkı sağladı.

Dünyadaki lider üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezlerini karşılaştıran ve sıralayan uluslararası UBI Global en-deksi tarafından ÎTÜ Çekirdek, Avrupa’nın en iyi 8’inci, dünyanın ise en iyi 18’inci kuluçka merkezi seçildi. Endeksin üst sıralarında yer alan İTÜ Çekirdek, Avrupa’dan 117, dünyadan 220 kuluçka merkezinin bağımsız uzmanlarca değerlendirilmesi sonucunda Türkiye’den endekse girmeye hak kazanan ilk kuluçka merkezi oldu.

İTÜ Çekirdek

ÎTU ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, İTÜ Çekirdek’in artık bir kuluçka merkezi olmanın da ötesinde işler yaptığının altını çizerken, elde edilen başanyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulunuyor: “İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen ITÜ Çekirdek, üç yılda girişimcilere 7 milyon TL’yi aşkın katkı sağladı. İTÜ Çekirdek ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da girişim projesi olan her yaştan girişimcilere açık. Öte yandan otomotiv, bulut bilişim gibi büyük potansiyele sahip sektörlere yönelik özel kategoriler açarak da genç zihinlerin katkılarını öncelikli sektörlere yönlendiriyoruz. 40’ı aşkın ulusal ve uluslararası stratejik paydaşımızla, İstanbul’u ‘dünya girişimcilik haritasına’ koymaya çalışıyoruz.”

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖNDE

UBI Global’in değerlendirme süreci, dünyanın dört bir yanından kuluçka merkezlerini geliştirmeyi, en iyileri belirlemeyi ve aralarında iş ağını geliştirmeyi hedefliyor. Değerlendirme sonucunun açıklandığı etkinlikler kapsamında dünyanın dört bir yanından kuluçka merkezi yöneticileri sunumlar, örnek hikayeler ve analizlerle küresel girişimcilik ekosisteminin gelişimine destek oluyor.

UBI Global değerlendirmesi ayrıca ilginç verileri de içeriyor. Başvuruda bulunan kuluçka merkezleri içerisinde önde gelen sektör, yüzde 35 oranında bilişim teknolojileri olarak dikkat çekiyor.

3 BİN 900 BAŞVURU ALDI

ITU ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Deniz Tunçalp ise İTÜ Çekirdek sürecinde girişimcilerin 11 hafta ve 150 saati kap-: sayan iş modeli geliştirme kampına girdiğini ve 150’yi aşkın gönüllü mentordan günlerce teke tek danışmanlık aldığını belirtiyor. Dünyanın lider üniversitelerinde ve girişimcilik merkezlerinde kullanılan iş modeli yöntem ve içeriklerinin yerel koşul ve ihtiyaçlara uyumlandırdıkları kendilerine özel bir şekli kullandıklannı ifade eden Tunçalp, “İTÜ Çekirdek’e kabul edilen girişimciler ön kuluçka merkezimizde ortak ofis ve laboratuvar imkanlarından faydalanırken eşzamanlı olarak ‘Hızlandırma Programı’ kapsamındaki eğitim ve mentorluklarla projelerini geliştiriyor. Bu yılın sadece ilk 9 ayında tüm Türkiye’den 3 bin 900’dan fazla başvuruyu değerlendirip, en iyi 260’ını belirli aşamalara kadar eğitip destekleme imkanımız oldu. Bunların en iyi 20’si de Big Bang etkinliğinde yatırımcılarla buluşarak geleceğin çığır açıcı şirketleri olma adına ilk adımı attı” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu