Haberler

2015 İstanbul Autoshow 22 Mayısta Başlıyor

Tüm zamanların en iyi ilk dört ay performansını geride bırakan otomotiv sektörü, gözünü 22 Mayıs’ta başlayacak olan İstanbul Autoshow’a dikti. 2,5 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleşecek fuar 25 yeni modelin lansmanına sahne olacak. Bu modellerin bazılarında satışlara fuarla birlikte başlanacak. Fuarm mayıs ayında satışları iyice canlandırması ve 100 bine ulaştırması bekleniyor.

İstanbul Autoshow

Bu yıl otomobil satışları kimsenin beklemediği kadar iyi gidiyor. Geçen hafta açıklanan rakamlara göre, toplam pazardaki satışlar ilk dört ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 264 bin 850 adet olarak gerçekleşti. ilk dört ayın performansı otomotiv sektörünün en parlak yılı olan 2011 sonuçlarını bile geride bırakmış durumda. Bu da yeni bir rekor beklentisini gündeme getiriyor. Bu yılın başında 750 bin adet olan satış beklentisi, bu yüksek performansla 900 binin üstüne kadar çıkmış durumda. Hatta bir dönem sıkça dile getirilip sonra rafa kal-dınlan 1 milyon lafı bile tekrar dillen-dirilmeye başladı.

SATIŞLARI CANLANDIRACAK

Sektörün yeni rekor hedefinde itici güçlerden biri de 22-31 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP’ta yapılacak olan İstanbul Autoshow olacak. En son 2012’de yapılan fuar, 2,5 yıl aradan sonra markalann en yeni modellerini ilk kez görücüye çıkardığı bir gövde gösterisine dönüşecek. Geçmiş dönemlerde yıl sonuna doğru düzenlenen fuar, yeni model yılının ocak ayında başlamasından ötürü bu yıl ilk kez mayıs ayında gerçekleşecek.

25 yeni modelin ilk kez görücüye çıkacağı fuarda bazı modellerin satışları da fuarla birlikte başlayacak. Bu durumun satışlara olumlu yansıması bekleniyor. Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar toplamda 91 bin adet olarak gerçekleşmişti. Mayıs ayında yeni modellerin de etkisiyle bu rakamın 100 bini bulması bekleniyor.

Yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarın dikkat çeken yeniliklerini marka bazında özetliyoruz.

AUDI

Yenilenen Q7 modelinin Türkiyedeki ilk gösterimi fuarda gerçekleşecek. Audi standında aynca, bu yıl satışa sunulan yeni TT ile mevcut ürün gamında yer alan A3, A3 Sedan, A4, A5, A6, Q3, Q5 model ailelerinin farklı versiyonlan da olacak.

BMW

Cenevre Otomobil Fuan’nda ilk kez görücüye çıkan BMW 2 Serisi Gran Tourer’ın Türkiye lansmanı İstanbul Autoshowda yapılacak. Ayrıca BMW X5M ve BMW X6M modellerinin satışına da fuarla birlikte başlanacak.

FIAT

Fuarın kuşkusuz en çok beklenen lansmanlanndan biri Fiat’ın Tofaş tarafından geliştirilen yeni sedan modeli olacak. Yeni modelin satışına kasım ayında Türkiye’den başlanacak. Sonrasında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da yer alan 40 ülkede devam edilecek.

HYUNDAI

Koreli üretici Autoshow’da iki önemli modelin lansmanını yapacak ve yeni Tucson ve İ20 Coupe Türkiye’de ilk kez görücüye çıkarılacak. Tucson, yılın ikinci yansında, İzmit’te üretilen İ20 Coupe ise fuarla beraber satışa sunulacak.

KIA

Victoria Secret mankeni Erin Heat-herten cee’d GT Line’m açılışını gerçekleştirirken, yenilenen cee’d modeli de ilk defa görücüye çıkacak. Kia toplamda 15 araç sergileyecek.

MAZDA

Mazda, Yepyeni Mazda CX-3 modelinin Türkiye prömiyerine hazırlanıyor. Los Angeles Otomobil Fuarında dünya çapında görücüye çıkan ve Mazda CX-3, Mazda’nın ilk küçük SUV’si olma özelliğini taşıyor.

Yeni nesil Mazda modeli CX-3 ilk defa İstanbul Autoshow’da Türk otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

MERCEDES

Mercedes-AMG GT ve yeni Merce-des-Benz GLE Coupe’nin Türkiye lansmanlan gerçekleşecek. Mercedes-Benz B-Serisi’nin engelli kişiler için özel olarak tasarlanmış versiyonu, 1,6 İt dizel motoru ve otomatik şanzıman seçeneği ile C-Serisi, elektrikli smart, elektrikli B-Serisi ile S 500 Plug-In Hybrid de fuarda olacak.

MİNİ

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak MINI Clubman Concept, şirketin önemli lansmanlarından biri olacak.

Ayrıca MINIJCW Hatch de fuarla birlikte satışa sunulacak.

MITSUBISHI

Mitsubishi Motorsun New York Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıttığı yeni Outlander, bu yılın ikinci yansında Türkiye yollanyla buluşmaya hazırlanıyor. SUV segmentinde iddialı bir oyuncu olmaya hazırlanan yeni Outlander ilk kez bu fuarda otomobil severlerin karşısına çıkacak.

OPEL

Fuarın en hareketli standlarından biri Opel’e ait olacak. Alman üretici, Monza, Çorsa OPC, Kari, Adam ve Adam Rocks modellerini ilk kez Türkiye’de sergileyecek. Kari, önümüzdeki yıl pazara girerken, diğer modeller sipariş üzerine getirilecek.

PEUGEOT

Fransız üretici, iki adedi konsept araç olmak üzere 21 araç ile fuarda yerini alıyor. Peugeot’nun B segmentin-deki başarılı temsilcisi yenilenen 208 ve hafif ticari araç pazarında önemli bir yeri olan yenilenen Partner ilk kez Türk tüketiciler ile buluşacak.
PORSCHE

911 Turbo S, Cayenne Diesel, Panamera Diesel, Maçan S Diesel, Boxs-ter ve Carrera 4 GTS modelleri ile fuarda yerini alan Porsche, markayı 16 yıl sonra Le Mans 24 yarışlannda temsil eden ilk Porsche modeli 919 Hybrid’i de sergileyecek.

RENAULT

17 modelin sergileneceği Renault standında markanın ilk C crossover modeli Kadjar ve bir yanş otomobili olan Renault Sport R.S. 01 ilk kez tanıtılacak.

SEAT

Leon’un Türkiye’de satışa sunulacak iki yeni modeli; SEAT’ın ilk allroad aracı Leon X-PERIENCE ve Leon Cupra 280 PS’nin Türkiye lansmanlan fuarda gerçekleşecek.

SUBARU

Yılın ikinci yansında Avrupa ile eş zamanlı olarak satışa sunulacak yeni sport tourer modeli LEVORG ilk kez görücüye çıkacak. Yeni sport tourer LEVORG, kalbinde yüksek torka sahip 1,6 litrelik direkt enjeksiyonlu boxer turbo ‘DİT’ motor taşıyor.

SKODA

Çek üreticinin bu yıl Fabia’dan sonra Türkiye pazarına sunacağı ikinci önemli yenilik olan yeni Superb, ilk kez fuarda görücüye çıkacak. Aracın satışına ise ağustos ayında başlanacak.

VOLKSWAGEN

Alman üreticinin fuardaki en önemli modellerinden biri, markanın gelecekteki SUV modelinin izlerini taşıyan konsept modeli T-ROC olacak. Volkswagen’in MQB felsefesine göre geliştirilen, yeni iç ve dış tasarım çizgisini takip eden T-ROC, 184 PS TDI motora sahip. 380 Nm tork sağlayan 2,0 TDI motorun yakıt tüketimi ise 100 km’de 4,9 İt.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu