İş Kurmak İçin Yeni İş Fikirleri

Yatırımcı arayan müthiş projeler

Görme engelliler için şapka: Bu çalışmada; görme engelli insanlar için fotovoltaik tekstil liflerinden dokunmuş kumaştan üretilmiş ve üzerine kamera tabanlı algılama sistemi entegre edilmiş bir şapka tasarlanacak. Projeyi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sabri Ersoy, Ayşe Nur Tarakçı ve Mehmet Sabri Ersoy hazırlamış. Projenin süresi 24. Projenin tamamlanması için 70 bin TL gerekiyor.

Boyamada atık su sorunu bitiyor: Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özlem Erdem ve ekip arkadaşları, tekstil boyama işlemlerinde ortaya çıkan atık su problemine son veren bir reaktör geliştirmiş. Bu projenin yatırım tutarı 500 bin TL.

girisimcilik-ortaklik

Trafik kazalarda riski azaltıyor: Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Alican Yılmaz, lif destekli kompozit yapılar geliştirmiş. Çelikten daha yüksek mukavemet gücüne sahip olduğu belirtilen bu malzemeler örneğin otomobillerde yapı kapı içlerinde kullanılacak.

Sanal giyinme sistemi: ARF Bilgi Teknolojileri’nden Adnan Özgüner Erdursun Murat Tevfik Yağlıcı, Ufuk Seyhan ve Mehmet Emre “2B Etkileşimli Sanal Giyinme” adıyla bir uygulama geliştirmişler. Mağazadaki tüm ürünler bilgisayar ekranına yüklenmiş durumda. Bundan sonra sadece ekrandaki ürünlere dokunmanız yeterli. Projenin bütçesi 195 bin TL.

Bitki büyüdükçe kendini yok eden örtü: Bu proje ile biyo polimerlerden, bitki büyümesi ile eş zamanlı olarak toprakta bozunacak dokusuz yüzey malç tekstillerinin üretilecek. Biyo bozunur malçların tarım uygulamalarında yaygın olarak kullanılması ürün kalite ve veriminin arttırılmasının yanı sıra toprak kirliliğinin engellenmesini sağlayacak. Projeyi Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ümit Halis Erdoğan, Figen Selli ve Ümit Halis Erdoğan hazırlamış. Bu projenin bütçesi 150 bin TL.

Ağır yaralı hastalara özel sedye: Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arzu MarmaralI, Mehmet Kertmen, Nuriye Kertmen ve Arzu MarmaralI ciddi şekilde yaralanmış, ağır travmalı ve hareketsiz taşınması gereken hastalar için yeni bir sedye tasarlıyor. Söz konusu sedyenin üretimi için 468 bin TL gerekiyor.

Sıcaklığa göre renk değiştiren çadır: Çukurova Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Ramazan Tuğrul Oğulata ve ekip arkadaşları, ısı ile renk değiştiren boyalar kullanılarak yenilikçi bir çadır tasarlamışlar. Bu çadır yazın renk açıldığında ışığı yansıtan dolayısı ile ısıyı içeriye daha az iletecek. Çadırın üretilmesi için 250 bin TL gerekiyor.

Para Dergisi 9-15 Ekim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu