Girişimcilik Haberleri

Workup Girişimcilik Programı İle Girişim Fırsatları

Günümüzde start up’lar ve kurumlar arasındaki işbirlikleri önem kazanıyor. Bu kapsamda, Workup Girişimcilik Programı ile teknoloji odaklı girişimleri destekleyen İş Bankası, kurduğu Girişimcilik Birimi ile girişimcilik ekosistemindeki işbirliği fırsatlarını yakından takip ediyor.

Kurulduğu günden bugüne farklı ölçekteki kurum ve girişimlere desteğini kesintisiz olarak sürdüren İş Bankası, 2017 yılından bu yana Kolektif House iş birliğiyle yürüttüğü Workup Girişimcilik Programı ile teknoloji odaklı girişimleri destekliyor. İş Bankası, girişimcilik ekosistemindeki etkileşimin artırılması ve grup şirketleriyle iş birliği fırsatları konusunda köprü görevi görmesi amacıyla da 2018 yılında Girişimcilik Birimi’ni kurdu.

BİRİM KURULDU

inovasyonun, yeni fikirlerin, teknolojik gelişmelerin tüm sektörlerde iş yapış şekillerini değiştirdiği günümüzde rekabetin boyutu değişiyor. Sahiplikten ziyade erişim ve paylaşım ön plana çıkıyor. Yeni ekonominin temel unsurlarından biri haline gelen start up’lar ve kurumlar arasındaki işbirlikleri önem kazanıyor. Dijitalleşme ile birlikte tüketici alışkanlıkları ve müşteri beklentileri değişirken bu işbirliklerini kurabilen şirketler başarılı oluyor. Bu bakış açısıyla, teknoloji bazlı girişimleri ve kurum içi girişimcilik kültürünü odağına alan ve 2016 yılından beri Kolektif House Levent’teki varlığını sürdüren İş Bankası, 2017 yılında teknoloji odaklı erken aşama girişimlere destek olmak amacıyla Workup Girişimcilik Programı’nı başlattı.

2018’de ise girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarıyla etkileşimin artırılması ve iş Bankası grubu şirketleriyle olası iş birliği fırsatları konusunda köprü görevi görmesi amacıyla Girişimcilik Birimi’ni kurdu.

ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUN OLDU

Üçüncü dönemi geçen hafta sona eren Workup Girişimcilik Programı’na bugüne kadar 7 bini aşkın başvuru geldi ve 40 girişim kabul edildi. Geride kalan iki dönemde 19 mezun veren programın üçüncü dönemi, 14 Aralık 2018’de gerçekleşen Demo Day etkinliğiyle tamamlandı. Dördüncü döneme ilişkin başvuru ve seçim süreci ise aralık ayı boyunca sürecek.

Workup Girişimcilik Programı’na kabul edilen girişimcilere, Kolektif House’da altı ay süreyle ofis desteğinin yanı sıra geniş mentor ağına ulaşarak iş modellerini geliştirme, ulusal ve uluslararası platformda düzenlenen çeşitli etkinliklerde ekosis-tem paydaşlarıyla bir araya gelme, İş Bankası ve grup şirketleriyle sinerji ve iş birliği yaratma, yatırım ağları ile buluşma olanakları sunuluyor.

GİRİŞİMLERLE İŞ BİRLİĞİ

Girişimlerin ürün ve hizmetlerinin İş Bankası tarafından kullanıldığı iş birliği modelinin yanı sıra İş Bankası ile birlikte ürün geliştirme şansı bulan girişimler, aynı zamanda ürünlerini iş Bankası müşterilerine ulaştırma olanağı da yakalıyor. Örneğin Piri, Cbot, Blesh, Datapare ve Pisano gibi girişimlerin geliştirdikleri ürün ve hizmetler doğrudan İş Bankası tarafından kullanılıyor.

Diğer bir girişim Yuvarla ile geliştirilen proje sayesinde İş Bankası müşterileri, Yuvarla platformundan verdikleri talimatla tüm kredi kartı harcamaları üzerinden kuruş düzeyindeki tutarları diledikleri sivil toplum kuruluşuna bağışlayabiliyor. Ayrıca gerek Octovan ve Banamama gibi Workup girişimleri gerekse Mutlubiev ve Invidyo gibi ekosistemin önde gelen girişimleriyle birlikte düzenlenen kampanya ve iletişim çalışmaları sayesinde bu girişimlerin ürün ve hizmetleri İş Bankası müşterilerine ulaştırılıyor.

YENİ FON KURULDU

Ayrıca İş Bankası grubu bünyesinde, bu yılın mayıs ayında Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruldu. Bu fonla teknoloji odaklı, hızlı büyüme potansiyeli bulunan, yeni nesil girişimlere erken ve ileri aşama girişim sermayesi yatırımı yapılarak, İş Bankası tarafından ülkemizdeki girişimcilik ekosistemine sağlanan destek zincirine önemli bir halka daha eklenmiş olacak.

İçinde iş Bankası’nın da yer aldığı, kurumlar arası öğrenmenin geliştirilmesi ve kurumsal girişimciliğin yaygınlaşması amacıyla kurulan Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu altında yürütülecek faaliyetler sonucunda önemli kurumların da ekosistemde etkin roller almasına fırsat oluşturulması bekleniyor.

WORKUP ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARI

1- Animega: Anime severlerin, takip ettikleri film, dizi, müzik ve mangalara ulaşabildikleri online uygulama. Farklı türde anime içeriklerine tek platformdan erişebilme kolaylığı sunuyor.

2- Compocket: Mühendisler, teknisyenler ve öğrencilerin sıkça kullandıkları, elektronik devre ölçüm cihazı osiloskopu, Minis adını verdikleri cepte taşınabilen, kullanıcı dostu, uygun fiyatlı ve telefon, bilgisayar gibi farklı platformlarda çalışabilen bir cihaz haline getiriyor.

3- Doktorderki: Uzman doktorlara bire bir soru sorulabilen mobil uygulama. Acil durumlar dışında doktora gitmeye zaman bulamayan, korkan veya utanan kişilere doktorlardan görüş alma olanağı sunuyor.

4- Epiqur: Müzisyenler için donanım destekli sosyal canlı yayın platformu. Epiqur Gear donanımı sayesinde yüksek kalitede ses kaydı ve yayını yapabilen Epiqur, mekan işletmeleri ve müzisyenlere alternatif bir gelir modeli sunuyor.

5- Hangi Üniversite Hangi Bölüm: Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteleri ve bölümleri keşfetmelerini sağlayan, video içerikler üreten bir web platformu. Üniversitelilerin bölüm veya fakültelerini tanıttıkları yazı ve video içeriklerinin yanı sıra adaylara puan hesaplama, tercih robotu ve taban puanları gibi araçlar da sunuyor.

6- Her Yerde Pilates: İstenilen zaman ve yerde uzman eğitmenler eşliğinde pilates yapılabilmesini sağlayan online pilates stüdyosu. Spor yapmak için yeterli zaman, bütçe ve fırsat bulamayan bireylere; süre, seviye, ekipman ve eğitmen gibi filtrelerle kişiselleştirilmiş pilates dersleri sunuyor.

7- El Leadoniy: Sağlık sektörü için lead otomasyonu sağlayan SaaS CHM aracı. Hastanın sosyal medyada önüne çıkan reklamlardan, ameliyat sürecine kadar bütün ilişki kanallarının otomasyonunu gerçekleştiriyor. Bunu yaparken kendi performansını uçtan uca ölçüyor ve verileri de müşterilerine sunuyor.

8- Onboardio: Canlı sohbet kullanan web sitelerinde, ziyaretçilerin site içerisindeki hareketlerini analiz edip potansiyel soruları ve cevapları daha soru sorulmadan gösteren bir ön sohbet aracı.

9- StartupHR: Start up’ların ekip arkadaşı, stajyer, yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışan bulabileceği dijital bir platform. Sektördeki iş modelini tersine çeviren StartupHR, ilan paylaşımı yapmadan start up’ların aradıkları kişilere ulaşmasını sağlayarak, ekip problemini çözmeyi hedefliyor.

10- Userguiding: Web siteleri için kod yazmadan interaktif rehberler ve ürün turları hazırlanabilen ve böylece kullanıcının ürün kullanım yolculuğunu kolaylaştıran bir platform. Userguiding, dönüşüm ve elde tutma oranlarını artırırken, müşteri hizmetlerinin ise iş yükünü azaltıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu