Ekonomi - Borsa - Hisse Senedi

Uzun vade de alınabilecek 37 hisse

“70.000-75.000’DE FIRSAT VAR”

ABD başkanlık seçimi sonrasında küresel piyasada artış gösteren volatilitenin BIST-100 endeksini de olumsuz etkilediğini belirten Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan, ABD’de açıklanan verilerin FED’in Aralık ayında faiz artıracağına yönelik görüşleri desteklediğini söylüyor. Yapılan alımlann tepki niteliğinde yükselişlere neden olduğunu bu noktada konsolide bölgesinin alt sınırı olan 74.200 ve üst sınırı olan 77.100 seviyelerinin önem kazandığının altını çizerek “74.200 destek bölgesinin aşağı kırılması durumunda aşağı yönlü hareket ivme kazanabilir. 74.200 seviyesi altında oluşacak fiyatlamalarda yeni destek olarak 73.500-72.600 ve 70.400 seviyeleri gündeme gelebilir. Ana trend eğilimi aşağı yönlü olduğu için konsolide bölgesinin üst sınırı olan 77.100 seviyesi yukarı kırılmadan gerçekleşecek yükselişlerin tepki ile sınırlı olacağını düşünüyoruz” diyor.

Uzun vade için oluşturulacak portföylerde düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini özellikle son dönemde faizler ve kurlar tarafından gelen baskının, kısa süre içinde hafiflemeyecek olursa endekste 15 Temmuz sürecinden sonra bir kez daha 70-75 bin aralığında dip çalışması görme ihtimalinin kuwetleneceğini söylüyor. Gürcan’a göre, BIST-lOO’de kalıcı bir toparlanma görmeden önce faiz ve kur tarafındaki stresin azalmasını görmek gerekiyor. Ancak faiz ve kurların baskıladığı BIST-lOO’ün diğer tarafta 70-75 bin aralığında cazip hale gelen çarpanlar nedeniyle yeni fırsatlar sunabileceğini belirtiyor. Uzun vadeli düşünüp portföy oluşturmak isteyenler için yabancı para yükümlülüğü yüksek olmayan, gider kalemlerinde düşüş eğilimine sahip, net kar rakamları ve satışları istikrarlı, endekse göre betası düşük, kar ve satış büyümesi yönünde hikayesi olan şirketler riskin küresel ölçekte artış gösterdiği bu ortamda avantaj sağlayabilir. Bir yıl ve üzeri vade için oluşturulacak portföylerde bu kriterlere sahip şirketlerin bulunması portföy performansını olumlu yönde etkileyecektir diyen Gürcan Soda Sanayi, Çimsa, Tekfen Holding, Tofaş Fabrika, TSKB, Kordsa Global ve BÎM hisselerinde ‘al’ veriyor

Yükseliş bankalar önderliğinde başlayacak

Borsada yabancı payının 62.30 seviyesine doğru gerilediği dikkat çekiyor. Endekste yabancı çıkışının artmasıyla banka hisselerindeki düşüşler de hızlanıyor. Çünkü yabancıların ellerinde tuttukları hisselerin önemli bir bölümünün banka hissesi olması da satışların banka tarafında yoğunlaşmasını sağlıyor. BIST-30 içindeki banka hisselerinde dibe en yakın olanlar Yapı Kredi, Garanti Bankası ve Halkbank. Son bir yıla bakıldığında Yapı Kredi’nin yüzde 5.05, Garanti Bankası’nın yüzde 18.57, Halkbank’ın ise yüzde 26.53 dibine yakın olduğu görülüyor. Dibe en uzak banka hissesi ise yüzde 64.19 ile Vakıfbank. Nitekim Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, endeksin yeniden yükselişe geçmesi için yabancı girişinin artması ve yabancı payının 63’leri geçmesi gerektiğini söylüyor. Yabancıların ilk tercihi bankalar olduğundan yükselişin bankalar liderliğinde olacağını ifade ederek BIST-30 ve BIST-100 içerisinde ağırlığı en yüksek üç bankanın ise sırasıyla Akbank, Garanti Bankası ve Halkbank olduğuna dikkat çekiyor.

Jihad SHANNAK/ Noor Capital Market Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü
Ucuzun da ucuzu olabilir

Borsada 74.200 önemli bir destek seviyesi. Bu desteğin kırılması durumunda endeks yeni bir satış dalgası ile karşı karşıya kalabilir ve kısa sürede 70.000 seviyesine doğru bir geri çekilme yaşanabilir. Trump öncesinde başlayan kurdaki yükselişe rağmen endeks bu seviyelerde gayet iyi tutundu.

Ancak son günlerde özellikle 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş özellikle bankacılık sektörü üzerinde satış baskısı yaratıyor. Jeopolitik riskler, referandum tartışmaları gibi gündem maddeleri tansiyonun bir süre daha yüksek kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle mevcut koşullarda endeks için kısa vadede 70.000-78.000 aralığını öngörüyoruz. BIST-100’ün kendi rakiplerine göre ciddi oranda ucuz olduğu doğru ancak ticaretin doğası gereği ucuzun da ucuzu olabilir. Riskler bu kadar fazla iken yeni alım için henüz erken olduğunu düşünüyorum.

70.000’in kırılması endeksi 66.000’lere doğru itebilir ve o seviyeler (yeni riskler oluşmadıkça) kademeli alım için denenebilir. Bana göre uzun vade aralığı minimum 1 yıl. Ancak uzun vadeli düşünen yatırımcılar hisse seçiminde; şirketin sektörüne, sektörün büyüme potansiyeline ve özellikle şirketin nakit durumuna [kasasında TL mi, yoksa döviz mi var] özellikle bakmalı.

Şeniz YARCAN / Yatırım Finansman Genel Müdürü
“Orta vadeli düşünenler için fırsat var”

BIST-100 Endeksi TL bazında son üç aydır dar bir bant içinde hareket ediyor. Yatırımcıyı teşvik edecek bir ana hikayenin eksikliği ve süregelen jeopolitik riskler nedeniyle endeksin yukarı yönlü hareketleri sınırlı kalıyor. Diğer yandan gerek gelişmekte olan ülkelere karşı derin iskontolu işlem görüyor olması, gerekse tarihsel ortalamalarına göre ucuz seviyelerde olması da aşağı yönlü hareketleri kısıtlıyor. GOÜ’lerde satış baskısının devam etmesi BIST-100 Endeksi’nde de satış baskısının devam etmesine neden olabilir. Ancak değerleme ölçütleri bakımından hem emsallerine, hem de tarihsel ortalamalarına göre derin iskontolu işlem gören BIST-100’de, aynı zamanda dolar bazında 2016 yılının en düşük seviyelerine kadar gerilemiş olması nedeniyle kısa vadede satış baskısının azalacağını tahmin ediyoruz.

Öte yandan GOÜ’ler çoğunlukla tarihi F/K’larının üzerinde işlem görürken BIST-100 Endeksi tarihi diplerine yakın seyrediyor. GOÜ’lerde satış baskısının devam etmesi halinde bile 12 ay ileriye dönük F/K çarpanının 8.5 seviyesinin altına gerilemesini beklemiyoruz. Söz konusu çarpan seviyesi endeksin minimum 72.000-72.500 bandına karşılık geliyor. Tarihsel olarak bakıldığında ortalama 10.1 olan F/K çarpan seviyesi ise endeksin maksimum 85.500-86.000 bandına işaret ediyor.

Küresel ekonomilerde devam eden büyüme sorunu nedeniyle GOÜ’lere dönük risk iştahının orta vadede tekrar güçleneceğine inanıyoruz. Bir yıl ve sonrasını uzun vade olarak değerlendirecek olursak bu durumda hem derin iskontosu, hem de yüksek betalı olması nedeniyle BIST-100 Endeksi’nin orta vadeli düşünenler için de bir fırsat yaratacağı fikrindeyiz. GOÜ’lerde satış baskısının azalması halinde endeksin aynı zamanda 8-10 yıllık uzun vadeli yükselen trendinin de geçtiği 72.000 seviyesinin güçlü bir destek işlevi göreceğini düşünüyoruz.

BIST-100 Endeksi’nin genel olarak yüzde 30’un üzerinde bir iskonto ile işlem gördüğü göz önünde bulundurulursa pek çok hisse senedi ucuz görünmekte. Fakat son dönemde değişen konjonktür (faiz, kur vb.) sektör görünümlerini çok hızlı bir şekilde etkilemekte. Bu nedenle yatırımcıların öncelikle yüksek oynaklık sergilenen bu gibi dönemlerde profesyonellerin görüşüne başvurmalarını ve borçluluk oranları düşük hisse senetlerine yönelmelerini tavsiye ediyoruz. 2017 yılında ihracat ağırlıklı şirketlerin yanı sıra, devlet teşviklerinden fayda sağlayacak sektörlerin ve faize göreceli daha az duyarlı sektörlerin ön planda kalacağını tahmin ediyoruz. Bu çerçevede, savunma sanayi, otomotiv, havacılık, GYO ve gıda perakendeciliği 2017 yılında iyi performans göstermesini beklediğimiz sektörler arasında yer alıyor.

Tuncay TURŞUCU / İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü
Arçelik’in gelirleri yurtiçi ve yurtdışı ağırlıklı

Arçelik: Şirket 2016 yılı dokuz aylık dönemde geçen yıl aynı döneme göre net karını yüzde 57 arttırdı. İhracat yüzde 14 yurtiçi satışları ise yüzde 16 yükseldi. Hem yurtiçi, hem yurtdışı ağırlıklı satış geliri olması şirket için avantaj. Hükümetin açıkladığı önlemlerin şirketi olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca tüketiciye dokunan bir sektörde olması avantaj. Şirket hisselerinde yüzde 20 yükselme potansiyeli ile 24 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Vestel Elektronik: Şirket 2016 yılı dokuz aylık dönemde geçen yıl aynı döneme göre esas faaliyet karını yüzde 161 arttırdı. Yurtiçi satış gelirleri yüzde 10, ihracat gelirleri ise yüzde 11 oranında yükseldi. Şirket yüzde 64 oranında ihracat yapıyor ve 2017 yılında Euro bölgesinin toparlanması kar marjlarının yükselmesine etki edecektir. Vestel Elektronik geçmiş verilerine göre oldukça düşük bir fiyat/kazanç rasyosundan işlem görüyor. Şirket hisselerinde yüzde 25 yükselme potansiyeli ile 7.80 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

TürkTraktör: 2016 yılı dokuz aylık dönemde net karını yüzde 56 artıran şirket, kar marjlarını da geçen yıla göre yükseltmeyi başardı. Tarım sektöründeki büyümenin 2017 yılında da devam etmesini bekliyoruz. Şirket geçmiş ortalamalarına göre düşük fiyat kazanç rasyosundan işlem görüyor. Türk Traktör hisselerinde yüzde 22 yükselme potansiyeli ile 93 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Tuncay KARAHAN / AHL Forex Genel Müdür
72.500-81.000 seviyeleri takip edilebilir

BIST-100 Endeksi’nde özellikle geçen ay sonunda yurtiçinde yaşadığımız terör, başkanlık seçimi, Suriye ve Irak’ta yaşanan sınır ötesi gelişmeler ve ABD seçim beklentileri ile aşağı yönlü baskı oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu baskının ABD seçimleri sonrası Donald Trump’ın seçilmesi sonrasında da yurtiçi dinamikler yüzünden devam ettiğini görüyoruz. Endeks üzerindeki baskının olası Avrupa Birliği ilişkilerindeki gerginlik ve başkanlık referandumu beklentileri ve yükselen tahvil faizleri ile birlikte gelişmiş ülkelere para akışının gerçekleşmemesi ile devam etmesini bekliyoruz.

Bu koşullarda BIST-100’de orta vadede (2017 yılı ilk çeyreği göz önüne alındığında, beklenti ve haber akışının çok hızlı değişebileceği bir dönem içerisinde bulunduğumuzu göz önünde bulundurarak) minimum 72.500 maksimum 81.000 seviyelerinin takip edilebileceğini düşünüyoruz. Genel olarak BIST-100 Endeksini dolar bazlı değerlendirdiğimizde 22.500 seviyeleri uzun vadeli yatırım için önemli bir alım seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 2015 Eylül ayından bu güne 22.500-23.000 aralığından yatırımcıların gerçekleştirdikleri alımların 4-5 kez orta vadede dolar bazında kar etmelerini sağladığını görüyoruz. Türk Lirası bazlı bakıldığında ise 74.000 ve 72.500 seviyelerinden gerçekleştirilecek alışların (haber akışında gündemi değiştirecek ve piyasaları toptan etkileyebilecek gelişmelerin olmaması durumunda) 77.000 ve 80.000 bin seviyeleri hedeflenerek pozisyon alınabilir. Portföye dahil edilecek hisse senetlerinde özellikle bilançosu güçlü, gelişmeye uygun sektör ve döviz pozisyonu açısından güçlü olan şirketlerin tercih edilmesi önem taşıyor. Bu anlamda bilanço analizi veya şirketin önümüzdeki dönem beklentileri ile ilgili profesyonel kurum çalışanlarından bilgi alınabilir. Önümüzdeki dönemde yukarı yönlü hareketin gerçekleşmesi endekste önemli bir değere sahip bankacılık sektörüne ilginin artacağını, kurdaki yükselişin zayıflama beklentisine rağmen döviz pozisyonlarında herhangi bir karşılanamayacak yükümlülüğü olmayan ve devlet tarafından farklı teşviklerle desteklenebilecek ve büyük kamu projelerinde yer alabilecek inşaat, sigorta, teknoloji, savunma sanayi gibi sektörler ayrıca değerlendirilebilir.

Uzun vadeli olarak değerlendirmeleri, oynaklığın yüksek olacağını düşündüğümüz 2017 yılı geneli için veya önümüzdeki altı aydan bir yıla kadar olan süre zarfı olarak düşünebiliriz. Bu vade aralığında iç siyasi ve jeopolitik riskler yurtiçinde olumlu olarak netleşip, yurtdışında global büyüme beklentileri yükselerek FED ve Trump politikalar gelişmekte olan piyasalar üzerinde etkisini azaltacaktır. Bu dönemde BIST-100 Endeksi’nde 82.500-83.000 aralığı hedeflenebilir. Bu gelişmelerin ülkemiz için negatif yönde gelişmesi durumunda, her bir gelişme için farklı reaksiyonlar göstereceğini düşündüğümüz endeks için beklentimiz geçtiğimiz Temmuz ayında test ettiğimiz 70.000-70.500 aralığına kadar geri çekilme yaşanabileceği yönündedir.

Mehmet Ali KALFA / Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. Portföy Yönetim Müdürü
Akçansa’nın cirosunun yüzde 13’ü ihracattan

Akçansa: Sektöründe lider ve yol gösterici konumda bulunan Akçansa’nın yıllık toplam klinker üretim kapasitesi 7.0 milyon ton, çimento üretim kapasitesi ise 9.0 milyon ton civarında. Akçansa sahip olduğu Ar-Ge ve teknolojik inovasyon sayesinde 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip ve asırlarca kullanılabilecek beton üretebilmekte. Köprü, metro hattı gibi büyük projeler için özel ürünleri bulunuyor. Şirketin üretim tesislerinin yerleşimi ve yaygın hazır beton ağı sayesinde özellikle kentsel dönüşüm, üçüncü havaalanı projesi, yüksek hızlı tren ve baraj projelerine önemli satışlar yapıyor. Çanakkale boğazına yapılacak köprü, İstanbul boğazına yapılacak taşıt ve trenlerin geçişine imkan verecek tüp geçiş, İstanbul’a yeni metro hatları ile devam eden kentsel dönüşüm şirketin geleceğini mevcut tempoda parlatmaya devam ediyor. Hali hazırda toplam cirosunun yüzde 13 civarını ihracattan elde eden şirket, ABD pazarına da ihracata başlamış olup yurtdışında kalıcı pazarlar edinmiş durumda. İlk dokuz ay itibariyle 317.4 milyon TL FAVÖK, yüzde 29.2 FAVÖK marjı, yüzde 31.6 öz kaynak karlılığı ve yüzde 20.85’lik aktif karlılığı sahip. Akçansa hisselerinde uzun vadede yüzde 35 yükseliş potansiyel ile 16.75 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Tuborg: Şirket finansal borçlarını ve hazır değerlerini oldukça iyi derecede yönetiyor. İlk dokuz ay itibariyle şirket 648 milyon düzeyinde net pozitif likit varlığa sahip, bu miktarın içinde şirketin kasasında 155.45 milyon TL’lik net döviz varlığı bulunuyor. Yurtiçi pazara hitap etmenin yanı sıra ilk dokuz ay itibariyle Türkiye’den yapılan bira ihracatının yüzde 44’ünün Türk Tuborg tarafından yapılması dikkat çekiyor. TL’deki değer kaybının kısa sürede telafi edilemeyeceğini dolayısı ile Tuborg’un ihracat gelirlerinin 2017 yılını da kapsayan uzun vadede şirket hisseleri için katalizör görevi göreceğini düşünüyoruz. İlk dokuz ayda 276.5 milyon TL FAVÖK, yüzde 38.5 FAVÖK marjı, 717.87 milyon TL net satış ve yüzde 25 satış marjına sahip. Hali hazırda yüzde 51.2 öz kaynak ve yüzde 30.62 aktif karlılığı ile faaliyet gösteriyor. Tuborg’un ihracat satış marjlarını da dikkate alarak uzun vadede yüzde 35 yükseliş potansiyeli ile 9.59 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Vakıfbank: Bankanın yılın üçüncü çeyreğinde gösterdiği performans özelinden bakınca yüzde 17.83 olan öz kaynak karlılığının hem bu yılın ilk üç çeyreğinde aşamalı olarak her çeyrekte bir öncekinin üzerine çıktığı, hem de 2015 yılı üçüncü çeyreği yüzde 1 İş. IsıfD Is 13.16’dan çok daha iyi VCİİKİI Da/ lf\ olduğunu görüyoruz.

Vakıfbank’ın ilgili dönem özelinde aktif karlılığı da yüzde 1.66 ile aynı eğilimde. Dolayısı ile bankanın karlılığındaki istikrarlı yükseliş eğilimi Vakıfbank’ı diğer bankalardan pozitif olarak ayrıştırıyor. Vakıfbank’ın yüzde 69.30 olan kredi/toplam aktifler rakamı bankacılık sektörünün yüzde 64 olan oranının üzerinde. Ancak hızlı kredi büyümesini olumlu karşılıyoruz. Üçüncü çeyrek itibariyle kredi/mevduat oranı da 1.14 ile 1.20 olan sektör ortalamasının altında. Kredilerin takibe dönüşme oranı ise yüzde 4.06 ile yüzde 3.31 olan sektör ortalamasının üzerinde. Bu sonuçlar itibariyle bankanın kredilerini sektörden yine farklılaşarak ağırlıklı olarak mevduat dışı finanse ettiğini ve mevduat dışı finansmanın maliyetinin mevduatlardan görece daha düşük olduğu dikkat çekiyor. Bu nedenle bankanın kredilerinin takibe dönüşme oranının sektörden yüksek olmasını tolere edebildiğini düşünüyoruz. Yüzdel4.42’lik sermaye yeterlilik oranına sahip Vakıfbank hisselerinin borsada Türkiye’ye has genel atmosferden de olumsuz etkilenerek hali hazırda 3.23 fiyat/kazanç ve 0.56 piyasa değeri/defter değeri oranlan ile uzun vadede yüzde 70 civarında yukarı potansiyel barındırdığını öngörüyoruz. Banka hisselerinde uzun vadeli hedef fiyatımız ise 5.73 TL.

Gizmen NALBAIMTLI / Işık FX Başanalisti
Çimsa, limanı ile rakiplerinden ayrılıyor

Çimsa: 2016 üçüncü çeyreğinde 71 milyon TL net kar açıklayan şirketin net kar rakamı yıllık bazda yüzde 3 artış gösterdi. Çeyreklik bazda satış rakamlarında gerileme olsa da yıllık bazda yüzde 2’lik sınırlı bir satış büyümesi gerçekleşti. İhracattaki artış ise dikkat çekiyor. 60 ülkeye beyaz çimento satan Çimsa, bu talebi karşılayamadığı için Eskişehir’deki fabrikasında üretim kapasitesini artırmaya gitti. 2017 yılının ilk yarısında devreye girecek yeni kapasite artışı sonrası üretim 1.2 milyon tondan, 1.6 milyon tona yükselecek. Şirketin beyaz çimentodaki payının artacak olması ve Mersin’de kendi limanından ihracat pazarına kolay ulaşımı, diğer çimento şirketlerinden ayırarak ön plana çıkarıyor. Piyasa çarpanlarına göre iskontolu işlem gören Çimsa hisseleri için 16.20 hedef fiyat ile yüzde 7 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

Şişecam: Üçüncü çeyrekte satış gelirlerini yüzde 8 artıran şirket,162 milyon TL net kar açıkladı. Finansal giderlerdeki yükseliş ile birlikte net karda yıllık bazda yüzde 13’lük gerileme olsa da operasyonel veriler olumlu seyretmeye devam etti. Rusya tarafında düzelen koşulların ve enerji maliyetlerinin yatay seyretmesi şirketin operasonel performansını destekliyor. Turizmdeki durgunluk ise cam eşya tarafını olumsuz etkiledi. Ambalaj ve kimyasal segmentlerde güçlü görüntü devam etti. TL’nin değer kaybından olumlu etkilenen şirketlerden olan Şişecam, son olarak 310 milyon dolarlık yatırımla Tataristan’da iki yeni üretim tesisi açtı ve Rusya pazarında ki liderliğini sürdürdü. Şişecam hisselerinde 3.85 hedef fiyat ile yüzde 23 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

Alarko GMYO: Şirketi diğer GYO’lardan ayıran, yüksek döviz cinsi nakit ve borçsuz bilançosu. Portföyündeki Hillside tatil köyü ve dükkanlardan düzenli olarak kira geliri elde eden şirketin portföyünde proje geliştirebileceği değerli arsalar bulunuyor.

Üçüncü çevrekte kira gelirlerinde görülen azalma ile birlikte net karda düşüş görülse de önümüzdeki dönemde Maslak arazisindeki imar sorununun çözülmesi ve mevcut arsalarında yeni proje geliştirmesi hisseye olumlu yansıyabilir. Maslak arazinin ekspertiz değeri 63.9 milyon TL olarak gözüküyor. Çevresindeki Maslak 1453 dahil diğer projelerin arsa bedeli dikkate alındığında bu değerin 200 milyon TL’yi bulabileceğini söyleyebiliriz. Şirket, Hillside tatil köyünden her yıl 2.5 milyon dolar kira geliri elde ediyor. Portföydeki arsaların toplam değeri 432 milyon TL, defter değeri ise 57 TL. İskontolu olduğunu düşündüğümüz Alarko GYO hisseleri için 48 TL hedef fiyat ile yüzde 45 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

hisse-2  hisse-4 hisse-5

hisse-3

Erol GÜRCAN / Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı
BİM uzun vade için cazip

BİM: Yüksek indirim (hard-discount) modelini Türkiye’deki ilk uygulayan şirketlerden biri olan BİM, içerisinde özel markaların da bulunduğu yaklaşık 600 üründen oluşan ürün yelpazesini Türkiye çapında faaliyet gösteren mağazaları aracılığıyla satıyor. Satış gelirlerinin büyüme trendi, yüksek öz kaynak kârlılığı, finansal yükümlülüklerinin ve dolayısıyla faiz giderlerinin son derece düşük olması ile döviz yükümlülüğünün bulunmaması BİM’i sektörde ön plana çıkaran ve mali yapısını güçlü kılan gelişmeler. Şirketin istikrarlı temettü geçmişi ile yüksek temettü dağıtma potansiyeline sahip olması ve hisse fiyatındaki düşüşlerde kendi paylarını alarak kendi hissesini desteklemesi uzun vadeli yatırım için BİM’ı cazip kılıyor. Şirket hisselerinde teknik olarak gelecek 12 aylık dönemde yüzde 15 yükselme potansiyeli ile 56.50 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

TSKB: Türkiye’nin ilk özel sermayeli kalkınma ve yatırım bankası olan TSKB, mevduat toplayan bir banka değil. Ağırlıklı olarak yurtdışındaki önemli kurumlardan elde ettiği fonları kurumsal yatırım ve projelerin finansmanı için kullandırmakta. Dolayısıyla, bankanın operasyonel performansının ve hisse fiyatlarının yurtiçindeki faiz değişimlerine karşı olan hassasiyeti mevduat toplayan bankalara karşı daha düşük olmakta. Son dönemde büyümeyi destekleyici yönde alınan önlemlerin ilerleyen dönemlerde iktisadi faaliyetleri hızlandırma ihtimalinin TSKB açısından da bir potansiyel yarattığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra bankanın güçlü öz varlık kârlılığı ve aktif kalitesinin de TSKB hisselerini uzun vadeli yatırım açısından cazip hâle getirdiğini değerlendiriyoruz. TSKB hisselerinde teknik olarak gelecek 12 aylık dönemde yüzde 15 yükselme potansiyeli ile 1.45 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Kordsa Global: Yüksek ihracat pazarına sahip olması ve ürettiği ürünlerde global lider tedarikçi konumunda bulunması şirketi sektörde ön plana çıkarıyor. Yeni üretim teknolojileri üzerinde çalışan ve rekabet üstünlüğünü koruyan şirketin bu alanda yatırımları devam ediyor. Sektöre yönelik 2014-2020 yılları arasında polyesterde büyüme beklentisi var. Şirket 2016 yılı başında 100 milyon dolarlık yatırımla beraber Endonezya’da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını bu sene hizmete açtı. Kordsa Global’ın güçlü finansal ve ortaklık yapısı, ABD Doları, Hindistan Rupisi (INR) ve Brezilya Reali (BRL) gibi para birimleri karşısında değer kazanmasından olumlu etkilenmesi, güçlü nakit yaratma ile yüksek temettü ödeme potansiyeli uzun vadeli yatırım için hisselerini ön plana çıkarıyor. Şirket hisselerinde teknik olarak gelecek 12 aylık dönemde yüzde 17 yükselme potansiyeli ile 7.15 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Önceki sayfa 1 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu