İş Kurmak İçin Yeni İş Fikirleri

Küçük Sermaye İle İş Kurmak

Mağaza İçi Tasarım

Benzer bir başka iş ise ‘Gondolbaşı Tasarımcılığı’. Buradaki sözcük Venedik’in simgesi bildiğimiz o ünlü gondolları çağrıştırmasın. Mağaza içi tasarımcılığında ‘gondolbaşı’ ifadesi bu işin jargonu olmuş bir terim. Uzunluğu, zarafeti ve çekiciliği çağrıştırıyor.

Hemen burada büyük bir süpermarketin içini düşünün: Örneğin rafların dışında bazı ürünleri blok halinde sergilerseniz o ürünü ‘gondolbaşı’ yapmış olursunuz. Dahası da var; yine İngilizceden doğrudan dilimize geçmiş ‘corner düzenlemesi’ de benzer bir uygulama. Köşelerin tasarımı ve özel ilgi alanlarının yaratılması işi…

GONDOLBAŞI TASARIMI

Tabii tüm bunlara rafların albenisi de dâhil olmalı. Her şey bir bütünlük içinde ama farklı!

Kısacası başta zincir marketler olmak üzere, büyük mağazalarda ürünleri ‘bloklama’ şekliyle bir gösteri merkezi haline getirmek bu işin özü.

Her tasarımın kendine özel olması şart. Bir lokomotifin vagonları gibi zevksizce sıralanmış bloklar hiçbir değer ifade etmiyor, hatta o malın görsel olarak kalitesini düşürüyor.

Bu iş ilk kez İsveç’te Ikea mağaza içi tasarımcıları tarafından profesyonel bir meslek haline dönüştürüldü. Sonra Amerika’da serpilip gelişti. Avrupa’da bile 19. yüzyıldan kalma tekniklerle hazırlanan düzenlemeler tarih oluyor şimdi.

Burada insanları hayal kurmaya yönlendirmek en önemli süreç. Bir emekli olarak estetik yargılarınız güçlüyse sıradan bir gıda standını bile müthiş çekici hale getirebilirsiniz, isim yaptınız mı, her yere profesyonel hizmet vermeye hazırsınız demektir. Tüm sermayeniz, farklı hayal gücünüz ve sanatsal duygularınızı konuşturmanız. Malları yığmıyor, onları konuşturuyorsunuz bir bakıma…

FONKSİYONEL STANT ÜRETİMİ

Stant denilen satış tezgâhları ve sergi yerleri geniş bir anlama sahip.

Örneğin Tat Paneli Standı deyince hemen akla basit dolap görünümlü plastik ya da ahşap sehpalar geliyor.

Oysa stant tasarımcılığı sanatçı olmayı gerektiren başlı başına bir uğraş, çünkü stant (ya da stand) aynı zamanda işlevsel bir reklam materyali. En basitinden üzerinde ‘tat paneli’ için sucuk, peynir vb. bulunduran standart basit bir düzenek değil. Tüketiciyi çekmeli ve ona amaçlanan mesajı önce görsel olarak vermeli.

Çok fonksiyonlu stantlar ise aynı zamanda mağaza içi enformasyon unsuru. Şimdi modern stantlar onlarca birleşimden oluşan küçük bir adacıktan, çok katlı ürün sergisine kadar çeşitlenme gösteriyor. Örneğin fuarların teşhir alanları da markaya veya ürüne göre bir stant aslında.

FONKSİYONEL STANT ÜRETİMİ

Eğer eliniz tasarım oluşturabilecek çizgileri yaratabiliyorsa, illa marangoz ya da metal ustası olmanıza gerek yok. Çfein, planlayın, tasarlayın yeter! Zaten en ufağından en genişine kadar stant deyince akla sadece ahşap gelmiyor artık. Pleksiglas, kromaj çelikler, camlar, poliüretan plastikler ve doğal materyaller sizin oyun alanınız içindeki hammaddeler. Buna ışık ve renk derseniz, yanılırsınız.

Amerika’da bu işin okulları bile var. Stant ve sergi tasarım okullarına gidenler 40 yaş üstü her daim genç kalan insanlar. Aralarında kadın girişimciler hemen dikkat çekiyor. Kısacası bu işin yaşı ve cinsiyeti yok. Hayal edin ve onlarca kişiye özgü model yaratın, ister standart, ister özel üretim, tercih hakkı tamamen sizde. Tabii her tasarımın tescilini yaptırarak ve onları biraz da fantastik isimlerle markalaştırarak… Girişimciliğin klasik bir tarifi de başkalarının görmediğini görebilme becerisidir malum. Başkalarının görmediğini görebilmek ise biraz deneyimli olmayı gerektiriyor. Böyle bir olgunluk araştırmacı insanlara özgü bir şey. Kimi zaman insan davranışları, kimi zaman da bir ihtiyacın keşfi. Hatta ihtiyacı bizzat var etmek de var işin içinde. Stant işi ürüne göre şekillenen incelikli bir iş. Unutmayın dolap, masa ya da raf üretmiyorsunuz, işin içinde resim sanatı, ışık oyunları, renklerle anlatım ve özgün çizimler var.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Bir Yorum

  1. TÜRKİYE’DE İLK OLAN KAR MAKİNASI DAKİKADA 20 KG KAR ÜRETMEKTEDİR. ÜRETİLEN KAR BUZLAŞ, BİCİ BİCİ, KAR HELVASI (KARSAMBAÇ), SIKMA MEYVE SULARINDA VE SOĞUK İÇECEKLERDE KULLANILMAKTADIR. –
    YENİ GİRİŞİMCİLER İÇİN MUTHİŞ KAZANÇ KAPISI AÇMAKTADIR. AZ MALİYETLE ÇOK PARA KAZANIN SEZONLUK KAZANCI GETİRİSİ 30 BİN DİR SADECE MAKİNAYI ALARAK KENDİ İŞİNİZ KURUN ÜCRESİZ YANINDA HAZIR SITAND ŞEYKIR SULAHİSİ KURUN BAŞLAYIN ZAMAN KAYBI YOK HERŞEY HAZIR.. İSTER PAZAR YERLERİNDE İSTERSENİZ KENDİ DÜKANINIZIN ÖNÜNDE KURUN RAKİBİNİZ YOK İLK YAPAN KAZANIR
    İLETİŞİM İÇİN ZEKERİYA KARTAL CEP: 0537 561 71 53 https://www.youtube.com/watch?v=UZQx0XZ8u0M

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu