Bayilik Veren Firmalar

Franchise Fırsatları

BAUK-EKMEK KAZANDIRIYOR

DardanePin 30 yıllık tecrübesiyle 2011 yılında kurulan Dardenia, Türkiye’nin ilk ve tek bahk-ekmek zinciri olarak yılda binlerce Istanbullu’yu ağırlıyor. Açıldığı ilk yıl 130 bin kişiye hizmet veren Dardenia’nın deniz ürünleri fast fbod kategorisindeki bir boşluğu doldurduğunu ifade etmek mümkün. Balık ekmeğin yanı sıra balık çorbası, kalamar tava, midye tava, fish & chips ve tempura atıştırmalıklar gibi farklı seçenekler de sunuluyor. Yeme içme sektörünün bugüne kadar hiç olmadığı kadar çeşitlendiğini söyleyen Dardenia Genel Koordinatörü Selin Daniyel, “Tüketici tercihlerindeki değişim, anık insanlann dışanda çok daha fazla vakit geçirmeleri ve daha fazla yemek yemeleri, ye-me-içme sektörünü de dönüştürdü. Bu dönüşümün yaygınlaştırdığı iş modellerinden biri de franchise oldu. Franchise’ın yaygınlaşması sektörün büyümesine de katkı sağladı. Biz de bu süreçte çok daha fazla kişiye ulaşmak, daha fazla insanı Dardenia lezzetleriyle tanıştırmak için franchise yoluyla büyümeye karar verdik ve ha-zırlıklanmızı yaptık” diyor.

160 bin dolar yatınm maliyetiyle kurulabilecek Dardenia şubelerinde aylık 100 bin ile 200 bin TL arasında ciro hedefleniyor. Franchise anlaşma süresi, dükkan açıldığı günden itibaren beş yıl olarak ifade ediliyor, İşletme esnasında tüm franchise’lar, kendi şubeleri için hazırlanan pazarlama planının uygulamasında kullanılmak üzere, yüzde 2’den az olmamak kaydı ile yerel pazarlama bedeli ve yüzde 6 royalty bedeli ödüyor. Kâr marjı ise yüzde 10-15 arasında değişiyor.

HOBİSİ İŞE DÖNÜŞTÜ

Monomel, ekim ayında kadın girişimci Emel Erçetin’in hobisi olan takı merakını İş fikrine dönüştürmesiyle ortaya çıkmış bir konsept. Tüm ürünler Avusturya’daki Swarovski fabrikasından gelen gerçek Swarovs-ki taşlar ile yurtdışında özel olarak dizayn ediliyor ve üretiliyor. Pandalı bilekliklerden şık kalemlere kadar birçok aksesuar çeşidi bulunuyor. AVM’lerde hem mağaza hem de stand konsepti ile yer alınabiliyor. Mağazalar için 20-50 m2, standlar için ise 10 m2 alanlara ihtiyaç duyuluyor. Mağazaların m2 inşaat maliyeti yaklaşık olarak bin ile bin 250 dolar arasında. Royalty bedeli aylık cironun yüzde 3’ü şeklinde ifade ediliyor.

Emel Erçetin, markanın asıl kuruluş amacı web sitesi üzerinden satış yapmakken müşterilerden gelen talepler doğrultusunda mağazalaşma kararı aldıklarını söylüyor. Erçetin, franchising verme kararını şöyle anlatıyor: “Ürünlerimizi yakından incelemek isteyen ya da mağazamızdan gelip sevdiklerine son dakikada hediye almak isteyen müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, öncelikle Nişantaşı, Bebek ve Bağdat Caddesi’nde köklü mücevher fırma-lanna bayilik verdik. Sonrasında da ziyaretçilerimiz ile bir araya gelebileceğimiz platformlan arttırabilmek adına franchise sistemiyle büyüme karan aldık.”

DİYET PAZARINDA FIRSAT

Diyet Kapımda, son dönemin popüler işlerinden biri olan kapıya servis diyet yemek hizmeti veren şirketlerden biri. 2012 yılında İzmir’de kurulan Diyet Kapımda, diğer illerden gelen bayilik taleplerine karşı koyamayarak yakın zamanda franchise vermeye başladı. Geçen mart ayından bu yana yedi franchise şubeye ulaşan şirket, 2016 yılı sonuna kadar 11 yeni şube daha açmayı hedefliyor. Bu şubelerin dördünün İstanbul’da diğerlerinin ise Anadolu’da açılması planlanıyor. Franchise giriş bedeli olarak 10 bin dolar talep eden şirketin toplam yatırım maliyeti 80-100 bin TL arasında değişiyor. Royalty bedelini yüzde 5 olarak belirleyen Diyet Kapımda, girişimcilere yüzde 30-40 kâr marjıyla çalışma imkanı sunuyor. Vizyonu geniş, enerjisi yüksek profesyoneller ile çalışmayı tercih ettiklerini söyleyen Diyet Kapımda’nın kurucusu Fatma Kaymakçı, “Genel merkez olarak tüm bayi adaylarını sıkı bir eğitime aldığımız için mutlak tecrübe aramıyoruz” diyor.

DENİZLİ’DEN YAYILACAK

Franklin Coffee and Burger Hou-se’un temelleri 2014 yılında Denizli’de atıldı. İç tasarımıyla ve menüleriyle farklılaşan markanın en önemli özelliklerinden biri 1980’lerin İngiliz tarzını yansıtan bir konsepte sahip olması. Denizli’de iki şubesi bulunan şirket, öncelikle Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde

2016 sonuna kadar 14 bayi açmayı planlıyor. Franchising giriş bedeli talep etmediklerini söyleyen Franklin Coffee and Burger House Marka Direktörü Özkan Önder, “Bir mağazanın toplam yatırım maliyeti metrekare ölçülerine göre değişiyor. Belirlediğimiz minimum metrekareler var. Bahçenin minimum 70 metrekare, iç mekanın 200 metrekare olması gerekiyor” diyor. Yatırım maliyeti metrekare başına bin 700 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Royalty olarak aylık yüzde 3 talep eden şirketin kâr marjı yüzde 35-40 arasında değişiyor. Önder, bu işe yatırım yapmak isteyenlerin sağlam bir altyapıyla yola çıkmaları gerektiğini söylüyor.

NALİATJAN KARADENİZ MUTFAĞI

Çocukluk hayalinin peşinden giden idealist iki kardeş, Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı tarafından kurulan Nalia, Karadeniz’in yöresel mutfağını oluşturan lezzetleri bir araya getiriyor. İstanbul’da Güneşli ve Bostancı’da iki şubesi bulunan şirket, bu yıl markanın yaygınlığım artırma hedefiyle franchise verme kararı aldı. Agre-sif bir büyüme stratejisi yerine sağlam adımlarla ilerlemek istediklerini söyleyen Nalia Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı, 2016’da Rize ve İstanbul’da birer şube açmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Şirket, franchise giriş bedeli olarak 50 bin TL talep ediyor. 550-800 metrekarelik bir mağaza için metrekare birim maliyeti, ekipman ve projelendirme dahil ortalama 900 TL ile bin 200 TL arasında değişiyor. Şubeler için öngörülen aylık net kâr oranı yüzde 20 civarında. Royalty bedeli talep etmeyen şirket, ciro üzerinden yüzde 3 yönetim payı, yüzde 2 reklam payı alıyor. Şirket, girişimcilere ciroyu artırmak, satış ve reklam faaliyetleri, kampanyalar gibi pek çok konuda destek sağlıyor.

CARL’S ALTYAPISINI TAMAMLADI

Yaklaşık dört yıl önce Türkiye pazarına giren Amerikalı restoran zinciri Cari’s Jr., altyapısını tamamlamasının ardından franchise sistemiyle büyümeye hazırlanıyor. Halihazırda Türkiye genelinde kendisine ait 13 mağazası bulunan şirket, 2016’da 12 franchise şube açmayı hedefliyor. Franchise giriş bedeli olarak 40 bin dolar talep eden şirket, AVM’lerde minimum 80 metrekare, caddelerde ise 200 metrekarelik mağazalarla büyüyor. Lokasyon belirleme desteği, lobi dekorasyonu ve inşaatı, pazarlama, eğitim ve lojistik destek, franchise giriş bedeli gibi kalemleri de içeren anahtar teslim franchise modelinde yatınm maliyeti 350 bin dolardan başlıyor, Royalty bedelini yüzde 9 olarak belirleyen şirket, girişimci ruhlu, res-torancılık deneyimine sahip girişimcilerle çalışmayı istiyor.

PİDEYİ DÜNYAYA TANITACAK

Geleneksel Anadolu lezzetlerinden biri olan pideyi dünyaya taşıma fikriyle yola çıkan Pidde’s markası iki farklı konsept ile pazara giriyor. Bunlardan ilki olan ‘Pidde’s Eat & Walk‘ minimum 30 metrekare alana kurulan ve evlere servis hizmeti veren bir işletme modeli. İkincisi ise ‘Pidde’s Restaurant’ konsepti. Minimum 70 metrekare alana kurulan oturma düzenli bu konsept evlere servisi de kapsıyor. Bebek Cevdetpaşa Cadde-si’nde bir şubesi bulunan marka, 2016’da yurtiçinde sekiz, yurtdışında üç şube açmayı hedefliyor. Yurtdışın-da Londra, New York, Dubai ile görüşmeler yürüten şirket, iç pazarda ise öncelikli olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyümeyi hedefliyor. Franchise giriş bedelini 25 bin dolar olarak belirleyen marka, ilk beş şubeden bu bedeli almayacak. Piddes’s Eat & Walk konsepti için yatınm maliyeti 50 bin dolarken, Pidde’s Restaurant konseptinde bu rakam 100 bin dolara kadar çıkıyor. Aylık cirodan yüzde 4 royalty bedeli, yüzde 2 reklam gideri katılım payı talep ediliyor.

YAPI MARKETE YENİ MARKA

Yapı market pazarına 2013 yılında adım atan Homeprofun halihazırda iki şubesi bulunuyor. Bu yıl franchise vererek büyümesini hızlandırmayı hedefleyen markanın konseptinde ev dekorasyonundan boyaya 65 binden fazla ürün bulunuyor. 2016 yılında 10 şube açmayı hedeflediklerini söyleyen Homeprofun kurucusu Mehmet Göksu, öncelikli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Adana, Afyon, Burdur ve Giresun’da büyümek istediklerini belirtiyor. 300 metrekare bir mağaza için inşaat maliyeti hariç bütün ekipmanlann maliyeti yaklaşık olarak 230-280 bin TL arasında değişirken, bu maliyet 500 metrekarelik mağazalarda 330-410 bin TL’ye kadar çıkıyor. Göksu, 300 metrekare bir mağaza için hedeflenen aylık ortalama cironun 45 bin TL civannda olduğunu belirtiyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

5 Yorum

  1. KOSGEB İLE DEVLETİ NASIL DOLANDIRDIKLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ?
    KAROKE DÜKKANI
    MEYVE SUYU DÜKKANI
    KOSGEB İLE İŞ KURANLAR HABERLERE ÇIKTI
    BEN BUNLARIN DEVLETİ DOLANDIRAN KİŞİLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

  2. Çağrı Merkezlerine Haftalık Düzenli Ödemeli Birden Çok Projeler ve İsterseniz Yazılım Desteği İlanımızı Mutlaka Okuyun

    Bütün Projelerimizde Haftalık ödeme Yapıyoruz Kurumsal (Profosyonel) Firmayla Çalışmak İstiyorsanız Mutlaka Bilgi Alın
    Verdiğimiz projelerin hepsinde çözüm ortağıyız yanlış kişilerle çalışıpta hak ediş problemi yaşamayın

    Bilgi İçin Whatsapp 5077623113

  3. elbette vardır. Hatta devlet destekli kredi ile bayilik almak ve iş kurmak bile mümkün. kosgep herkese kıredi veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu