İş Kurmak İçin Yeni İş Fikirleri

2022 Yılında Satışı Popüler Olabilecek Ürün Önerileri

2022 yılında satışı popüler olabilecek ürün önerileri nelerdir? Elektronik ticaret yani e-ticaret internet kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkmıştır. Satılan mal veya verilen hizmetin dijital ortamda tüketici tercihine sunulduğu sistemde tanıtımdan satışa, dağıtımdan ödemeye kadar her işlem online olarak tamamlanır.

Dünyanın her yerinden sürdürülebilen operasyonlar sayesinde günümüzün en karlı ve prestijli iş modeli olan e-ticaret, kullanılan doğru stratejiler eşliğinde ziyaretçi tercihlerine yön verebilir. İşini geleceğe taşımak isteyenler önce hangi ürünü satacaklarına veya hangi sektörde hizmet vereceklerine karar vermelidir.

E-ticaret Yaparken Ne Satılabilir?

E-ticaret yaparken kendi ürettiğiniz ürünleri satabilir, perakendecilerden ürün tedarik edebilir veya ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşattıracak hizmetlerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Fiziki bir mağazada satış yapmakla hiçbir farkı olmayan e-ticarete gereken zaman ve emeği ayırmak işi geliştirmek, satışları artırmak ve yeni hedef kitlelere ulaşmak için son derece önemlidir.

Marka tanıtımı için dijital pazarlama ve reklam yöntemlerinden faydalanmak gerekir. E-ticarette rekabetin çok yüksek olduğu unutulmamalı, sadece fiyat avantajıyla görünür olmaya çalışmak yerine müşteri memnuniyetini artırmaya odaklanılmalıdır.

İnternet Üzerinden Hangi Ürünler Kolay Satılır

Dev bir pazar olan internet, işletme sahipleri ve girişimciler için bulunmaz fırsatlar sunar. İnternetten satış yaparak para kazanılabilir. Bunun için doğru ürünü seçmek ve ürünleri nereden tedarik edeceğini bilmek gerekir.

2022 yılında satışı popüler olabilecek ürün önerileri
İnternette en çok satılan ürünler

İyi bir fikir gibi görülen sektör veya kategoriler doğru hamleler atılmadığında satış başarısını azaltabilir. Online satış gerçek bir iştir ve kişisel tercihlere bağlı olarak yol almak başarı şansını azaltabilir. İnternet üzerinden hangi ürünler kolay satılır sorusunun cevabını bulmak için kapsamlı bir pazar araştırması yapılmalıdır.

Satılacak ürünü seçtikten sonra sıra yenilenebilir kaynaklar bulmaya gelir. Bu aşamada doğru tedarikçiyi bulmak gerekir. Yeni ve popüler ürünleri internet üzerinden satmak iyi bir fikir gibi görünebilir ancak bu işi yapan ve yapmak isteyen milyonlarca kişi olduğu gözden kaçırılmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: Kadınların yapabileceği 20 iş fikri

En Çok Hangi Ürünler Kazandırıyor

Trend ve popüler bir sektör veya ürün bulduktan sonra belirlenen süre boyunca satış performansının yakından takip edilmesi gerekir. Ürün veya hizmetlerin hangi oranda talep gördüğü gelecek planları üzerinde de etkilidir. Satışı yapılacak ürünlerin;

  • İnsan hayatını kolaylaştırması
  • Yaşanan sorunlara çözüm olması
  • Piyasadaki açığı yakalaması
  • Yaklaşan trendlerle uyumlu olması ve
  • Tedarik riski bulunmaması önemlidir.

En çok satan, en trend, başarısı kanıtlanmış ve 7/24 ihtiyaç duyulacak ürünler internetten satış yapma hedeflerinin kısa sürede gerçekleşmesine katkı sağlar.

Teknolojik ürünler, kedi ve köpek malzemeleri, bebek ürünleri, oyuncak, hazır giyim, iç giyim, üyelik kutuları, yemek hizmetleri, detoks özelliği olan paketler, otomobil aksesuarları, seyahat ürünleri, mobilya, masaüstü oyunlar, zeytinyağı gibi doğal şifa kaynakları, parti ve sanat malzemeleri en çok satan ve kazandıran ürünler arasında sayılabilir.

Pazaryerleri ile çalışmak
Pazaryerleri ile çalışmak

2021 Yılında En Çok Hangi Ürünler Satılıyor?

Pandeminin etkilerinin devam ettiği 2021 yılında kullanıcı talep ve beklentilerinde yaşanan artış, e-ticaret hedeflerinin yeniden belirlenmesine neden olmuştur. Depolardaki stokların hızlı bir şekilde erimesini sağlayan ve siparişlerin ardı arkasının kesilmediği en çok satan ürünü bulmak girişimcilerin de hayalidir.

En az para kazandıracak bir ürün ya da fikir bulmak kadar önemli olan bir diğer konuysa bunu müşteriye ulaştırabilmek ve ilgisini çekmeyi başarmaktır.

Çoğu zaman çok satan ürünler para kazandırabilir ancak beklenen kazancı getirmeyebilir. Rekabet ortamı düşük ve sürekli ihtiyaç olan ürünler, doğru pazarlama stratejileri eşliğinde istenen karlılığı yakalamaya yardımcıdır.

Yapılan araştırmalara göre 2021 yılında internet üzerinden en çok satılan ürünler şu şekilde listelenebilir.

  • Beyaz eşya, küçük ev aletleri
  • Giyim, ayakkabı, aksesuar
  • Elektronik
  • Yemek
  • Ev, bahçe, mobilya, dekorasyon
  • Gıda, süpermarket
  • Eğitim, danışmanlık
  • Çiçek

Günümüzde sosyal medya kullanımının önemi düşünüldüğünde ürün tanıtımlarının bu kanallar üzerinden yapılması, belirlenen hedeflerinin gerçekleşmesinde yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalardan yola çıkarak satılacak ürün belirlenebilir ve e-ticarete başlangıç yapılabilir. Ürünlerin satış oranları, dönemsel istatistikler, kar marjı ve sermaye göz önünde tutularak hangi sektörde hizmet verileceği kısa sürede kararlaştırılabilir.

İlginizi Çekebilir: İnternette En Çok Satılan Ürünler: Alım Potansiyeli Yüksek 18 Ürün

En Çok Satılması Beklenen Ürünler
En Çok Satılması Beklenen Ürünler

2022 Yılında En Çok Satılması Beklenen Ürünler

Değişen tüketici beklentileri göz önüne alınarak 2022 yılında en çok satılması beklenen ürün listelerini güncellemek gerekir. Değişen zamanın gerçekleriyle ne kadar hızlı yüzleşilirse hedeflenen sona ulaşmak da o kadar kolay olacaktır. Daha geniş ürün yelpazesine sahip olan siteler doğal olarak daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşır. İşte 2022 yılında en çok satılması beklenen popüler ürünler, ticari seçenekler ve niş hizmetler…

1- Organik Ürün Satışı

2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da doğal ve organik ürüne olan talebin artacağı net bir şekilde söylenebilir. Evrim geçiren şehir hayatı doğal ürünü duyulan özlemi de beraberinde getirmiştir. Organik gıda dışında kozmetik ürünler, giyim, aksesuar, sabun ve çantalar bu kategoride en çok ilgi gören ürünler arasında sayılabilir.

2- Teknolojik Ürün Satışı

Hemen herkesin teknolojik ürünlere olan ihtiyacı göz önünde tutulduğunda hayat kurtaracak yeni nesil tercihlerle internet üzerinden hızlı bir satış ivmesi yakalanabilir. Gittikçe küçülen, basitleşen, estetik görünen ve kişiselleştirilmiş cihazlar teknolojiyi yakından takip eden neslin ilk tercihidir. Bu bağlamda öne çıkan ürün grupları arasında; kablosuz ürünler, teknolojik aksesuarlar, oyun sektöründe hayat kurtaracak tercihler sayılabilir.

3- Kişisel Bakım Ürünleri Satışı

Makyaj ve cilt bakım ürünlerine gösterilen ilginin artmasında influencerların payı çok büyüktür. 2020 yılında başlayan online kişisel bakım ürünleri satışındaki artışta sadece kadınların değil erkeklerin de katkısı vardır. Makyaj malzemeleri, parfümeriler ve doğal cilt bakım ürünleri bu kategorideki en yüksek satış hacmine sahiptir.

4- Kişiye Özel Hediyelik Eşya Satışı

Yeni nesil tüketim trendlerinin başında kişiselleştirilmiş ürünler yer alır. İsme veya mesleğe özel olarak tasarlanan hediyelik eşyalar hazırlayan web siteleri, özel günler öncesinde en yüksek hareketliliğe ev sahipliği yaparlar. “Yenilebilir hediyelik trendi” bu alandaki eksiği kapatmak için yaratıcılığını devreye sokan işletme sahiplerinin göz bebeğidir.

5- Bebek Hediye ve Kıyafet Ürünleri Satışı

Bebeklerin ihtiyaçları hiç bitmez. Anne ve babaların yanı sıra yakın akraba ve eş dostun en çok ilgi gösterdikleri kişiler kuşkusuz çocuklardır. Oyuncaktan kıyafete, bebek bezinden hediye alternatiflerine kadar zengin seçeneklere sahip kategori 2022 yılında da en çok satılması beklenen sektörler arasında sayılabilir.

6- Kişisel Gelişim ve Eğitim Kursları Satışı

E-ticaretin yanı sıra küresel salgının etkisiyle öne çıkan e-öğrenme kişisel gelişimine önem verenlerin vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Çevrimiçi eğitim satmayı düşünenlerin iyi bir pazarlama stratejisi kadar güçlü bir markaya, zengin bir akademik kadroya ve çok sayıda aboneye ihtiyaç duyacağı unutulmamalıdır.

7- Cerrahi Maske ve Dezenfektan Satışı

2021 yılında internette en çok satılan ürünler arasında cerrahi maske ve dezenfektan bulunması ne kadar şaşırtıcı değilse bu ivmenin 2022 yılına damga vuracağını tahmin etmek de şaşırtıcı değildir. Salgın bitse dahi bu ürünler en çok satılanlar listesinden kısa vadede ve kolayca inemeyecektir.

8- Evcil Hayvan Ürünleri Satışı

Evcil hayvanların insan hayatındaki değeri her geçen gün artmaktadır. Beslenme, bakım ve sağlık ihtiyaçlarının yanı sıra evcil hayvanların mutluluğunu hedef alan yaratıcı ürün tasarımları, tüketicilerin internet alışverişine yönelmelerine sebep olmuştur.

9- Vitamin ve Sağlık Ürünleri Satışı

Sağlıklı yaşam ürünleri tüketiciler tarafından zorunlu bir ihtiyaç olarak algılanır. Tek seferlik değil düzenli satış trafiğine sahip ürünler arasında; takviye gıdalar, vitamin kapsülleri ve efervesan tabletler sayılabilir.

10- Hobi Ürünleri Satışı

Hobi ürünlerine mağaza dolaşarak sahip olmak çok kolay değildir. Sınırlı seçenekler sunarak ziyaretçilerini tatmin etmeyen mağazaların varlığı tüketiciyi zengin seçeneklere sahip internet satışına yönlendirmiştir. Bu kategoride yoğun şekilde ilgi gören ürünler arasında; kitap, kutu oyunları, oyuncaklar, puzzle, enstrümanlar ve konsol oyunları sayılabilir.

İnternetten Ürün Satışı Hangi Kanallar Üzerinden Yapılabilir?

Dijital servisler internetten ürün satmak isteyenlere yol göstericidir. Güvenilir bir altyapı ile ortalama satış hedeflerinin üzerine kolay bir şekilde çıkılabilir. Doğru bir ürün ya da hizmete sahip olanlar kendi online mağazaları veya popüler pazar yerleri aracılığıyla hemen satış yapmaya başlayabilirler.

Popüler pazaryerleri
Popüler pazaryerleri

Kendi online mağazanız; marka değeri ve kar marjı açsısından avantaj sağlar. Kuruluş aşaması dışında ilave masraf yapmayı gerektirmeyen sanal mağazada yapılan satışlar için komisyon ödemeye gerek kalmaz. Ödeme sistemi olarak da PayTR sanal POS hizmetinden faydalanabilirsiniz. 2 saat içerisinde sanal POS hesabınız aktive edilir ve hızlı bir şekilde sitenizdele entegre edebilirsiniz. Sanal POS başvurusu için PayTR ile iletişime geçebilirsiniz.

Popüler pazar yerleri; e-ticarete başlangıç aşamasında avantaj sağlar. Yeterli sayıda müşteriye ulaşamamış mağazalar hedef kitleyle kısa sürede buluşma fırsatı yakalar. Bu kanal üzerinden yapılan her satış için komisyon ödeneceği unutulmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu