Pazarlama Reklam

2013 yılının ilk altı aylık reklam yatırımları açıklandı

alper unerReklamcılar Drneği’nin her yıl eylül ayında yaptığı ama bu yıl Kristal Elma nedeniyle geciken ilk altı aylık reklam yatırımları önceki hafta açıklandı.

Reklam yatırımlarında bir önceki yıla göre yüzde 10’luk büyüme olduğunu söyleyen Reklamcılar Derneği Başkanı Alper Üner, yılı yüzde 10-12 arasında bir büyümeyle kapatacakları yönündeki beklentilerini de paylaştı.

Her ne kadar marka karmasında önemli bir değişiklik olmadığı söylense de 2009’dan bu yana televizyon mecrasının payını her yıl daha da arttırması dikkat çekiyor. 2009’un ilk altı ayında reklam yatınmlarının yüzde 51,9’u TV’ye yapılırken, 2013’ün aynı döneminde bu oranın yüzde 58,2’ye yükseldiği görülüyor. Üstelik bu rakama Nisan 2011’de serbest bırakılan ürün yerleştirme uygulamalan dahil değil. Henüz ürün yerleştirme ölçülmediği için bu konuda net bir rakam ifade edilemiyor.

Hızlı büyümesiyle dikkati çeken diğer mecralar ise dijital ve açıkhava. Açıkhavadaki büyümenin nedenini, Group M CEO’su Demet İkiler şöyle açıklıyor:

“Açıkhavadaki büyüme firmalann arza yaptıklan yatırımın artmasıyla alakalı. Organize outdoor arttıkça mecra da büyüyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu