Pazarlama Reklam

Global Markaların Nöro Pazarlama Stratejileri

Global Markaların Nöro Pazarlama Stratejileri

nero pazarlama stratejileri

EBAY

eBay, Online ödeme şirketi Paypal üzerinden nöro pazarlamayı kullandı ve hizmetlerini kullanma hızına yönelik iletişim yapmanın, tüketiciye duygusal açıdan eskiden olduğu gibi bilgi güvenliği iletişimi yapmaktan daha fazla hitap ettiğini gördü.

COCA-COLA

Coca-Cola’nm kendi bünyesinde, gerçek zamanlı nöro görüntüleme teknikleri kullanılan bir nöro bilim laboratuarı bulunuyor. Burada bilimsel metot ve öznelerin gördüğü ve duydukları karşısındaki tamamen tarafsız nöral yanıtlar kollanılıyor. Yapılan taramalar sonucunda markanın ürünü tanıtırken hangi reklamların, hatta hangi karelerin en etkili olacağına karar vermesine olanak tanıyan yaklaşık bir puan bildiriyor.

MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz, nöro pazarlamayı arabaların ön kısımlarının insan yüzlerini simüle ettiği, doğrudan beynin zevk merkeziyle bağlantı kuran bir kampanya için kullandı. Ve satışlarını ilk çeyrekte yüzde 12 arardı.

MICROSOFT

Microsoft, nöro pazarlamayı bazı kampanyalarında Xbox platformundaki etkinliğini tartmak üzere kullandı. Beynin 30 ve 60 saniyelik televizyon reklamları ile karşılaştırıldığında, Xbox’ta gösterilen oyun içi reklamlarla ne derece uyarıldığı net bir şekilde gözlemlendi. Bir otomotiv markası reklamını seyrederken, en fazla beyin aktivitesinin reklamın ilk yarısında gerçekleştiği öne çıktı. Microsoft’a göre, oyun içi reklam yolu ile Xbox Live seyrederken, beyin aktivitesi arabanın tekrarlanan görseli karşısında zirve yaparak reklamın akılda kalıcılığını pekiştirdi. Beynin birkaç bölümünü heyecanlandıran reklamların, tüketicileri reklamı yapılan ürünü satın almaya daha çok teşvik ettiği ifade ediliyor.

CAMPBELL’S

Nöro pazarlamaya yatırım yapan CampbeLL’s çorba etiketlerini yeniden tasarladı. Daha modern bir çorba kullandılar. Kaşığı ortadan kaldırdılar ve buhar eklediler.

Yani lezzetli ve aromalı sıcak bir çorba algısını sil baştan tasarladılar. Logolarının ebadını küçülttüler. Tipogıafi tipi, boyu ve rengi, göze daha hoş ve tüketicinin zihnine daha net gelecek şekilde değişti.

Frito-Lay

Frito-Lay, bir çalışmasında, o pazar için daha çekici olmanın yolunu bulabilmek için kadınların beynindeki reaksiyonlara odaklandı. Elde edilen sonuçlar, suçluluk unsurunu kullanan kampanyaların reddedildiğini, kadınların sağlıkla ilişkili olanları kabul ettiğini gösterdi. Ayrıca doğal-mat renklerin ve ambalajların üzerindeki sağlıklı içerik görsellerinin satın almayı motive etmediği de keşfedilmiş oldu.

UNİLEVER

Dondurma kategorisi için nöro pazarlamayı uygulayan Unilever, buzun çikolata veya yoğurttan daha fazla zevk verdiğini saptadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu