Bayilik Veren Firmalar

Dönerci Dükkanı Açmak İsteyenlere

Döner Restoranı Açmak

Döner pazarı standart kaliteyi yakalayan, tek bir merkezde hijyenik şekilde üretim yapan markaların öncülüğünde muazzam bir hızla büyüyor. Pazarın hacmi 10 milyar TL’ye ulaştı. Ünlü döner markaları franchising sistemiyle yurtiçi ve dışında yeni restoranlar açıyor. İşte, şirketlerin büyüme planları ve franchise yatırım şartları…

DÖNERİ lokanta mönülerinden çıkarıp başlı başına marka haline getirdiler. Standart kaliteyi yakalayan, tek bir merkezde hijyen koşullara uygun şekilde döner hazırlayan firmaların öncülüğünde doğan pazar bugün çok hızlı büyüyor. Şimdi markalı döner restoranları açmanın zamanı. Bu tarz firmaların sayısı hızla artıyor.

Döner markalarının büyük çoğunluğu franchising sistemiyle girişimci ve yatırımcılara cazip iş fırsatlar sunuyor. Yapılan araştırmalara göre, döner fast food kategorisinde pizza ve hamburgeri geçerek ilk sıraya yükseldi. En fazla tüketilen yiyecek konumuna yükselen döner artık yatırımcıların gözünü diktiği çok dinamik bir pazar.

donerci

Türkiye’de günde 800 bin kişinin döner satın aldığı tahmin ediliyor. Günlük tüketim miktarı ise bin 500 ton civarında. Sektör temsilcilerine göre, döner pazarının yıllık hacmi 10 milyar TL’ye ulaştı. Markalı döner restoranlarının yanı sıra tüm ülkeye yayılmış yaklaşık 30 bin döner büfesi bulunuyor.

Yakın zamana kadara neredeyse her restoran kendi dönerini kendi hazırlıyordu. Ancak şimdi öyle değil. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde 2008’de yapılan değişiklik döner pazarını adeta yeniden şekillendirdi. Almanya’dakilerine benzer döner üretim tesislerinin sayısı artıyor. Artık Türkiye’de tüketilen dönerin yüzde 20’si döner fabrikalarında üretiliyor. Ve bu oran her yıl hızla artıyor.

MARKAYA YATIRIM YAPAN AVANTAJLI

Döner pazarında TAB Gıda, Bereket Döner, HD Holding, Bay Döner gibi büyük şirketlerin yanı sıra küçük ölçekli firmalar tarafından kurulan döner zincirleri de var. Ayrıca yerel markalar arasında ilk kez bulundukları bölgelerden çıkarak özellikle İstanbul ve Ankara’da şubeler açmaya başlayanlar da var. Örneğin Dönerci Hacı Baba, 1964’ten bu yana faaliyet gösterdiği Erzurum dışındaki ilk şubesini Ankara’da açtı. Başka illerde de benzer markalar var. Anadolu menşeli markalar lezzet ve et kalitesi konusunda çok iddialılar.

Döner pazarını büyüten etkenlerden biri elbette AVM’ler. Döner restoranlarının sayısı yeni AVM’lerin açılmasına paralel olarak hızlı bir şekilde büyüyor. Çok değil birkaç yıl öncesine kadar şube sayıları en fazla 5-6 olan dönerciler arasında şimdi bu sayıyı 100’e çıkaranlar var. Bunlar arasında yurtdışmda şubeler açan markalar da bulunuyor.

Bütün bu gelişmeler girişimciler için yeni iş kapısı anlamına geliyor. Çünkü girişimcilere uygun yatırım şartları sunan döner markaları yüksek ciro potansiyeli vaat ediyor. Yeni açılacak restoranların büyük bir bölümü bayilik ve franchising sistemi aracılığıyla faaliyete geçecek. İşte, girişimcilere bayilik ve franchise şube açma fırsatı sunan markalar…

BEREKET DÖNER
Franchise giriş bedeli yok

Bulunmadığı illere yoğunlaşarak, yeni satış noktaları açan ve hızla restoran yatırımlarına devam eden Bereket Döner 100’üncü restoranını açtı. Döner denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olduklarını belirten Bereket Döner Yönetim Ku-Genel Müdürü Muhammet Nezif Emek, “Bereket Döner’in olmadığı il kalmaması için çalışıyoruz. Türk mutfağının sembollerinden biri olan döneri sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız var. Yılsonu-na kadar şube sayısını 100’e çıkaracağız” diyor. Şirketin halen 83 şubesi var. Şubeleşmede franchising sistemini de kullanan firma, Türkiye genelinden gelecek taleplere açık.

Ancak öncelikle İzmir, Ankara, Bursa ve Adana’dan gelecek franchise talepleri dikkate alınacak. Şirket franchise giriş bedeli talep etmiyor. Restoran konseptinin yatırım maliyeti 150-160 bin TL, büfe konsepti ise 20-30 bin TL arasında değişiyor.

Franchise şube yatırımcılarından belirli bir banka teminat mektubu isteniyor. Kullanılan ürünlerin Bereket Döner’den temin edilmesi gerekiyor.

Markanın restoranlarında porsiyon, pilav üstü ve İskender olmak üzere kırmızı et ve tavuk döner seçenekleri bulunuyor. Standart menüler, genelde içecek ve patatesle kombine ediliyor. Geniş menülerde salata veya tatlı seçeneği de var. Kendi şubelerinin döner ihtiyacını karşılamak amacıyla üretim tesisi kuran Bereket Döner, zamanla bu işte de hızla büyüdü ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük hazır döner üreticilerinden biri haline geldi.

Endüstriyel döner üretimine 1998’de İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölge-si’nde kurduğu fabrikada başlayan firma, buradaki kapasite yetmeyince 2007’de Hadımköy’deki yeni tesislerine taşındı. 5 bin 500 metrekarelik bu tesisin makine parkuru Almanya’dan ithal edildi.

Telefon: 0212 771 55 55 E-posta: info@bereketdoner.com.tr

1 2 3Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu