Bayilik Veren Firmalar

Dönerci Dükkanı Açmak İsteyenlere

BURSA KEBAP EVİ: Franchising sistemiyle yeni şubeler açmaya devam ediyor. Firma, restoranlarını AVM ve cadde olmak üzere iki farklı konsepte açıyor. AVM’lerde açılacak restoranlar en az 100, cadde restoranları ise 200 metrekare olacak.

EHLİ DÖNER: Ankara merkezli Ehli Döner, üç kuşaktır et hayvancılık işleriyle uğraşan Sayan Ailesi tarafından kuruldu. Şirketin yönetiminde Sıtkı Sayan bulunuyor. Döner pazarına 2013’te girdiklerini belirten Sayan, Eskişehir ve Diyarbakır’da üç şubelerinin olduğunu söylüyor. Şirket franchising sistemiyle yeni şubeler açacak.

GOBİTTE: Ankara merkezli Gobitte, Sabri Hoşta tarafından 2007’de kurulmuş. Şimdi altı şubesi var. Şirket franchising sistemiyle yeni şubeler açıyor.

LEZZET CO DÖNER: İlk restoranını İstanbul Nişantaşı’nda açtı. Kurucusu Barış Tansever sağlıklı, doğal, taze ve dengeli beslenme özelliklerini ön plana çıkararak markasını global pazarlara açmayı hedefliyor.

DÖNERGENE: Komagene’nin kardeş markası Dönergene ilk şubesini Çin’in Yinchuan şehrinde Kasım 2012’de açtı. Çin’de iki şubesi var. Türkiye’deki ilk şubesini ise İstanbul Pendik’te açtı. İstanbul ve diğer büyükşehirlerde şubeler açmaya devam edecek. Bir Dönergene şubesi açabilmek için 60-150 metrekarelik bir işyeri gerekiyor.

MERU DÖNER: Antalya merkezli firma 2007’den bu yana faaliyet gösteriyor. İlk şubesini Laura Alışveriş Merkezi’nde açan firmanın şimdi 10 şubesi var. Franchise giriş bedeli 30 bin TL, yatırım tutarı ise 200-300 bin TL arasında değişiyor.

ÖNCÜ DÖNER: Ankara merkezli firma 2010’da ilk restoranını açtı. Şimdi ikisi franchise olmak üzere 11 şubesi var. Franchise giriş bedeli 25 bin dolar.

DR. DÖNER: İstanbul merkezli Dr. Döner Nisan 2015’te kurulan çok yeni bir marka. Ancak kısa sürede 10 şubeye ulaştı. Bunların tamamı franchising sistemiyle açılmış. Şirket yeni şubeler açmaya devam ediyor. Ortalama 40 metrekarelik bir şubenin yatırım tutarı 40 bin TL’den başlıyor. Firmanın sahibi Murat Koyun, “Aynı zamanda Döner Life markasıyla piyasaya döner üretiyoruz. İstanbul ikitelli’deki üretim tesisimizde hazırladığımız dönerleri piyasadaki diğer işletmelere satıyoruz” diyor.

İSOS DÖNER: Geleneksel İskenderun lezzetlerini Türkiye’nin diğer illerine yaymayı hedefleyen şirket franchise veriyor.

DÖNERCİ ORHAN: 1975’te ilk şubesini İzmir Çankaya’da açmış. Şimdi yedi şubesi var. Bunların tamamı İzmir’de. 2014’te ilk kez franchise vermeye başladı. Büyüklüğü 60-90 metrekare arasında değişen restoranların yatırım maliyetleri 180-200 bin TL
arasında değişiyor.

AY DÖNER: Aydın merkezli firmanın iki şubesi var. Ulusal pazara açılmayı hedefleyen firma, bunun için profesyonel bir danışmanlık şirketinin desteğiyle hazırlıklarını tamamlamış. Franchise giriş bedeli almıyor. Bir şubenin metrekare başına yatırım tutarı bin 250 ile bin 750 TL arasında değişiyor.

D&D HAS DÖNER: Has Otomotiv Şirketler Gurubu’nun markası olarak 2014 Eylül ayında faaliyete geçti. Kısa sürede şube sayısını sekize çıkardı. Yeni şubeler açmaya devam ediyor. Dönerlerini Trakya bölgesi yerli besi danaların etlerinden taze olarak, yalnızca parça et kullanarak hazırlıyor.

PARK DÖNER: Antalya merkezli Park Döner, ilk şubesini Ağustos 2009’da Özdilek Park AVM’de açtı. Sahibi Serpil Sadur yeni şubeler açmayı planladıklarını söylüyor. Firma franchise altyapısını tamamladıktan sonra Türkiye genelinde şubeler açmaya hazırlanıyor.

DÖNERCİBAŞI: İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği dönercilerden Dönercibaşı, Murat Özbir tarafından 1987’de Konak Kemeraltı’nda kurulmuş. Halen İzmir’de iki, İstanbul’da bir olmak üzere üç şubesi bulunuyor. Şirket franchise veriyor.

ÖZLER DÖNER: Ankara merkezli Özler Döner, 1987’de Cemalettin Ercan tarafından kurulmuş. Ankara’da iki şubesi var. Firma, ürünlerinde kullandığı etleri Amasya’daki çiftliklerden temin ediyor. Dönerler, yerli genç dana eti kullanılarak hazırlanıyor.

FRANGO DÖNER: 2012’de kurulan şirket öncelikle Marmara Bölgesi’nde büyümeyi hedefliyor. Bir şube için öncelikle 60 metrekare büyüklüğünde bir işyeri gerekiyor. Yeni açılacak şubeler için AVM ya da uygun caddeler tercih edilecek. Frango Döner ‘Döner Sosla Yenir’ mottosuyla, yenilikçi ve farklı bir servis sunuyor.

SAİT EFENDİ: 2011’de kurulan Sait Efendi Kebap ve İskender, yeni şubeler açarak büyümesini sürdürüyor. Restoranlarında döner odun ateşinde pişiriliyor. Şirket franchise bedeli almıyor. Sadece cirodan belirlenen miktarlarda pay alınıyor. Bir Sait Efendi restoranı açmak için 150-200 metrekarelik bir işyeri gerekiyor. Yeni açılacak restoranlar için yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeler ve AVM’ler tercih ediliyor.

SAÇAK DÖNER: Samsun merkezli Saçak Döner, 2012’den itibaren franchising sistemiyle yeni şubeler açıyor. Şirket 2016’da yurtiçi ve dışında franchising sistemiyle şubeler açmayı hedefliyor. Şirket müşterilerine sunduğu ürünleri hazırlarken kullandığı malzemeleri doğal olanlar arasından seçiyor.

Avrupa’da durum ne?

Döner, Almanya’dan başlayarak Avrupa’da da yaygın olarak tüketilen bir gıda ürünü. Halen yüz binden fazla noktada satılıyor. 1970’li yılların başından bu yana Almanya’da döner satılıyor. Her dönercinin dükkanında kendi tercihine göre et dizmesi Almanların tarzına hiç uymadığı için döner standartları bu ülkede Türkiye’den çok önce belirlendi. Almanya’da etin fabrika ortamında dizilmesi, donuk sevk edilmesi, belli süre içinde tüketilmesi zorunlu. Bu da hem tedarikçileri, hem de sektörü geliştirdi. Kesilmesinde gereken ustalık meselesi ise bu ülkede elektrikli yuvarlak bıçakla aşıldı. Halen Almanya’da 100’ün üzerinde döner fabrikası, 25 bin civarında da dönerci dükkanı var. Avrupa’daki toplam döner dükkanı sayısı 60 bin civarında ve bu sayı sürekli artıyor. Döner, farklı zevklere ve alışkanlıklara da uyum sağladı. Dürüme sarıldı, yanına kaşar konup tost makinesinde eritildi, kızarmış patatesle birlikte yuvarlak pideye girdi, müşterinin isteyebileceği her formu aldı. Avrupa’da lavaş ekmeğin arasına ince kıyılmış yeşillik ve domatesle, sarımsaklı süzme yoğurtla servis edilen tarzı yaygın.

Bayramoğlu Döner, ilk kez şube açacak

Meraklısı bilir. Bayramoğlu Döner döner severlerin en çok tavsiye ettiği markalardan biridir.

Gurmelerin değerlendirmesine göre, eti çok lezzetli; ayrıca odun ateşinde pişirilen ve masalara sıcak servis edilen lavaşları çok beğeniliyor. Bayramoğlu Döner’in tek bir şubesi var. İstanbul Kavacık’taki bu restoran 1990’dan bu yana faaliyet gösteriyor.

Ortaklarından Baran Arslan, “Restoranımızda ayda 20 ton döner tüketiliyor. Trakya bölgesinden temin ettiğimiz etleri kendi imalathanemizde, bize özgü yöntemlerle hazırlıyoruz. Müşterilerimizin ilgisi çok fazla. Günde ortalama 2 bin kişiyi restoranımızda ağırlıyoruz” diyor.

Bayramoğlu Döner’e sadece müşteriler değil yatırımcılar da ilgi gösteriyor. Şirketten franchise almak için binlerce girişimci sırada bekliyor.

Ancak franchise ya da ortaklık taleplerini şimdilik değerlendireme-yeceklerini belirten Arslan, tüm bunlar için altyapı kurulması gerektiğini söylüyor. Bayramoğlu Döner, şubeleşme konusunda da acele davranmıyor. Ancak şirket bu konuda ciddi bir hazırlık içinde. Arslan, iki yıl sonra yeni şubeler açmaya başlayacaklarını söylüyor.

Gurmelerin favorisi: Dönerci Ali Usta

Gurmeler tarafından Türkiye’nin en iyi dönercileri listesinde gösterilen Dönerci Ali Usta’nın İstanbul’da, tıpkı çok katlı mağazalar gibi devasa büyüklükte dört restoranı var. İlk kez İstanbul dışındaki şubelerini açmaya hazırlanan firma bunun için Ankara ve İzmir’de hazırlık yapıyor. Dönerci Ali Usta’nın Kurucusu Ali Özcan, “Bu işe ilk adım attığımdan bu yana en iyi eti almaya çalışırım. Etlerin lezzetli olması için bölgesel araştırmalar yapıyoruz. En kaliteli etleri temin ediyoruz. Döneri sadece but kullanarak hazırlıyoruz. Bunun için güvenli çiftliklerde yetiştirilmiş danaların sadece iki budunu satın alıyoruz. Etleri bize özgü formül ve yöntemlerle terbiye edip dinlendiriyoruz. Kalite standartları konusunda yabancı zincirlerde olan kalite standartlarını uyguluyoruz. Sadece konseptimizle değil kalitemizle de fark yarattık. Dönerin kesimi özel bir ustalık ve yetenek gerektirir. Deneyimli ustalarımız var” diyor. Firmanın İstanbul Maltepe, Ümraniye, Şirinevler ve Ataşehir’de toplam dört şubesi var.

 

Önceki sayfa 1 2 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu