Girişimcilik Haberleri

Otellerin giderlerini ‘bulut’la düşürecek

Millenicom Türkiye’nin sunduğu Bulut Otel, otellerin ihtiyaç duyduğu otel yönetim sistemi ve telefon santrali çözümlerini bulut bilişim altyapısı ile tek platformda topluyor. Millenicom Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Altınay Gökşin, 2015 yılı sonuna kadar 200 otele bu hizmeti kullandıracaklarını söylüyor.

Millenicom TürkiyeMillenicom Türkiye, 2004 yılından bu yana kurumlara, sabit telefon ve genişbant internet hizmetlerinin yanında, ‘Bulut Santral’ ve ‘Bulut Sekreter’ gibi ilk yatırım maliyeti olmaksızın, kolayca erişip kullanabilecekleri teknoloji çözümler sunuyor. Faaliyet alanını geliştirerek Doping internet markası ile bireysel kullanıcılar için sabit hat ve internet hizmeti sunan Millenicom Türkiye, bu yıl ise Türkiye’nin ilk OTT (Over-The-Top TV – video içeriklerin, internet üzerinden son kullanıcıların çevrimiçi cihazlarına taşınması) hizmeti olan DopingBox’ı tüketicilerle buluşturdu.

Şirket, otelcilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için Protel işbirliği ile Türkiye’de ilk defa Bulut Otel çözümünü hayata geçirdi. Otel yönetim sistemi, santral, telefon ve internet bağlantısı ihtiyaçlarını tek elden ve bulut teknolojisiyle sunan bu hizmetin pek çok avantajı var. Bulut Otel ile oteller, başta ilk yatırım maliyetleri olmak üzere, orta ve uzun vadede maliyet avantajı sağlarken, büyüme planlarında yer alan gider kalemlerinin de önemli bir bölümünü azaltmış oluyor. Bulut Otel, aynı zamanda operasyonel anlamda da esneklik sağlıyor.

Uyandırma servisi hizmeti

Millenicom Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Altınay Gökşin, Bulut Otel çözümü ile otelcilik sektörünün iş yapış biçimini değiştirmeyi hedeflediklerini söylüyor. Bulut Otel, otellerin ihtiyaç duyduğu otel yönetim sistemi ve telefon santrali çözümlerini bulut bilişim altyapısı ile tek platformda topluyor. Gökşin, bu sistemi, yüksek yatırım maliyetleri gerektiren ve fiziksel yer teşkil eden telefon santrali ve sunucu ihtiyaçlarına kurulum ve bakım maliyetlerine gerek kalmadan aylık sabit ödemelerle sunduklarını ifade ediyor. Altınay Gökşin, “Bulut Otel’i geliştirirken genel iletişim hizmetinin bir adım ötesine geçmek istedik ve dünya çapında otel yönetim sistemleri alanında lider konumda bulunan MICROS’un geliştirdiği Fidelio Web Süite ile entegre çalışacak bir altyapı oluşturduk. Bu sayede oteller operasyonlarını detaylı şekilde yönetebiliyorlar” diyor.

Fidelio Web Süite ile entegre şekilde çalışan Bulut Otel’de oda görüşmelerinin Fidelio Web Suite’de ücretlendirilmesi, uyandırma servisinin sunulması, oda durum bilgisinin aktarılması gibi birçok fonksiyon da otel yönetimince takip edilebiliyor. Ayrıca santral arayüzü sayesinde işletme yetkilileri, arama kayıtlarını raporlayabiliyor, istenilen tarih aralığı üzerinden kayıtları analiz edilebiliyor.

Sabit ödeme planı

Altınay Gökşin, sistem ile elde edilen diğer bir faydanın ise artık eskisi kadar yoğun olmayan oda telefonlarının kullanımını arttırmak olduğunu vurguluyor. Zira işletmeler kullanım sıklığına göre konuşma dakikaları satın alabiliyorlar. Bu sayede mevcut görüşme ihtiyaçlarını daha ekonomik şekilde karşılarken, misafirlerine sunabilecekleri uygun görüşme tarifeleriyle oda telefonlarının kullanımını arttırarak otellerinin kazançlarına katkı da sağlamış oluyorlar.

Gökşin, “Bu sistemde otellere oda başına belirlenen sabit ödeme planları sunuyoruz. Her pakette sunduğumuz bulut hizmetinin yanında internet, konuşma dakikaları ve Fidelio uygulaması yer alıyor. Hizmet kapsamına ve tesis büyüklüğüne göre farklılık gösteren Bulut Otel’i 35QJL’den başlayan fiyatlarla sunacağız” diyor.

Gider kalemini azaltıyor

Türkiye’de yaklaşık 12 bin otel bulunduğunu, gösterilen ilgiye ve sektörün kapasitesine bakıldığında 2015 yılı sonuna kadar 200 otelde hizmeti kullanılabilir kılmayı hedeflediklerini kaydeden Gökşin, sözlerine şöyle devam ediyor:

“KOBİ’leri analiz ettiğimizde ilk yatırım maliyetlerini azaltan, kurulması ve kullanımı basit, sürekli bakım gerektirmeyen ve aynı zamanda yüksek güvenlikli çözümlere ihtiyaç duyduklarını fark ettik. Bulut bilişim, sabit ve değişken giderlerin azalması, zaman ve insan gücünün daha verimli kullanılması açısından önemli faydalar sağlıyor. Bununla beraber firmaların iş yapış şekillerini değiştirmelerine imkan sağlıyor. Veriye uzaktan erişebilen herkes mobil olarak çalışabiliyor, insan kaynağını doğru yönetebiliyor, azalan gider kalemleri yerine daha çok değer katacak yenilikler ekleyebiliyor. Bunlar KOBİ’lerimizin uzun vadeli planlarına destek olacak kritik sonuçların sadece bir kısmı.”

Perakendeye odaklandı

Şirketlerin düşük bütçelerle bütün İT ihtiyaçlarını tek bir kaynaktan çözmesini sağlayacak çözümler üzerinde çalıştıklarını belirten Gökşin, firmaların hem ekonomik hem de güvenilir şekilde çağrılarını yanıtlamalarına, yönlendirmelerine, kaydetmelerine ve raporlamalarına yardımcı olan, şubelerarası ücretsiz konuşma imkanı sunan ve esnek yapısı ile kolay büyütülebilen ‘bulut santral’ hizmetini sunacaklarını bildiriyor. Bunu yaparken sektörlerin kendine ait dinamiklerini ön planda tuttuklarını bildiren Gökşin, “Mesela perakende sektöründe özellikle telefonla sipariş alan firmalar için geliştirdiğimiz Bulut Perakende çözümümüz bunun bir örneği. 2014 yılında turizm ve perakende üzerine yöneldik. 2015 yılında odağımızı sağlık ve hizmet sektörlerine yöneltmeyi hedefliyoruz. Millenicom olarak başta KOBİ’ler olmak üzere bütün ölçekteki şirketlerin tüm iletişim ihtiyaçlarını ekonomik ve güvenilir bir şekilde ve kaliteden ödün vermeden sağlamak hedefiyle hareket ediyoruz” diyor.

Bulut bilinirliği artıyor

Bulut bilişim hizmetlerinin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha çok sayıda özel ve kamu kurumu tarafından kullanıldığını ifade eden Millenicom Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Altınay Gökşin, bulut bilişime geçişin arttırılmış güvenlik, esneklik, maliyet tasarrufu, performans artışı ve kaynakların verimli kullanılması gibi çok önemli kazanımlar sunduğunu söylüyor. Bulut bilişimin Türkiye’de aylık yaklaşık 105 milyon dolarlık pazara sahip olduğunu ve Google tarafından yapılan araştırmalara bakıldığında 2008 yılından itibaren bulut bilişim bilinirüğinin arttığım belirten Gökşin, sözlerim şöyle sürdürüyor:

“Bu gelişim bireysel tüketiciler için sunulan teknolojik altyapı ve ürünlerin artması ile daha da hızlı olacak. Özellikle start up şirketler ve KOBİ’ler bu konuda daha istekliler. Çünkü yatırımcılar en başında yola çıkarken maliyetleri minimumda tutan ve uzun vadeli büyüme planına uyum sağlayan çözümleri tercih ediyorlar. Bu nedenle bulut çözümlerinde gözlemlenen artışm önümüzdeki yıllarda dalıa çok kendini göstermesini bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu