Bilim - Teknoloji - İnovasyonGirişimcilik Haberleri

Kickstarterden yatırım alan yabancı girişimler

Kickstarter, kitle fonlama deyince akla gelen ilk platformlardan biri. Platform, 2016 sonunda yayINa aldığı’Kickstarter Live’gibi servisleriyle de kitle fonlama süresince destekçiler ve proje sahipleri arasındaki etkileşimi arttırmayı amaçlıyor. Teknoloji ve tasarım kategorilerinde 2016 yılı boyunca şu ana kadar listelenen kampanya sayısı ise 11 binin üzerine çıktı. 2016 yılında dikkat çeken Kickstarter kampanyalarını sizler için derledik.

Kickstarter

Ossic X: Özellikle arttırılmış gerçeklik (VR) ve oyun severler için 3 boyutlu bir dinleme deneyimi sunan Ossic X, kullanıcının kafa ve kulak yapışma göre de en uygun ses kalitesini kendi belirleyebiliyor.

BoNjour: Yapay zekanın gündelik hayatta kullanımına dair başarılı bir örnek olan akıllı çalar saat Bonjour, hobi ve ajandalarımızı öğrenip bize farklı önerilerde bulunabiliyor.

Nura: Her kişinin farklı ses ve frekans aralıklarında daha İyi bir dinleme deneyimine sahip olmasından yola çıkan Nura, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarım öğrenip dinleme deneyimini ve yayın frekansım optimum seviyeye indirebiliyor.

DashBot: Dashbot, ‘hands free‘ araç kiti ve ses kontrollü bir sürüş asistanı. 49 dolarlık cazip fiyat etiketli Dashbot’un Spotify, Google Maps ve Apple Music gibi entegrasyonları sayesinde arama yapma, mesajlaşma, yol tarifi alma ve farklı çalma listeleri üzerinden müzik dinlemek mümkün.

Basslet: Giyilebilir ‘subwoofer‘ (derin bas hoparlör) sistemi olan Basslet, kullanıcılarm müzik dinlerken bass tonlarım vücudunda hissetmesini sağlıyor.

Vi: Yapay zeka destekli dinleme cihazı Vi’yi; Fitbit, Amazon Echo ve bir çift Beats’in bir üründe bir araya getirilmiş versiyonu olarak tanımlamak mümkün.

Sgnl: Akıllı saat kayışı Sgnl’in kemik iletimi sayesinde parmağınızı kulağınıza götürerek aramalara cevap verebilme özelliği 2016 yılı kampanyalarından hala alnlda kalanlar arasında. Sgnl ayrıca akıllı saatler dahil bütün saatler ile de uyumlu bir kayış.

Vue: Görüntüsü normal bir gözlükten farksız olan akıllı gözlük Vue, müzik dinlemek, aktivite takibi yapmak, Sgnl’da olduğu gibi kemik iletimli ses özelliğiyle telefonlara cevap vermek ve kablosuz şarj gibi dikkat çekici özellikleriyle gerçekten 2016 yılının en cazip kampanyalarından biri olmayı başardı.

Wynd: Kolektif veriden yararlanan ve bu verileri bir havuzda toplayarak hava kalitesini arttırma amaçlı kullanan akıllı cihaz Wynd, soluduğumuz havayı toz, sigara dumanı ve alerj enler gibi zararlı partiküllerden arındırmaya yarıyor.

Knocki: Hedeflediği destek miktarına bir saat gibi çok kısa bir sürede ulaşmayı başaran cihaz Knocki etrafınızdalti herhangi bir yüzeye dokunmatik özellikler ve aksiyonlar kazandıran bir diğer dikkat çekici girişim olarak 2016’da başarıya ulaştı.

Kickstarter’da bu yıl çocuklar için geliştirilen, programlanabilir kitler S ve robotlardan oluşan kampanyalar fazlasıyla ilgi gördü. Çocukların S teknolojiyle erken yaştan itibaren tanışmasına olanak tanıyan harekete duyarlı programlanabilir kit Technology Will Save üs, kamera, hoparlör ve ışıklı panodan oluşan Kano ve programlanabilir başlangıç drone’u olan AirBlock projeleri, evde çocukların eğlenirken TZ- öğrenebilecekleri kitler ile bu alanda yer alan girişimler oldu.

Cubetto’nun fiziksel programlama dili ve Root’un herhangi bir yüzeyi interaktif programlama alanına çevirebilen robotu ise 13 ve üzeri yaştaki çocukların, programlama temellerini fiziksel arayüzler üzerinden araştırmaya ve öğrenmeye davet etti.

Monument: 2016 yılı, Kickstarter’daki yerli kampanyalar için de dikkat çekici sonuçların ortaya çıktığı bir yıl oldu. Yapay zeka destekli depolama aracı Monument, 703 bin dolar fon toplayarak Kickstarter’da en çok fon toplamayı başaran Türk girişimi oldu. Hedefledikleri desteğe ulaşmayı başaran diğer yerli girişimler ise bir Türk girişimcinin İngiltere’de geliştirdiği kod yazmayı öğreten oyun konsolu 2048, gelişmiş fotoğraf makinesi kumandası MIOPS MOBILE ve SixFab’m Nesnelerin İnterneti (IoT) ürün ailesi oldu.

LVL: İlk hidrasyon ölçer bileklik. Günlük su ihtiyacınızı kontrol altında tutmaya yarayan bileklik aynı zamanda kalori, ruh hali ve kalp atışı gibi temel sağlık verilerini de monitör ediyor.

Alex: Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımının artmasıyla sıkça karşılaşılan boyun ve bel ağrıları için geliştirilen Alex giyilebilir bir duruş koçu. Yanlış açılarda eğilme durumunda duruşunuzu düzeltmenizi sağlayan titreşimler göndererek sizleri uyarabiliyor.

Vinci: Vinci, sim kart takılabilir özelliği sayesinde telefon veya tablet gibi başka herhangi bir cihaza ihtiyaç duymuyor. Dikkat çekici tasarımı ve kontrol paneli görevi gören 3.2 inçlik dokunmatik ekranıyla bir kulaklıktan çok kulağımızda taşıdığımız bir akıllı asistanı çağrıştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu