Girişimcilik Haberleri

imece, imeceLAB’ı hayata geçirdi

‘imece’ platformu, sosyal, kültürel ve çevresel meselelere kolektif bir şekilde çözüm üretilmesini sağlamak amacıyla açık sosyal inovasyon laboratuvarı imeceLAB’i hayata geçirdi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, programdan mezun olan sosyal girişimlerin özel şirketler ve sivil toplum kuruluşları gibi farklı paydaşlarla işbirlikleri yapabileceğini söylüyor.

Zorlu Holding ve ATÖLYE’nin kurucu ortaklığı, S360’ın stratejik partnerliği ile hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu imece, bugüne kadar birçok sosyal girişimin oluşumuna ve gelişimine destek olan bir platform, imece, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Kurucu ortaklarının desteği ile bu-‘güne kadar 24 sosyal girişimin gelişmesine liderlik eden imece, şimdi de açık sosyal inovasyon laboratuvarı imeceLAB’i hayata geçirerek farklı paydaşlarla çalışmaya başladı. imeceLAB topluluğunun bir parçası olan 400’ü aşkın lise ve üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilecek açık inovasyon süreçleriyle, karmaşık ve çok boyutlu toplumsal meselelerin nasıl çözüleceği keşfedilecek. imeceLAB birinci mesele sürecinde; ana partneri İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile ‘Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik’ teması üzerine gençlerle birlikte bir açık inovasyon sürecini başlatmış bulunuyor.

3 yıl önce kuruldu

imeceLAB’in yürüteceği açık inovasyon sürecinde farklı kişi ve kurumlar bir mesele etrafında toplanarak ekonomik, sosyal ve kültürel gruplardan gelen bireylerin ihtiyaçlarına odaklanarak çözüm fikirleri ve projeler geliştirecek. Zorlu Holding olarak kaynaklarını, imece gibi toplum için değer yaratabilecek fikir ve girişimlere yönlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, üç yıl önce yola çıkarken hedeflerinin imece’nin kendi ayakları üzerinde durabileceği bir platform haline gelmesi olduğunu dile getiriyor. Programdan mezun olan sosyal girişimlerin özel şirketler ve sivil toplum kuruluşları gibi farklı paydaşlarla kurdukları işbirlikleri yapabildiklerini söyleyen Emre Zorlu, “Bu girişimler, kitlesel fonlama gibi imece usulü fonlama yöntemleri ile yurtdışından finansman sağlayabiliyor” diyor.

Kentsel hareketlilik

Hollanda ve Türkiye arasındaki işbirliği potansiyelini vurgulayan Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis ise Türkiye ile Hollanda arasında kentsel hareketlilik meselesine yönelik işbirliği fırsatları olduğuna vurgu yapıyor. Hollanda’nın değişen dünyaya adapte olma ve karmaşık şehirsel durumları yönetebilmek için yeni ve yaratıcı yöntemler bulma konusunda kapsamlı bir deneyimi olduğunu belirten Bart van Bolhuis, “İstanbul’daki partnerlerimiz ile işbirliği hâlinde, daha akıllı ve sürdürülebilir bir İstanbul’un yaratılmasına destek olmayı ve birlikte çözümler tasarlamayı ümit ediyoruz” diye konuşuyor.

400’ü aşkın genç faydalandı imeceLAB’in bugün sayılan 400’ü aşan gencin, üniversitelerin, şirketlerin, kamu kuruluşlarının ve çeşitli kurumlarm birlikte ürettiği bir açık inovasyon programına dönüştüğünü söyleyen imece Direktörü Buğra Çelik, şunları anlatıyor: “SüMürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmaya yönelik çözümler üreten girişimcilerle birlikte 7 aylık iki ayn destek programını tamamladık. Sosyal girişimleri kitlesel fonlamaya hazırlayan eğitimler düzenledik. Bu süreçlerde 24 sosyal proje ve girişim ile kuruluş aşamasından itibaren yakın çalışmalarda bulunarak bolca içgörü topladık, öğrenim kazandı.”

Özlem Bay Yılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu