Girişimcilik Haberleri

2016’da yatırım yapılacak 22 girişim

Girişimcilik Zirvesi’nde 20l6’da yatırım yapılacak en başarılı 22 girişim belirlendi. Antalya’da gerçekleştirilecek 8’inci Startup Turkey organizasyonunda yatırımcılar ile buluşma hakkı kazanan girişimciler, yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaparak girişimlerini büyütmeye çalışacaklar.

Etohum tarafından ITÜ Arı Teknokent ve Logo sponsorluğunda düzenlenen Girişimcilik Zirvesi 30 Ocak’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvede. Etohum’a bu yıl başvuru yapan yaklaşık 2 bin 500 girişim arasından seçilen 22 girişim, 2016’da yatırım yapılacak en başarılı Etohum girişimleri olarak belirlendi.

8'inci Startup Turkey organizasyonu

25-27 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek 8’inci Startup Turkey organizasyonunda yatırımcılar ile buluşma hakkı kazanan girişimciler, bu aşamadan sonra bir dizi mentorluk ve eğitim sürecini tamamlayacak, yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaparak giri şimlerini büyütmeye çalışacaklar. Girişimcilik Zirvesi’nde seçilen en başarılı Etohum 2016 girişimleri ise şöyle:

Harcarken para biriktir

Dijital Kumbara: Kullanıcıların kredi kartı işlem tutarlarını yuvarlayıp ekstra tutarı banka ve emeklilik hesabına aktararak para biriktirmelerini sağlıyor. Dijital Kumbara ile her kredi kartı sahibi harcarken para biriktirebiliyor.

Simenty: internet sayfalarının otomatik olarak mobil uyumlu versiyonlarını oluşturuyor. Geleneksel internet sayfalarını mobil çağa ayak uyduran, bu siteleri daha duyarlı yapan, görsel olarak çekici ve mobil ziyaretçiler için kullanımı kolay hale sokan Simenty’nin anında gerçekleşen çevirme süreci ile internet siteleri hazır temalar kullanılmadan tamamen mobil versiyona dönüştürülüyor.

Planote: Kullanıcıların gidilecek yer ve etkinlikler keşfetmelerini sağlayan sosyal bir öneri platformu. Planote, kullanıcının ilgi alanları, konumu, hava durumu gibi bilgileri baz alarak etkinlik, yer ve aktivite tavsiye ediyor.

Otomasyon maliyetini düşürüyor

Uzmanıyla Konuş: Uzmanlar ve danışanlar arasında video ya da sesli görüşmeler sağlıyor.

Uzmanıyla Konuş sayesinde danışanlar randevularda trafik ve zaman problemi yaşamıyor, küçük şehir ve köylerde dahi kalifiye uzmanlara erişebiliyor.

Beetouch: işletmeler için hedef ve zaman bazlı kurumsal iletişim çözüm sistemi. Beetouch kurum içi iletişimi görselleştirerek farkındalık yaratmayı, kültürü paylaşmayı ve aksiyonları etkilemeyi; organizasyon şemasının her noktasına iletişimi sağlayarak yardımcı oluyor.

Magpos: Küçük ve orta büyüklükteki restoranlar için bulut tabanlı restoran otomasyon sistemi. Magpos kurulum ücretleri ve bakım maliyetleri gibi özellikle küçük ve orta büyüklükteki restoranlar için önem taşıyan otomasyon sistemi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

İşini Sev: iş arayanları, kariyer değiştirmek isteyenleri ve ne istediğini bilmeyenleri çeşitli mesleklerdeki rol modelleriyle buluşturuyor, işin-sev, 3 ürün üzerinden kullanıcıların rol modellerinin hayatlarını deneyimlemelerini sağlıyor.

Akıllı ampul akıllı prizler

Fiza: Kaliteli Türk tekstil ürünlerini İran pazarına sunan bir e-tica-ret platformu. Fiza, İran modasındaki güncel trendleri takip ediyor ve kul-lanıcılarının zevklerini ortaya çıkarıyor. Modaya uygun ürünleri Türk «H markalarının içerisinden bularak kul-lanıcılarına sunuyor.

Mobil Exper: Araçlardaki arıza tespiti için bulut tabanında arıza verilerini toplayan bir akıllı çözüm. Mobil Exper her yolculukta 2 bine yakın farklı değer topluyor. Yapay zekâsı sürücünün alışkanlıklarını belirliyor ve gelecekte oluşacak arızalan tespit ediyor. Ürün ikinci el araç alıcılarının satınalma öncesi arıza değerlendirmesi için kullanılabiliyor.

Bean: Kişiselleştirilebilen, inovatif, ucuz ve kolay kullanılan akıllı ev aydınlatma sistemleri sağlıyor. Bean Akıllı Ampul Soketi ve Bean Akıllı Prizler tablet, akıllı telefon ve bilgisayar gibi çeşitli cihazlarla kontrol edilebiliyor. Sistem kullanıcı alışkanlıklarını ezberliyor, kullanıcının konumunu kullanarak ışığın şiddetini ayarlayabiliyor, lambaları ve farklı odalardaki elektronik cihazları açıp kapatabiliyor.

Sanal asistan hizmeti

Sukolay: Kullanıcılarını en hızlı ve en rahat su siparişi sistemiyle tanıştıran bir mobil uygulama. Kullanıcıların çeşitli su marka ve boylarını seçerek adreslerine şişelenmiş su sipariş etmelerini sağlıyor.

Beatrips: Kullanıcıların şehirdeki bütün etkinlik, parti, konserve performanslara kolayca ulaşmasını sağlayan bir platform. Mekânlar hakkında tavsiye, menü, adres bilgileri ve yorumları da bünyesinde bulunduruyor.

Smart Assist: Hizmet ve ürün sağlayan tüm sektörlere uygulanabilen sanal asistan sistemi. Yansıtma teknolojisi, dokunmatik ekran ve ses tanıma algoritmasına sahip sanal asistanlar, gerçek insan etkileşimini taklit edebiliyor; ayrıcalıklı, etkileyici ve farklı bir hizmet deneyimi sunuyor.

Alzheimer hastalarını buluyor

Nara: Arttırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları yaratan bir eğitim teknolojileri platformu. Projeleri arasında ders kitaplarını canlandırma, 3 boyutlu görseller, e-kitaplar ve Online eğitim bulunuyor.

Eye Track: Alzheimer hastalarının kaybolma sorununa çözüm getirip yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor. Eye Track hastaların konumlarını yakınlarının anında görmesini sağlıyor. Hastanın belli sınırlar dışına çıktığı durumlarda uyarı gönderiyor, AVM’ler gibi çok katlı binalarda dahi hastanın konumunu takip edebiliyor.

Beyond: Yapay zekâ ve astrolojik bilgeliği kullanan akıllı arkadaşlık asistanı. Beyond uygulaması karmaşık yapay zekâ teknikleri ve astrolojik bilgileri birleştirerek internetten tanışılan kişilerle randevuların güzel geçmesini hedefliyor.

Gaming Battleground: Amatör video oyuncuların, ödüllü online turnuvalar yaratıp katı-labildikleri bir platform. Organize edenler turnuva başına 16 takım bularak ve turnuvaları yöneterek katılım ücretlerinin yüzde 10’unu kazanıyor.

Kendi oyununu yarat

Mytoddlr: Ebeveynlerin kreş ve okul öncesi yaştaki çocukların günlük aktivitelerini izlemelerini kolaylaştırıyor, mytoddlr uygulamasının gerçek zamanlı multimedya haber kaynağı ebeveynler ve diğer aile üyeleri için çocuklarının kreş ve anaokullarmda ne yaptıklarım mobil cihazlarda izlemelerini sağlıyor.

BDcabs: Taksi şirketleri, ticari taksiler ve özel kiralık araçları birleştiren Bangladeş’in ilk taksi çağırma uygulaması. Telefonla taksi çağırma süreci ortadan kaldırılırken taksi şirketleri gelen çağrıları web, mobil ve kendi çağrı merkezlerinden otomatik olarak dağıtabiliyor. Kullanıcılar en yakın araçlardan teklif alabiliyor, kredi kartı ve mobil cüzdan çözümleriyle ödeme yapabiliyor.

Gramedoora: Bireysel ya da stüdyo olarak oyun yaratmak isteyen herkesin kullanabileceği bir SaaS platformu. Gamedoora hem stüdyolar hem de sanatçı, müzisyen, animatör ve geliştirici gibi bireysel kişilerin oyun geliştirmek için kullanabileceği bir online işbirliği aracı. Her kullanıcı oyun hikâyesi kaydedebiliyor ve istediği kişiler ve gelen tekliflerden ekip kurabiliyor.

ehist Guy: Şirketlere hedef müşteri listesi için onaylı e-mail adresleri ve belli kriterler için potansiyel müşteri listeleri sağlıyor. Verilerin doğruluğu sebebiyle eListGuy pek çok B2B şirketinin pazarlama veritabanlarmın düzenlenmesi için kullanılıyor.

StudyBud: Eğitim kuramlarının kullanımı için çevrimiçi ve çevrimdışı eğitim analiz platformu. Studybud çok dilli öğrenim ve yeteneğe özel değerlendirme odağıyla öğrenmeyi ve hazırlığı kolaylaştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu