Girişimcilik Haberleri

2015 yılının sosyal girişimcisi aranıyor

Metro Toptancı Market, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle, toplum ve dünya için kurduğu Hayallerin peşinde koşan sosyal girişimcileri Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2015’te buluşturuyor. Başarı lıikayeleriııin yarışacağı Sosyal Girişimci Ödülleri için başvurular 15 Temmuz’a kadar sürecek. Yarışmada büyük ödülü kazanan proje sahibi 25 bin TL, kategori birincileri 5 bin TL alacak.

Metro Toptancı Market, sosyal veya çevresel açıdan fark yaratan projelere imza atmış sosyal girişimcileri, Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2015’te bir araya getiriyor. Capital ve Ekonomist dergilerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmak isteyen girişimciler, 15 Temmuz 2015 tarihine kadar başvurabilecek.

Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2015

Restoran, kafe ve işletme mutfakları, oteller, esnaf, yerel üreticiler ve serbest meslek sahipleri kuruluşlarından olmak üzere beş kategoride yarışacak olan katılımcılar, projelerini kısa bir hikayeyle Metro Sosyal Girişimci Ödülleri web sitesi (http://www.metro-tr.com) üzerinden anlatarak yarışmaya başvurabilecek. Hikâyeye ek olarak fotoğraf, video gibi görsel malzeme desteği de başvuruda kullanılabilecek.

TOPLUMA ÖRNEK OLACAK

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Metro Türkiye olarak, geride bıraktığımız 25 yıl boyunca yollarının kesiştiği tüm müşteri ve tedarikçilerinin girişimci ruhundan çok etkilendiklerini ve bu ruhu ilham kaynağı olarak gördüklerini söylüyor. Bu süre zarfında tanık oldukları başarı hikâyelerinin kendilerini bir sosyal girişimcilik yarışması düzenleme noktasına getirdiğini ifade eden Özerkan, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Sosyal Girişimci Yarışması 2014 ile bu yola çıktık. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başvuru aldık ve bunlar arasından Ayhan Öztürk Yürüyen Işıklar’ adlı projesiyle büyük ödülün sahibi oldu. İnanıyoruz ki, bu yıl da yaşadığı toplum ve dünya için bir fark yaratan girişimci iş insanlarını gün ışığına çıkaracağız ve bugüne kadar yapılan güzel işler tüm top-lumumuza örnek olacak.”

GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK ÖDÜL

Proje değerlendirmelerinin ilk aşaması, Metro Sosyal Girişimci Ödülleri’nin web sitesini ziyaret eden kişilerin oylarıyla tamamlanacak. Başvuran girişimcilere oy veren ziyaretçiler, bu sayede finale kalacak ilk 10 projeyi belirlemiş olacak. Finale kalan isimler arasından jüri her kategorinin birincisini belirleyecek. Kategori birincileri arasından ise bir kişi Yılın Sosyal Girişimcisi Büyük Ödülü’nü kazanacak.

Yarışma sonunda Yılın Sosyal Girişimcisi Büyük Ödülü’nü kazanan proje sahibi 25 bin TL nakit para ödülü alırken, kategori birincileri 5 bin TL, en çok oy alan ilk 10 girişimci ise sertifika almaya hak kazanacak. Kazanan projeler eylül ayında düzenlenecek bir ödül töreniyle açıklanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu