Şirket Haberleri

Başarsoft’un çalışma alanı harita tabanlı bilgi sistemleri ve uygulamaları

21 milyon TL ciroya ulaştı

Alim Küçükpehlivan henüz 15 yaşında iken gönlünde yatan mesleğe adım atar.

Girdiği üniversite sınavında bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanır. Okuldan mezun olduğunda 20 yaşında gencecik bir mühendistir. Küçükpehlivan’ın kardeşi Tuncay da ODTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu olunca yanlarına çevre mühendisi arkadaşları Ahmet Dabanlı’yı alarak 1997 yılında Başarsoft’un temelini atarlar. Şirketin ilk kuruluşu, o sıralar gelir kazanmak için açtıkları emlak bürosunun arka odasında şekillenir. İş fikri şekillenince isim olarak Başar Bilgisayar Sistemleri’ni tercih ederler. Bu ismi seçmelerinin sebebi: “Telefonlar ‘Başar’ diye açılsın diyedir”.

basarsoft

Bugün yurtiçinde ve yurtdışında önemli projelere imza atan şirketin çalışma alanı tamamen harita tabanlı bilgi sistemleri ve uygulamaları. Teknik adı coğrafi bilgi sistemleri diye geçen bu alanda, Başarsoft Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Bugüne kadar geliştirdiği işlerden bazıları şöyle: 2001 yılında Suudi Arabistan’da Medine Belediyesi’nin kent bilgi sistemi projesi, 2006 yılında Vodafone’un lokasyon tabanlı projeleri için navigasyon temelli haritalarının sahadan üretimi, 2007 yılında Google Maps’in müşteri listesine ilave edilmesi, 2011 yılında navigasyon sektöründe pazar liderliği…

2009-2012 yılları arasında Deloitte’ın en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında yer alan Başarsoft’un, 2013 yılı ciro tahmini 21 milyon TL’yi buluyor. Başarsoft’un kurucusu ve CEO’su Alim Küçükpehlivan, kurumsal çözümlerin dışında son kullanıcıya da bazı temel ürünler sunduklarını belirtiyor. BaşarTrafik adlı uygulamaları bunlardan birisi. Uygulama ile araba kullanan ve trafikle muhatap olan herkese etkin bir mobil çözüm sunuyorlar. Küçükpehlivan’m verdiği bilgiye göre, 2001 – 2005 yılları arasında Medine Belediyesi ve bazı Suudi şirketlerine 1 milyon dolarlık yazılım geliştirme hizmeti verildi. Geçtiğimiz yıllarda ise Arnavutluk Telekom ve Google’a harita lisanslama hizmetleri sunulmaya başlandı. Bu işlerden yılda 1 milyon doları aşkın gelir elde ediliyor. 2013 ve 2014’te bu rakamların yüzde 50’den fazla artacağı öngörülüyor.

Yurtdışında genellikle işbirlikleri ile çalıştıklarını ifade eden Küçükpehlivan, büyük bir proje alınması durumunda yerel ortak alınabileceği mesajını veriyor. Son iki yıldır yurtdışı projelere önem vermeye başladıklarım ve Arapça konuşan bölgelerdeki sorunlar yüzünden son altı ayda eski Sovyet bloku ülkelerine yönelmeyi tercih ettiklerini söyleyen Küçükpehlivan, sektörde yazılım alanında bazı küçük firmalara ilgi gösterdiklerini belirterek, yeni bir satın almanın ipucunu veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu