Girişimcilik Haberleri

Volt, dördüncü yatırımını yurtdışından aldı

Dördüncü yatırım yurtdışından geldi

İstanbul trafiğine çözüm olmak amacıyla yola çıkan Volt, dördüncü yatırımını yurtdışından aldı. Saned Partners ve Middle East Venture Partners şirkete 550 bin dolarlık yatırım yaptı. Uygulamanın günde 100 binden fazla sürücüye ulaşması hedefleniyor.

Mobil uygulama Volt, şehir içinde aynı yöne giden sürücü ve yolcuları talep üzerine bir araya getirerek taksiden yüzde 70 daha ucuz bir yolculuk sağlıyor. Yolcunun bulunduğu yöne araç gönderen geleneksel araç çağırma uygulamalarının aksine Volt, trafikte halihazırda bulunan sürücüler ile yolcuları buluşturuyor. Yolcular uygun fiyata ulaşım sağlarken araç sahipleri de bir kâr amacı olmadan yıllık olarak yaklaşık 6 bin TL kazanma şansını yakalıyor. Bu sayede sürüş masraflarını geri kazanıyorlar.

Volt, Beyrut’taki Saned Partners ve Middle East Venture Partners’ten (MEVP) 550 bin dolarlık yatırım aldı, ilk yatırımını ciceksepeti.com un kurucusu Emre Aydın’dan, ikinci tur yatırımını Aslanoba Capital Kurucusu Alp Saul’dan alan Volt sonrasında Fongogo Kurucusu Ali Çebi’den de yatırım almıştı. Bu son yatırım Volt’un aldığı dördüncü yatırım oldu.

mobil-uygulama-volt

HEDEF 100 BİN SÜRÜCÜ

Volt, önceki yatırımların çoğunu P2P (eşler arası ağ) eşleşme teknolojisini kurmak için kullanırken son yatırımının büyük bir kısmını ise aralık ayında başlatacağı pazarlama çalışmalarını finanse etmek için kullanacak.

Volt CEO’su Ali Halabi, Volt ile mesleki anlamda bu işi yapmayan sürücülerin ilgisini çekecek ve bu ilgiyi devam ettirecek bir yol yarattıklarını söylüyor. Volt’un bu büyümeyi ve ilgiyi sürdürülebilir kılması halinde İstanbul içerisinde günlük 100 binden fazla sürücüye sahip olacağına dikkat çeken Halabi, hedeflerini şöyle anlatıyor: “Üç yıl içerisinde aynı yöne aynı saatte giden yolcu ve araba sahiplerini buluşturan güvenilir bir platform yaratmayı hedefliyoruz. Orta vadeli stratejimiz, aynı yöne giden araba sahiplerini buluşturarak yollardaki araba sayısını sürdürülebilir bir şekilde azaltmak. Uzun vadeli hedefimiz ise yollardaki araba sayısı azaldıkça ihtiyaç açığını otonom sürü-cüsüz arabalarla karşılamak.”

“38 melek tarafından reddedildim”

Volt CEO’su Ali Halabi, girişimcilerin hedeflerinin yatırım almaktan öte milyonlarca insan için sorun olan spesifik bir problemi çözen bir şey inşa etmek olması gerektiğine dikkat çekiyor. Yatırımların iş modelinin uygulanabilir olduğu sürece devam edebileceğini belirten Halabi, sözlerine şöyle devam ediyor: “Diğer bir önemli nokta ise azim. 39’uncu melek yatırımcı ‘evet’ demeden önce 38 melek yatırımcı tarafından reddedildim. İlk yatırımı almak 38 ret yanıtına mal oldu. Dördüncü tur yatırım ile beraber 100 ret cevabını geride bırakmış olacağım. Yani olumsuz yanıtların sizi yavaşlatmasına asla izin vermeyin. Ama yine aynı yere dönersek en önemlisi insanların gerçekten seveceği ve önemseyeceği bir şey yaratmak. Yatırım almak çalışmanın sadece bir parçası. En önemlisi işi ne kadar hızlı ve iyi yaptığınız ve de uygulamanızın başarısız olduğunu görünce ne kadar hızlı yenilediğiniz. Favori start up yatırımcılarımdan birinin de her zaman söylediği gibi, probleme aşık olun, çözümüne değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu