Şirket Haberleri

Speechouse, ses teknolojileri üzerine yeni çözümler sunuyor

Yeni çözümlerle hayatı kolaylaştırıyor

SpeechouseSes teknolojileri üzerinde uzmanlaşan Speechouse, bugün hem Türkiye’de hem de dünyada fark yaratan bir konumda bulunuyor. Şirket, çağrı merkezi, müşteri ilişkileri gibi çözümlerinin yanında bulut tarafında da hizmet veriyor. 2014 yılında mobil uygulamalar tarafında yaptığı yatırımlarla da hem müşterilerinin hem de paydaşlarının hayatını daha da kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

2006 yılında kurulan Speechouse, konuşma tanıma, konuşmacı doğrulama, metni sese dönüştürme ve doğal konuşmayı algılama yoluyla yönlendirme gibi ileri ses teknolojilerini kullanan uygulamalar ve projeler geliştiren bir şirket. Şimdiye kadarTurkcell, Vodafone, Garanti Bankası gibi telekomünikasyon ve bankacılık sektörlerinin güçlü isimleriyle birlikte öncü çalışmalara imza atan Speechouse, çağrı merkezi, müşteri iletişimi, telefonda müşteri hizmetlerinde hizmet kalitesi yönetimi gibi hizmetlerinin yanında bulut iletişim tarafında da kaliteli ve kesintisiz hizmet esasına dayanan çözümler sunuyor.

‘Sanal Asistanı’ hayata geçirdi

Hizmet verdikleri ‘özel bulut çağrı merkezi’ ve büyük maliyet avantajı sağlayan ‘paylaşımlı bulut çağrı merkezi’ projelerine ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Speechouse CEO’su Tarkan Ersubaşı, 2014 yılında mobil tarafta da ilerlediklerini anlatıyor.

2014 yılı başında mobil alanda tüm konuşma teknolojilerini içeren Sanal Asistan teknolojisini Amerika’dan hemen sonra büyük bir banka projesinde hayata geçirdiklerini söyleyen Ersubaşı, Mobil Sanal Asistan uygulamalarında da Ses imzası ve Cali Steering teknolojilerinde yaptıkları gibi ilk uygulamayı gerçekleştirdiklerini dile getiriyor.

“Yine 2014 yılı içerisinde AR-GE anlamında sevindirici bir gelişme TTS tarafında oldu. Türkçe TTS ürünlerindeki robotik ses tüm müşterilerimizi ve bizleri rahatsız etmekteydi, iş ortağımız Nuance ile birlikte bu alanda ciddi emek sarf ettik” diyen Ersubaşı, Nuance Vocalizer v.5.2 ürünü için bundan sonra sürekli iyileştirilmeye devam edecek gerçek insan sesine çok yakın yeni bir TTS sesi eklemeyi başardıklarına dikkat çekiyor.

Projeleri ‘en’leri oluşturuyor

Speechouse, Vodafone ile 2008 yılında ‘Vodafone’da benim sesim benim şifrem’ projesini gerçekleştirdi. Türkiye’den sonra tüm dünyadaki Vodafone’lar için de örnek olan proje yerli yabancı platformlarda ödüllere layık görüldü. Speechouse’un Turkcell ile gerçekleştirdiği ‘Turkcell Beni Sesimden Tanır’ projesi ise 10 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı. Projenin bu özelliğiyle dünyada en çok kullanıcısı olan konuşmacı doğrulama projesi olarak ilk sırada yer aldığını söyleyen Ersubaşı, ses imzası projelerinin finans kuruluşları arasında neredeyse standart hale gelmek üzere olduğunu ve büyük bir banka ile de yakın zamanda Cali Steering uygulamasını hayata geçireceklerine vurgu yapıyor.

Mobil çözümler sunuyorlar

Mobil tarafta NINA (Nuance Interctive Natura! Assistant) adlı bir çözüm sağlayan Speechouse, bu çözümle günümüz teknolojileri ile mümkün olan konuşma tanıma, metni sese dönüştürme, sesli imza, diktasyon/konuşmayı yazıya dönüştürme başta olmak üzere tüm teknolojilerin çok düşük bant genişliklerinde bulut bilişim üzerinden hizmet olarak alınmasına olanak sağlıyor. Mobil uygulamaların içerisindeki tüm mod ve jestler ile etkileşim haline geçebilen NINA, mevcutta olmayan çok sayıda yeteneği uygulamanın içerisinde kullanabilmesine olanak sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu