Bilim - Teknoloji - İnovasyon

Öğrenciyle Birlikte Çalışan “Sanal Öğretmen”

Intel İstanbul Ar-Ge Merkezi laboratuvarlarında geliştirilen ve insan hareketlerini algılayarak kullanıcıyla daha doğal iletişim kurmaya olanak tanıyan “Sanal Öğretmen” projesinin başarısı Türkiye sınırlarını aştı.

Eğitim alanında Intel RealSense teknolojisi kullanılarak hayata geçirilen ve “Geleceğin Öğrenme Ortamı” olarak görülen “Adaptif Öğrenme Platformu” Intel’in Ar-Ge laboratuvarlarında tasarlandı ve geliştirildi. Bu sisteme göre bilgisayarla ve tabletle ders çalışan öğrencilerin fiziksel verileri, örneğin göz ve yüz hareketleri üç boyutlu kameralarla, algısal hesaplama teknolojisi sayesinde izleniyor.

Sanal Öğretmen

Veriler yapay zekâ ile destekleniyor ve eğitim alan kişinin hangi konularda dikkatinin dağıldığından neyi sıkça tekrar ettiğine ve ne zaman mola vermesi gerektiğine kadar birçok alanda veri toplanıyor. Algısal hesaplama teknolojisi sayesinde kişiye, dikkati dağıldığında daha ilgili olduğu konular öneriliyor veya dikkatini çekebilecek alternatifler sunuluyor.

Intel Türkiye Ar-Ge merkezi ve Harvard’lı profesörlerin kurduğu CAST ile imzalanan anlaşma kapsamında projenin “Geleceğin Öğrenme Ortamı” olarak global düzeye getirilmesi amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu