Haberler

Nasıl Bir Bot Almalı? Şişme Bot Özellikleri ve Fiyatları

ÇARKÇI TURİZM
ZAR 87 Welldeck Günübirlik geçiier için ideal

Distribütörlüğü Çarkçı Denizcilik tarafından yapılan ZAR Bot’larmm 87 Welldeck modeli, günübirlik geziler için ideal bir alternatif. 2016’da Avrasya CNR Boat Show’da “Siyah İnci” olarak lanse edilen ürün, deniz severler tarafından büyük beğeni toplamıştı. Siyah ve beyaz modelleri bulunan ZAR 87 Well-deck, düşük su çekimi sayesinde ve kuyruk dalgası yaratmadığı için tercih edilen bir ürün.

ZAR 87 Welldeck

ZAR 87 Welldeck Teknik özellikleri

  • Tam boy: 8.70 m
  • Genişlik: 3.20 m
  • Ağırlık: 2.100 kg
  • Kapasite: 12/14 kişi
  • www.zarboat.com

DENİZDÜKKANI.COM
x-Cape Şişme Tabanlı Katlanır Şişme Bot

Katla koy kenara

X-Cape şişme tabanlı botlar hafif ve dayanıklı olarak tasarlanmış. Arabanın içinde veya dışında, teknelerde, karavanlarda ve kumsallarda kolayca şişirilerek kullanılabiliyor. Geleneksel ahşap tabanlı botlara göre hem daha hafif ve rahat hem de onlar kadar dayanıklı ve sert. Küçük boyu sayesinde kolayca taşınabilir ve dar yerlerde saklanabilir.

x cape

X-Cape Şişme Tabanlı Katlanır Şişme Bot Teknik özellikleri

  • Tam boy: 2.70 m
  • Genişlik: 1.51 m
  • Ağırlık: 36.5 kg
  • Kapasite: 4
  • Fiyat: 3.462 TL (KDV dahil)
  • www.denizdukkani.com

Uçanı da var

Şişme botlar deniz üzerinde kullanılan bir araç olmaktan çıkıp, adrenalin seviyesini yükselten bir aktivite aracı da olabiliyor. Türkiye’de birkaç noktada isteğe bağlı olarak gerçekleştirilen bu aktivitenin ismi “Amfibik Uçan Bot”. Orta Avrupa, Amerika, Latin ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılan uçan botlar, 1990’lı yıllarda Dal Elektronik tarafından, İtalyan ‘Polaris Motor İt SRL’ firmasından satın alınarak Türkiye’de Yalova ve güney sahillerinde kullanılmış. Başta ticari amaçla kullanılan bu botlar, daha sonraki yıllarda gezi amaçlı kullanılmaya başlanmış. Bu tip hava araçlarının Türkiye’de yetkili bir satıcısı yok.

Amfibik Uçan Botları bireysel olarak kullanmak için, bazı eğitim programlarından geçip, uçuş lisans sertifikasına sahip olmanız gerekiyor. Önceki yıllarda Türk Hava Kurumu tarafından verilen bu eğitim daha sonra talep yetersizliğinden sona ermiş. Safranbolu merkezli Yüzüak Havacılık tarafından isteğe bağlı olarak yapılan bu aktivite, firma sahibi ve eğitmen Lütfi Yüzüak tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye’de bu işi aktif olarak yapan tek kurum olduklarını söyleyen Yüzüak, yakın zamanda Samsun’da bu tür aktiviteleri yapan iki kurumun daha açılacağı bilgisini veriyor.

Motor seçerken dikkat!..

Teknelerde olduğu gibi, şişme botlarda da motor seçimi çok önemli bir konu. Bot üreticilerinin belirtmiş olduğu motorlar, botun şekline, boyuna, hacmine ve ağırlığına göre seçiliyor. Şişme bot grubunda ağırlıklı olarak tercih edilen motor tipi 9.9 hp ve altı oluyor. Fakat burada tek seçim kriteri botun teknik özellikleri olmayıp, nerede ve ne amaçla kullanılacağı da kullanıcı için önemli. 2.5 metrelik bir şişme bot ile dalgasız suda kısa mesafeli transfer ya da hobi amaçlı balıkçılık yapmak için kullanıldığında 4 hp’lik motor yeterliyken, aynı bot için dalgalı olan deniz şartlarında gereksinim 9.9 np ya da üzeri motor oluyor.

Bakımını ihmal etmeyin

Tuzlu su kullanımı sonrası botun tatlı su ile yıkanarak kurutulması rutin uygulamalarda yeterli olsa da, sezon sonlarında ve botun katlanarak uzun süre kullanılmayacak olması durumunda detaylı bir bakım yapılması gerekiyor. Detaylı bakım için dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar:

  1. Bot şişik durumda iken su tahliye vanasını açarak ve taban döşemesini çıkararak zeminini, kenarlarını ve alt kısmını aşındırıcı kimyasallar içeren temizlik maddeleri kullanmadan tatlı su ile yıkayarak kurutun.
  2. Kuruduktan sonra şişme botlar için özel üretilmiş PH ve aşındırıcı değeri düşük kimyasal temizlik malzemeleri yardımı ile katran, boya gibi lekeleri bot yüzeyinden temizleyin.
  3. Kimyasal temizlik sonrası botunuzun havasını indirerek katlayabilir ve tekrar kullanana kadar güvenle muhafaza edebilirsiniz.
Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu