Şirket Haberleri

Konica Minolta tekstile odaklandı

konica minoltaOfis ve profesyonel dijital baskı sistemlerinde dünyanın önde gelen markası Konica Minolta 25 Ekim’de Ispanya’nın Barselona kentinde Avrupa Liderlik Konferansı düzenledi. Konferansta dünya genelinde bayilere Konica Minolta’nın dijital baskı çözümlerindeki inovatif yaklaşımı anlatıldı.

Türkiye’den yalnızca Ekonomist’in takip ettiği konferansta, Konica Minolta Dünya Başkanı Masatoshi Matsuzaki ve Konica Minolta Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Toshiyuki Yamada ile görüştük. Konica Minolta Türkiye, yakın bir zamanda tekstil dijital baskı makinelerinin bakım ve destek merkezini İtalya’dan Türkiye’ye taşımayı planlıyor. Bundan sonraki hedef ise Türkiye üzerinden Ortadoğu’ya açılmak.

“MUHTEŞEM BİR PAZAR”

1981 yılından beri distribütörler aracılığıyla Türkiye pazarında faaliyet gösteren Konica Minolta, 2012 yılında Türkiye distribütörü olan Transtek-nik’i aldı ve kendi şirketini kurdu. Bir yıl gibi kısa bir sürede işletmelere sunduğu hızlı baskı çözümleri sistemleri ile Türkiye’de ofis ve dijital baskı pazarına iddialı bir giriş yaptı.

Avrupa pazarı içinde Türkiye’nin payının hızla artmasını hedefleyen şirket, Türkiye’de yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Matsuzaki, şu bilgileri veriyor: “Türkiye’de talebin artmasına bağlı olarak tekstil baskı sistemleri üzerine bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu makineler İtalya’da üretiliyor. Bu makinelerin destek ve bakım merkezini Türkiye’ye kurmayı düşünüyoruz. Türkiye muhteşem bir pazar. İleride Türkiye üzerinden Ortadoğu pazarına açılmayı düşünebiliriz.”

TEKSTİL POTANSİYELİ

Konica Minolta Inkjet Tekstil Baskı Sistemleri için İtalya’da tüm Avrupa bölgesinden sorumlu olan özel bir partnerlerinin bulunduğunu söyleyen Yamada, Türkiye pazarındaki ürün sayısının artmasıyla birlikte destek ve bakım merkezleri kuracaklarını kaydediyor.

Yamada, “Türkiye’deki tekstil endüstrisi pazarının potansiyelinin farkındayız. Inkjet tekstil baskı sistemleri talebi Türkiye pazarındaki diğer bir fırsat ve üreticilerin bu alana büyük ilgisi olduğunu keşfettik” diyor.

60 MİLYON TL CİRO HEDEFLİYOR

Konica Minolta’nın global cirosu 767,9 milyar Yen (9,3 milyar dolar) düzeyinde. Türkiye’de 2013 yıl sonu ciro hedefi ise 60 milyon TL.

Toshiyuki Yamada, 2014 yılında 80 milyon TL, 2016 sonunda ise 100 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

Yamada, Türkiye ile ilgili planlarını şöyle anlatıyor: “Türkiye’de BT ile ilgili yazılımları ürün portföyümüze dahil edecek bir yatırım yapacağız.

BT çözümleri sunan sistem entegratörleri ile işbirliği içine girerek katma değerli toplam çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Büyümeyi hedeflediğimiz diğer alanımız matbaa, kurumsal baskı merkezleri, dijital baskı merkezleri, kopya merkezleri gibi profesyonellere hitap eden profesyonel baskı sistemleri.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu