Şirket Haberleri

İzmit’ten 76 ülkeye endüstriyel raf satıyor

52 yıllık bir geçmişe sahip Standard, 76 ülkeye endüstriyel depo ve raf sistemleri satıyor. Peru’dan Cibuti’ye kadar pek çok yerde proje gerçekleştirdiklerini belirten şirketin genel müdürü Ersan Alkan, “37 milyon dolarlık ciromuzun 20 milyon doları ihracattan geliyor. Bünyemizdeki Türk mühendislerin geliştirdiği ürünlerimiz ile dünyanın en önemli firmaları ile girdiğimiz ihale yarışlarını kazanmaya başladık” diyor.

Standard Depo ve Raf Sistemleri

Sanayi faaliyetlerindeki artışa paralefolarak gelişen sektörler var. Endüstriyel depo ve raf sistemleri bunlardan biri. Firmaların üretim miktarları arttıkça ortaya çıkan depolama sorunu, endüstriyel depo ve raf sistemleriyle gideriliyor. Öyle ki artık sektör; insansız depolardan forkliftlerin çalıştığı depolara kadar 17 farklı raf sistemini üretir durumda. Örneğin; Coca Cola’nın Kırgızistan’da bulunan deposu İstanbul’dan bilgisayar başından yönetiliyor. Depo ve raf sistemleri sektöründe Türkiye’de irili ufaklı 50’ye yakın firma varlık gösteriyor. Bunlar arasında Avrupa ve Amerika’daki standartları uygulayan tek firma ise Standard Depo ve Raf Sistemleri…

Sektörün en eskilerinden olan şirket, kullandığı her malzemeyi Fransa’daki laboratuvarların-da test ettiriyor. Üretimlerinin yüzde 40’ını ihraç ettiklerini belirten Standard Depo ve Raf Sistemleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Alkan, “2013 yılında 18 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yılki ihracat hedefimiz ise 20 milyon dolar. Peru, Fransa, Litvanya, Libya, Azerbaycan, Kırgızistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Gana, Tanzanya ve Cibuti gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu dört kıtaya ve 76 ülkeye ihracat yapıyoruz” diyor.

1962’de kuruldu

Standard Depo ve Raf Sistemleri için 1962 yılında forklift üretimi ile başlayıp 1980’li yıllarda ülkenin endüstriyel ihtiyacına bağlı olarak nitelikli depo ve raf sistemleri geliştiren ilk firma demek yanlış olmaz. 17 farklı raf ve bunları yöneten otomasyon sistemlerini de üreten şirket, bu alanda dünyaca tanınıyor. Şu anda İzmit’te 20 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapan şirket, yılda 20 bin ton çelik işleme kapasitesine sahip. Bugüne kadar üretilen çelik profilleri taşımak için 15 bin adet tırın çalıştırıldığını belirten Alkan, “12 hatta üretilen 50 milyon metrelik çelik profil ile dünyanın etrafı yaklaşık 1.5 kat dolaşılıyor” diye ekliyor.

22 bayisi var

Depo ve raf sistemleri sektörünün Türkiye’deki büyüklüğünün 150 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Standard Depo ve Raf Sistemleri de sektöre faaliyet gösteren dört büyükten biri. 2013 yılında 37 milyon dolar ciro gerçekleştirdiklerini belirten Alkan, 2014 sonunda da geçen yıla yakın bir ciro beklediklerini ifade ediyor. Şirketin dünya genelinde 22 bayisi bulunduğuna da değinen Alkan, şöyle devam ediyor: “Çevre ülkeler içinde iş yapmadığımız ve bayimiz olmayan ülke yok. Dünyanın 76 ülkesinde çok başarılı projeler gerçekleştirdik. 14 bin kilometre uzaklıktaki Peru’dan Afrika’nın en küçük ülkelerinden biri olan Cibuti’de bile proje gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz arasında yurtiçi ve çevre ülkeler başta olmak üzere, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri de olmak üzere geniş bir coğrafya var.”

AR-GE’den çıkan‘Mekik’

ISO kişiye istihdam sağlayan şirket, AR-GE’ye büyük önem veriyor. AR-GE departmanlarının Fransa’da faaliyet gösterdiğini ifade eden Alkan, şunları anlatıyor:

“Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ‘Mekik Raf Sistemi ve Mekik makinesi’ ile ilgili çalışmalarımız ise Türkiye’den yürütülüyor. Ekibimiz, ‘Mekik’i bir dünya markası yapmanın yanı sıra inovasyonu devam ettirerek, ‘Mekik Carrier’ taşıyıcı sistemi de geliştirdi. Geliştirdiğimiz ‘Mekik’ ile dünyanın en önemli firmaları ile girdiğimiz ihale yanşlannı kazanmaya başladık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu