Şirket Haberleri

English Home Dünyaya Açıldı

Kadınların girmeden yapamadıkları mağazalardan biri English Home. Kendine özgü kokusu, müziği, sürekli değişen koleksiyonuyla insanı içine çeken bu mağazalar, Türkiye’den sonra dünyaya da açıldı. English Home’un hedefi, 2018 yılında Avrupa’nın en büyük ev tekstili ve yaşam alanı satan şirketi olmak.

English HomeEnglish Home, son yıllarda kadınların en sevdiği markalardan biri haline geldi. Marka, henüz üç mağazalık bir yapıyken 2009 yılında Turgut Aydın Holding’e katılmasıyla Türkiye’ye yayılmıştı. Geçen yıl Katar kaynaklı bir fon olan QFB’nin English Home’un yüzde 40 hissesini almasıyla beraber ise şirket yurtdışında da mağazalaşırat atağına geçti.

Bugün Türkiye’de 215, yurtdışında ise 50 mağazaya ulaşmış durumda. Şirketin 2018 yılı için önüne koyduğu hedef ise oldukça iddialı.

English Home Genel Müdür Yardımcısı Nihat Aydın, 2018 yılında Avrupa’nın en büyük ev tekstili ve yaşam alanı satan şirketi olma hedefiyle hareket ettiklerini söylüyor.

Aydın, 2015’te açılacak 100 mağazadan 50’sinin yurtdışında olacağının altını çiziyor.

Şirket yönetimi, her ülkede bir mağaza açmak yerine bir ülkede çok mağaza açma yönünde bir stratejiyle hareket ediyor.

Aydın, şu anda Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan ve Polonya’da mağazalan bulunduğunu, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’a da girme hazırlığında olduklarını ifade ediyor.

MERKEZDE MÜHENDİSLER VAR

Toplam bin 200 çalışanı olan şirkette merkezde çalışan 65 kişinin ağırlıklı olarak mühendis olması şaşırtıcı. “Perakende artık mühendisliği gerektiriyor” diyen Nihat Aydın, konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Eskiden müşteriler satın alma kararım yüzde 70 saüş noktasında verirdi. O artık yüzde 30’lara gerilemiş durumda. Dolayısıyla müşteriyi iyi tanımak ve ona farklı kanallardan ulaşmak giderek önem kazandı. Kısa vadede mobil, oyunun kurallarını iyice değiştirecek.”

Ağızdan ağıza pazarlamaya çok inandıklanm söyleyen Nihat Aydın, sosyal medyaya da çok inandıklanm sözlerine ekliyor. Rakiplerin ciddi televizyon kullandığını hatırlattığımız Aydın, kendilerinin ağırlıklı olarak dijitali, onun yanında ise basın ve açık havayı kullandıklannı vurguluyor.

Yakın zamanda mağazalarda mobilya satmaya başlayan English Home, online satış sitesini geliştirmek için de çalışıyor. Bugün toplan ciroda online satışın payının yüzde 5’ler seviyesinde olduğunun üzerinde duran Nihat Aydın, bu oranı yüzde 10’lara çıkarma hedefleri olduğunu dile getiriyor.

Peki markanın başansındaki sır ne? Aydın bu soruyu şöyle yanıtlıyor:

“Öncelikle müşterimizin ne istediğini öğrenmek için çok çaba sarf ediyoruz. Koleksiyonlanmız ‘fast fashion’ mantığıyla sürekli değişiyor. Talebe göre satıştaki ürün gamını değiştiriyoruz. Renkler, koku, müzikle onlara English Home’da olduklarını, bütün duyularına hitap ederek vurgulamaya çalışıyoruz. Tabii ulaşılabilir olmak da önemli.”

ALAZ DA YEME İÇME İŞİNE EL ATTI

Bu yıl Türk reklam sektöründeki en önemli satın almalardan biri, Amerikalı Interpublic Group’un medya yatırım kolu olan IPG Mediabrands’ın, Türkiye’nin ilk sosyal medya ajanslarından olan Promoqube’ü bünyesine katması oldu. Kurucular işin hala başında ve görevlerine devam ediyorlar. Ancak şirket ortaklanndan Özgür Alaz, bir yandan ajanstaki görevini sürdürürken bir yandan da farklı bir girişime imza attı.

Betül Aysel ve Aslı Aksu’yu da yanına alarak ince kesim lezzetler sloganı ile yola çıkan chopStory markasını yaratan Alaz, bu markanın ilk şubesini de Maslak Orjin Toper’da açtı. Alaz, 15 Aralık’ta Bulvar 2l6’da ikinci şubesini açmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu