Bilim - Teknoloji - İnovasyonGirişimcilik Haberleri

Endüstriyel alanda kullanılabilen robot üretti

Robot teknolojisini küçük ve orta ölçekli işletmeler için daha erişilebilir olması amacıyla endüstriyel alanda kullanılabilen robot üreten Acrome, şimdiden yurtdışında Ortadoğu pazarına satış yapmaya başladı. Acrome, şimdi de ABD ve Avrupa pazarına açılmak istiyor.

Endüstriyel alanda kullanılabilen robot üreten Acrome, robot teknolojisini küçük ve orta ölçekli işletmeler için daha erişilebilir olması amacıyla geliştirildi. Proje bazlı olarak otomatik test ve kontrol sistemleri üzerine donanım ile yazılım geliştirme faaliyetlerinde bulunan Acrome, şu anda Türk Hava Yolları ve Vestel gibi büyük işletmelerle ortak projeler yürütüyor.

Robot teknolojisi

THY ve Vestel ile üretim

THY’ye “Uçak Komponentleri Test Cihazı” yapan Acrome, uçağın komponentlerini belli vakum, belli basınç altında test ediyor. Vestel’de de televizyonların üretim kalitesini ölçen bir kamera robotik sistemi bulunuyor. Mehmet Burak Soysal, Başar Şahinbeyoğlu, Ercüment Öztürk, Erdem Varer, Furkan Özmer ve Umut Erdem ekibi tarafından kurulan Acrome’un ürünü Acrome Robot, temel anlamda gıda endüstrisinde ve otomotiv yan sanayiinde kullanılabiliyor. Proje bazlı olan sistemlerde de bütün otomasyon sektörüne hitap ediyor. Acrome robotun ayırt edici özelliği ise erişilebilir olması, düşük maliyete sahip olması, kullanılabilirlik ve esneklik.

Başar Şahinbeyoğlu, robot teknolojisinin sistemini şöyle anlatıyor:

“Pazarda bu gibi ürünler yapan firmalar var. Ancak bizim şöyle bir farklılığımız var ki sistemimiz kendi üzerine çizilen bir şeyi algılayabiliyor. Böylece çok kompleks ve farklı şeyler ortaya çıkarabiliyorsunuz. Çok kompleks sistemlerde çok kolay şekilde araştırma yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla, sezgisel bir tarafı olmuş oluyor. Böyle bir komplekse olanak tanıyor olması da diğer firmalara göre bize çok büyük mali avantaj sağlıyor. Test sistemleri tasarımı ve imalatı dahi yapıyoruz. Veri toplama, veri değerlendirme ve veri analizi de gerçekleştiriyoruz.”

Ortadoğu’ya satış yapıyor

Globalde partner sayesinde satışlarına başlayan Acrome’un 2015 hedefi, hem lokalde hem globalde ihracatta başarıyı yakalamak olacak. Sonrasında da, Türkiye’nin bu sektörde dünyaya açılan şirketlerinden biri olmak istiyor. Ana hedefleri, ABD ve Avrupa pazarı ama şu anda Ortadoğu pazarında satış yapıyor. Ortadoğu’dan sonra ilk olarak ABD, sonra da Avrupa’ya yönelecekler.

Şirketi kurduktan sonra İTÜ’nün desteğini almayı çok istediğini söyleyen Başar Şahinbeyoğlu, “Ekibimi burada kurdum. İTÜ Çekirdek bize çok iyi bir ortam sağladı. Laboratuvar verdi. Mentorluk da çok önemliydi ve çok önemli şirketlerin CEO’ları bizim mentorlarımız oldu. Danışmalık da aldık. Buraya girmeseydik bu süreç bu kadar kolay ilerleyemezdi. Ayrıca İTÜ saygınlığını da söylemek lazım, işbirliği yaparken bu saygınlığın önemi de, işin kalitesi yönünden çok fazla” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu