Haberler

Çağrı merkezinden acente adına sigorta satışı başlıyor

Acentelerin verimlilik ve satışlarını artırmayı hedefleyen Generali Sigorta, Hibrit Projesi’ni hayata geçiriyor. Çağrı merkezi vasıtasıyla ve acentelerin izniyle onlar adına müşterileri arayarak, sigorta ürünleri satışını gerçekleştirecek olan şirket, bu yolla konut, ferdi kaza gibi hayat dışı sigorta ürünlerinin satışını artırmayı hedefliyor.

GEÇEN yıl hayata geçirdiği, “Çoklu Erişim Projesi” ve “Acente Modernizasyon Projesi” ile adından söz ettiren Generali Sigorta, bu ay da acentelere yönelik “Hibrit Projesini başlatıyor. Acente Modernizasyon Projesi’nin devamı niteliğinde olan ve Türkiye’de bir ilki oluşturan Hibrit Projesi ile Generali, acentelere satış desteği verecek.

cagri

Henüz pilot aşamada olan proje ile Generali Sigorta, çağrı merkezi vasıtasıyla ve acentelerin izni ile onlar adına müşterileri arayarak, sigorta ürünleri satışını gerçekleştirecek. Çağrı merkezindeki kişisel sigorta danışmanları bir / acente personeli gibi satış yapacak ve yaptığı satış üzerinden acentelere komisyon geliri kazandıracak. Şirket bu yolla, konut, ferdi kaza gibi hayat dışı sigorta ürünlerinin satışını da artırmayı hedefliyor.

Üç taraf da kazanacak

Hibrit Projesi ile ilgili olarak, ŞEMSİYE’nin sorularını yanıtlayan Generali Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Aydoğan, “Hem acentelerimizin, hem Generali’nin hem de müşterilerimizin burada kazanç sağlaması en büyük amacımız. Bu aslında bir kazan-kazan-kazan durumu” diyor. Projenin, Generali Sigorta’nın faaliyet gösterdiği başka ülkelerde de uygulandığını belirten Aydoğan, projenin başarısının hem Generali hem de acentelerin katılım ve güvenine dayandığını belirterek, bu iki unsurun sağlanması durumunda, ortalama bir acentenin gelirini iki katına çıkarmasının olası olduğunu söylüyor.

Aydoğan’ın verdiği bilgilere göre, acentelerin çapraz satış için zaman ve uzman personel yaratmalarının maliyetli olması ve bundan dolayı müşterilere farklı ürün satışı yapmakta zorlanmaları, söz konusu projeyi başlatmada etkili olmuş. Hibrit Projesi, daha önce de Çoklu Erişim Projesi’nin gerçekleştirildiği birçok ülkede Generali tarafından uygulanmış. Türkiye’ye en yakın örneği ise Generali’nin pazar lideri olduğu İsrail’de yapılmış.

Acenteler olumlu yaklaştı

Projenin ismi de hibrit araçlardan geliyor, Hibrit araçlarda aracı hareket ettiren iki motor söz konusu. Bu sayede araç, daha az maliyetle, daha yüksek performanslı ve verimli hareket ediyor. Burada da temel amaç, Generali acentelerinin performans ve verimliliğini, maliyetlerini azaltarak artırabilmek.

Aydoğan, “Acenteler proje hakkında ne düşünüyor? Projeye ihtiyatlı yaklaşan acenteler var mı?” sorumuzu ise şu şekilde yanıtlıyor: “Özellikle yeterli personeli olmayıp, çapraz satış fırsatlarını kaçıran acentelerimiz projeye olumlu yaklaştı. Projenin acentelere ek kazanç yaratıyor olması acenteler için en cazip gelen kısmı. Doğal olarak bazı acentelerimizde bilgi paylaşımı, müşteri sahipliği ve poliçe yenilemeleri gibi bazı hususlarda ilk etapta bazı çekinceler oldu. Ancak projenin detaylarını öğrendikçe acentelerimizin bu çekinceleri ortadan kalktı.”

Acenteler projeden nasıl yararlanacak?

Hibrit Projesi’nde ‘gönüllülük’ esas. Söz konusu projede, Generali Sigorta ile işbirliği yapmak isteyen bir Generali Sigorta acentesi, doğrudan şirkete başvuruyor. Şirkette, söz konusu acentenin verimliliğinin nasıl artırabileceği üzerine bir çalışma yapılıyor. Generali Sigorta Acente Birimi yöneticileri, gönüllü acente ile yaptığı birebir görüşmelerde acentenin müşteri segmentine yönelik hangi ürün ve hizmetlerin nasıl sunulacağına ve bunun sürecine karar veriyor. Ardından bu ürünü ilgili acentenin müşterilerine, acente adına sunacak en uygun Generali Sigorta Kişisel Sigorta Danışmanları belirleniyor.

ALP SÜER / ŞEMSİYE DERGİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu