Bilim - Teknoloji - İnovasyon

Bilgisayar Korsanları Bu Kez Bir Uzay Aracının Peşinde

uzay araciSurı/Earth Explorer 3 (ISEE-3), 1978’de Güneş’in manyetosferini gözlemlemek ve güneş fırtınalarına karşı erken uyarı sistemi olarak kullanılmak üzere uzaya fırlatılmıştı. Ancak 1983 yılında araca farklı bir görev verdiler ve neler olup bittiğini daha yakından gözlemlemesi için Halley Kuyrukluyıldızının peşine taktılar. Bir kuyrukluyıldızın kuyruğunun içinden geçen ilk araç olan ISEE-3, o günden beri uzak bir yörüngede kendi başına sessizce dolanıp duruyordu. Ta ki geçtiğimiz aya kadar.

Bundan bir süre önce, ISEE-3’ür\ orijinal tasarımında yer alan mühendislerin de aralarında bulunduğu bir grup, aracın kontrolünü yeniden ele geçirmek ve planlanan asıl işine döndürmek için para toplamaya başlamıştı. Geçtiğimiz ay yeterli kaynağa ulaşmayı başardılar ve çalışmalara başladılar. Projenin ilk ve en önemli adımını, araçla iletişim kurmak için kullanılan ancak çoktan emekliye ayrılmış olan orijinal iletişim sisteminin sanal birsimülasyonunu kurgulamak oluşturuyor. Büyük ihtimalle siz bu yazıyı okurken ilk testlerini gerçekleştirmiş olacaklar.

Eğer işler yolunda giderse, uydu tanklarında kaldığı düşünülen bir miktar iticiyi kullanarak ve Dünya ile Ay’ın yerçekiminden faydalanarak uyduyu tekrar Güneş’i gözlemleyebileceği bir yörüngeye oturtacaklar. Tüm bunların yanı sıra, 20 yıldan uzun zamandır iletişim kurulmayan uydunun kendi başına dolaşırken topladığı verilere de ulaşabilmeyi umuyorlar. Projeye dair detayları www.rockethub. com/42228 adresinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu