Bayilik Veren Firmalar

1983 Beyoğlu Çikolata & Kahve Bayilik Şartları

1983 BEYOĞLU ÇİKOLATA & KAHVE

Kahvenin nostaljik hali

1983 Beyoğlu Çikolata & Kahve, 2015 yılında Antalya’da 200 bin TL sermaye ile kurulan yerli bir firma. Kahvenin ayrılmaz eşlikçisi çikolata ve caz müziği temelli bir konsepte sahip. “Antalya’da yaşayan biri olarak İstanbul Beyoğlu’nun nostaljik havasını yaşatabileceğimiz bir yer açmak istedim” diyen Yönetim Kurulu Başkam Sedat Şahin, bugüne kadar altı franchising şubesi açmış. 2017 sonuna kadar 25 şube daha açmayı hedefleyen firma, tüm illerden gelen bayi taleplerini inceliyor. Antalya’nın yanı sıra Mersin, Muğla, Elazığ’da şubeleri var. Firma franchise konusunda rotasını Istanbul, Ankara ve İzmir’e çevirmiş durumda.

Yurtdışı yatırım konusunda ise, Viyana, İngiltere ve Ortadoğu’dan gelen tekliflerin olduğunu söyleyen Şahin, şu an değerlendirme aşamasında olduklarım belirtiyor. 2016 yılında Antalya şubesinin 700 bin TL ciro yaptığmı söyleyen Şahin, bu şubenin 2017 hedefinin 3 milyon IL olduğunu belirtiyor.

1983 beyoglu kahve cikolata bayilikleri

Firmanın en çok satan kahvesi, kendilerine özgü reçetesi olan ‘Beyoğlu Kahvesi’, içeriği menengiç, kuru kahve, kakao, keçiboynuzu, salep ve damla sakızı karışımından oluşuyor. Kullandıkları malzemeleri Türkiye’nin güvenilir firmalarından alan şirket, yılda üç ton kahve tüketiyor. Kahvelerin yanmda el yapımı çeşitli ikramlıklar da sunuluyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise, ‘Beyoğlu Kraliçesi’ olarak adlandırılan, eritilmiş bitter ve taze çilek parçacıkları ile hazırlanan ürün. Şahin, Türkiye’de kahve sektörünün büyüklüğünü yıllık 500 milyon TL olarak tahmin ediyor ve gelecek beş yılda pazarın yüzde 100 oranında büyüyeceğim öngörüyor.

Franchising şartları

■ Bayilik fiyatları: Firma, 15 bin dolar+KDV marka isim hakkı ve aylık kazançtan yüzde 4 tanıtım bedeli alıyor.

■ Başvuru sahibinde aranan özellikler: Aynı sektörde olması ve başka bir alanda çalışmaması tercih ediliyor. Girişimcilik ruhuna sahip olması ve finansal açıdan güçlü olması isteniyor. İşini geliştirecek stratejileri belirlemesi ve markanın gerekliklerini yerine getirmesi bekleniyor.

■ Şubelerin fiziksel özellikleri: Şubelerde siyah ve ahşap renkleri kullanılıyor. Mekanın duvarlarında gerçek ateş rengi tuğlalar, İstanbul temalı seramik ve Beyoğlu tramvayını yansıtan duvar kağıtları yer alıyor.

■ Seçilen yerin özellikleri: Mekanın iç büyüklüğünün 50 metrekare, dış alan büyüklüğünün ise 30 metrekare olmasi isteniyor. Şubenin cadde üzerinde olması, park kolaylığı açısından büyük önem taşıyor.

■ Verilen destekler: Şubelere personel eğitiminin yanı sıra ürün hazırlama koşulları, temizlik ve hjjyen gibi eğitimler veriliyor. Ayrıca marka, reklam ve tanıtım gibi destekler de var.

Telefon: 0242 242 1983
Web: 1983beyoglu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu